Eugen Beza, înaintea meciului cu liderul Unirea Dej: ”Suntem datori față de etapa trecută. Acasă avem forță și va trebui să câștigăm cu orice preț.” La Șelimbăr e gata să reintre pe teren și Daniel Tătar

Ovidiu BOICA 09 Sep. 2022, 18:08 Liga 2
Eugen Beza, înaintea meciului cu liderul Unirea Dej: ”Suntem datori față de etapa trecută. Acasă avem forță și va trebui să câștigăm cu orice preț.” La Șelimbăr e gata să reintre pe teren și Daniel Tătar

Sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 6-a a Ligii 2, se vor afla față în față ocupantele locurilor 3, CS Comunal Șelimbăr, respectiv 1 în clasament, Unirea Dej.

După eșecul de acum o săptămână, de la Târgu Jiu, 0-1 cu Viitorul Pandurii, antrenorul sibienilor consideră că jucătorii săi sunt obligați să câștige cu dejenii.

Eugen Beza, înaintea meciului cu liderul Ligii 2: ”Suntem datori față de etapa trecută”

Eugen Beza, antrenorul formației CS Comunal Șelimbăr, a afirmat, într-o conferință de presă, că jucătorii săi sunt obligați să câștige sâmbătă, la Râmnicu Vâlcea, cu Unirea Dej, liderul la zi al clasamentului Ligii 2, mai ales că, în etapa precedentă, au pierdut la Târgu Jiu cu 0-1.

Beza crede că este un meci deosebit de important cel de acum și spune că șelimbărenii au rămas datori în partida cu Viitorul Pandurii.

”Suntem datori față de etapa trecută, când am avut o evoluție puțin ștearsă față de ce am fost obișnuiți. Cred că nu avem niciun motiv să nu fim motivați la acest joc, este un joc pe care, chiar dacă jucăm la Râmnicu Vâlcea, îl jucăm acasă. Acasă avem forță și va trebui să câștigăm cu orice preț acest joc pentru că este o partidă deosebit de importantă pentru noi”, a spus Beza.

Antrenorul celor porecliți ”călăreții roșii” se așteaptă la un meci deosebit de greu pentru că adversarul de sâmbătă are un lot de jucători omogen, care joacă de mai mulți ani împreună.

”Dejul este noul lider, am făcut schimb de locuri. Întâlnim un adversar bun, o echipă foarte omogenă, cu un nucleu de jucători care evoluează împreună de aproximativ 3 ani. O echipă care, față de sezonul trecut, a schimbat puțin modelul de joc, o echipă care joacă cu entuziasm, mai matură decât sezonul trecut, o echipă care este în formă și care n-are nimic de pierdut. Cum spuneam, modelul lor de joc este la fel, n-au preferințe, acasă sau în deplasare, pentru că alcătuiesc o echipă care n-are nimic de pierdut, care a terminat sezonul trecut bine. Sunt la fel! În sezonul actual, (n.a. dejenii) nu țin cont de faptul că joacă în deplasare, sau acasă”, a mai spus Beza.

Șelimbărul e pe plus în startul acestui sezon față de cel trecut, spune Beza

Față de sezonul precedent, Eugen Beza crede că echipa sa stă mai bine, pentru că are un număr mai mare de puncte, un golaveraj mai bun, dar și un lot echilibrat ”atât calitativ, cât și cantitativ”.

În primul rând, suntem pe plus din punct de vedere al punctelor, din punct de vedere al golaverajului… Avem 4 goluri primite. Sezonul trecut, dacă nu mă înșel, aveam 10 goluri luate (n.a. în primele 5 etape). Normal, suntem pe plus, dar și lotul de jucători este diferit, avem un lot omogen, un lot valoros, atât calitativ cât și cantitativ. Dar, poate cel mai important lucru, în spatele fiecărui succes cred că stă o muncă de un an de zile, pentru că – așa cum spuneam de adversar (n.a. Unirea Dej) – și noi suntem omogeni, jucătorii care vin se integrează rapid, pentru că este un grup puternic și cred că munca noastră de un an de zile se regăsește acum în rezultatele bune pe care le avem”, a concluzionat tehnicianul.

Daniel Tătar, gata de debutul în actualul sezon, după accidentare: ”A fost o perioadă grea pentru mine!”

Unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul lui Beza, Daniel Tătar, a ratat debutul sezonului din cauza unei accidentări la genunchi. El este refăcut și ar putea debuta în meciul cu Unirea Dej.

