Șelimbărul plusează la achiziții cu un tânăr portar luat de la Concordia Chiajna și cu un experimentat fundaș fost ultima dată la Rapid

Ovidiu BOICA 25 Jun. 2022, 22:51 Liga 2
Șelimbărul plusează la achiziții cu un tânăr portar luat de la Concordia Chiajna și cu un experimentat fundaș fost ultima dată la Rapid

CS Comunal Șelimbăr a perfectat două noi transferuri pentru noul sezon de Liga 2, ajungând, astfel, la șase achiziții în această vară.

Sibienii au bătut palma cu portarul Alexandru Silveanu (18 ani), ultima dată la Concordia Chiajna, și cu fundașul Alexandru Dandea (34 de ani), despărțit de Rapid.

Alexandru Silveanu a lăsat Concordia Chiajna pentru CS Comunal Șelimbăr

Alexandru Silveanu (18 ani), ultima dată la Concordia Chiajna, este al doilea goalkeeper achiziționat de sibieni în această vară, cei care la finalul sezonului recent încheiat de Liga 2 s-au despărțit de toți cei trei portari pe care i-au avut în lot: Rareș Gal, Cosmin Vâtcă și Alexandru Șerban.

Silveanu a evoluat în ediția trecută de campionat tot în Liga 2, la Concordia Chiajna. A apărat poarta ilfovenilor în 14 meciuri, iar în jocul direct cu formația din Șelimbăr, la Avrig, a parat o lovitură de la 11 metri executată de Alexandru Ciocâlteu, în finalul primei reprize, dar în cele din urmă CS Comunalul s-a impus totuși cu 1-0.

Alexandru Silveanu a început fotbalul la școala de fotbal a lui Dănuț Coman, fostul goalkeeper, în prezent președinte executiv la FC Hermannstadt. A urmat transferul la echipa a doua a Astrei, apoi a ajuns la Concordia.

La CS Comunal Șelimbăr, Silveanu va purta tricoul cu numărul 1, conform site-ului clubului sibian.

”Ce m-a determinat să ajung la Șelimbăr? Antrenorii, baza de pregătire mi se pare una foarte frumoasă și colectivul. Îi cunosc pe câțiva dintre colegi și mă bucur să fiu aici. Mi-am propus să facem treabă bună împreună și, de ce nu, să promovăm”, a declarat Silveanu imediat după ce a semnat contractul cu echipa din Șelimbăr.

CSC 1599 Șelimbăr continuă campania de achiziții. Astăzi (n.a. vineri), echipa noastră a obținut semnătura portarului Alexandru Silveanu, goal-keeper care în sezonul precedent a apărat 14 partide la Concordia Chiajna, în 8 dintre acestea reușind să nu primească gol. Născut pe data de 22 septembrie 2003, Alexandru Silveanu a semnat un contract valabil pe 2 ani și va purta numărul 1 pe tricou la CSC 1599 Șelimbăr. Noul portar al șelimbărenilor este cotat la 100.000 euro de transfermarkt.ro și a mai evoluat in carieră la Școala de Fotbal «Dani Coman», Astra II Giurgiu și Concordia Chiajna”, a anunțat clubul sibian.

Alexandru Dandea, la 34 de ani, a semnat pe doi ani cu echipa din Șelimbăr!

În ceea ce-l privește pe Alexandru Dandea, fundașul în vârstă de 34 de ani revine sub comanda lui Eugen Beza, după ce, în trecut, l-a avut antrenor secund la FC Hermannstadt, în Liga 1.

Dandea s-a despărțit recent de Rapid, echipă cu care a promovat în vara trecută în Liga 1 și pentru care în acest sezon recent încheiat a avut 28 de meciuri disputate, 19 ca titular (1743 minute), și a înscris 2 goluri.

Jucătorul originar din Drăgășani, Vâlcea, a semnat cu CS Comunal Șelimbăr un contract valabil pe doi ani și va îmbrăca tricoul cu numărul 30. El va juca din nou alături de mai mulți colegi din perioada în care s-a aflat la FC Hermannstadt, dar și alături de mai mulți prieteni, astfel că nu va avea probleme cu integrarea, mai mult ca sigur.

”Echipa noastră continuă seria achizițiilor, iar astăzi (n.a. sâmbătă) echipa antrenată de Eugen Beza și-a asigurat, pentru 2 ani, serviciile fundașului central Alexandru Dandea, fotbalist care a încheiat sezonul trecut la Rapid București sub comanda lui Adrian Mutu.

Cu 30 de partide și două goluri marcate în sezonul trecut în tricoul «alb-vișiniilor» din Giulești (n.r. – are 28 de meciuri în Liga 1 și 2 în Cupa României), Alexandru Dandea a ales CSC 1599 Șelimbăr, echipă alături de care apărătorul central și-a manifestat intenția de a ataca play-off-ul.

Alexandru Dandea va purta numărul 30 pe tricou la echipa noastră, iar de-a lungul carierei fundașul în vârstă de 34 de ani a mai evoluat la CSM Rm. Vâlcea, Drobeta Tr. Severin, Dinamo București, Hoverla (Ucraina), Metalul Reșița, Astra Giurgiu, FC Hermannstadt și Rapid București”, a transmis echipa sibiană pe site-ul oficial.

Dandea se gândește la play-off-ul Ligii 2

Alexandru Dandea consideră că, prin transferul la CS Comunal Șelimbăr, a revenit acasă, el fiind stabilit la Sibiu după ce s-a căsătorit cu Oana, una dintre fiicele actualului selecționer de la naționala U19 a României, participantă la turneul final al lui EURO, zilele trecute, Adrian Văsâi.

Dandea se bucură că va fi din nou alături de mai mulți prieteni, cu care a jucat la alte echipe, și spune că, din punctul său de vedere, Șelimbărul ar putea ajunge în play-off-ul Ligii 2, sezonul care începe la 6 august.

”Sunt foarte fericit că am semnat cu echipa de fotbal din Șelimbăr. Am venit cu gânduri bune. Știu că este o echipă bună, care spre finalul sezonului (n.a. în play-out) a jucat foarte bine și a reușit să rămână neînfrântă. O să fac tot ce depinde de mine și m-aș bucura ca, la finalul sezonului, să prindem play-off-ul. Am avut mai multe oferte, dar mă bucur că am revenit acasă, eu m-am stabilit aici, în Sibiu, și asta nu cred că a fost o decizie foarte grea. Cu mulți dintre ei am fost coleg, Vișa, Curtean, Crișan… Da, a contat și acest lucru, pentru că e foarte important să te simți bine unde te duci. Șelimbărul a fost o echipă nou-promovată, eu cred că, pentru primul an, s-a descurcat foarte bine, a reușit să rămână în Liga 2. Anul acesta o să fie diferit, pentru că, din câte am înțeles, vor mai veni jucători foarte buni și sper – de ce nu? – să prindem un loc de play-off”, a spus Dandea.

Declarațiile date de Alexandru Silveanu și Alexandru Dandea după ce au semnat cu CS Comunal Șelimbăr:

https://www.youtube.com/watch?v=EfjWa3MXhEg

https://www.youtube.com/watch?v=Q1VmOjoqh7U&feature=emb_title

Foto și video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