Tătar a spus că a ținut în permamență legătura cu colegii, cei din staff și din conducerea clubului, astfel că perioada cât a lipsit de pe gazon a fost un pic mai puțin dificilă. Legat de jocul cu Unirea, ”Tăti” crede că un atu pentru șelimbăreni constă în faptul că formația din Dej a primit gol de fiecare dată.

”A fost o perioadă grea pentru mine, dar m-am simțit aporpiat de echipă pentru că, în permanență, am ținut legătura cu «Mister», cu colegii, cu conducerea clubului și le mulțumesc pentru asta. Cred că ne-așteaptă un meci destul de greu pentru că (n.a. Unirea Dej) este o echipă care nu are nimic de pierdut, pentru că în fiecare meci de anul acesta a marcat, dar a și primit gol la fiecare meci și cred că ăsta e un atu pentru noi, pentru că noi suntem puternici în apărare și primim foarte greu gol, iar chestia că ei au primit în fiecare meci gol, ne avantajează puțin, pentru că avem jucători de calitate în față, în formă, chiar dacă, la ultimul meci, nu au fost așa cum ar fi trebuit, de lucizi, în fața porții. Dar, am mare încredere că putem câștiga acest meci”, a spus Tătar.

Aleksander Mitrovic: ”Dejul are o echipă tânără, bătăioasă”

Portarul Aleksander Mitrovic, sosit în vară de la Genoa Primavera, care a apărat poarta ”călăreților roșii” în patru din cele cinci meciuri de până acum, este convins că va fi un meci dificil cu Unirea Dej, o echipă periculoasă din primul și până în ultimul minut.

”O să fie o partidă destul de grea deoarece – m-am uitat și la ultimul meci al lor – au echipă tânără, bătăioasă, care se bate pâîn ultimul minut, au dat gol în minutele 90 și 92. O să fie un meci greu, dar eu am încredere în băieți și o să avem o atitudine,eu cred, mult mai bună față de ultimul meci și sper să facem un rezultat bun”, a afirmat tânărul goal-keeper.

Fiul fostului atacant al Naționalului, Slavișa Mitrovic, a adăugat că n-a avut probleme cu acomodarea la Șelimbăr și visează la play-off: ”M-am acomodat foarte bine, avem  un lot super unit, băieții m-au primit super bine în echipă. Concluzia este că putem să ajungem în play-off și putem să facem niște rezultate foarte bune cu toate echipele.”

Partida de la Râmnicu Vâlcea, de sâmbătă, va fi arbitrată de Mihai Motan (Târgoviște) la centru, Doru Zamfir (Slatina) și Claudiu Răzvan Tudor (Craiova) la cele două linii. Rezervă e bucureșteanul Mădălin Marinescu, iar observatori au fost delegați Dan Monea (Aiud), din partea CCA-ului, și Mihai Prunariu (Târgu Jiu), de către FRF.

Înainte de debutul etapei a 6-a a Ligii 2, CS Comunal Șelimbăr ocupă locul 3, cu 10 puncte și golaveraj 8-3, iar Unirea Dej se află pe locul 1, cu 12 puncte și golaveraj 10-7. Sibienii au cedat locul 1 după runda trecută, când au suferit primul eșec în acest sezon. Au fost lideri trei etape la rând.

Conferința dintrea meciului CS Comunal Șelimbăr – Unirea Dej în care au vorbit Eugen Beza, Daniel Tătar și Aleksander Mitrovic:

https://www.youtube.com/watch?v=FzNGC3TeUe4

Foto și video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-fost-fotbalist-fara-mari-realizari-poate-fi-un-antrenor-promitator-dragos-militaru-principalul-momentului-in-liga-2-la-doar-32-de-ani-a-facut-din-unirea-dej-un-club-care-atrag-19244375

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-toate-echipele-din-liga-2-intra-in-competitie-steaua-merge-la-moreni-dinamo-la-tunari-iar-poli-timisoara-joaca-la-resita-19244321

https://liga2.prosport.ro/seria-1/galeria-unirii-dej-reactie-fata-de-sanctiunile-dictate-de-frf-impotriva-cluburilor-ai-caror-suporteri-au-scandat-contra-echipelor-din-secuime-tara-noastra-e-vanduta-19244319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-achizitie-din-prima-liga-in-ultima-zi-de-transferuri-l-a-luat-pe-raicea-de-la-fc-u-craiova-sibienii-au-inca-o-noutate-19244315

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-6-a-a-ligii-2-va-avea-in-componenta-sa-derby-ul-fotbalului-romanesc-dinamo-steaua-runda-incepe-la-buftea-si-se-termina-la-miercurea-ciuc-19244225

Ovidiu BOICA 09 Sep. 2022, 18:08 Liga 2
Pe aceeași temă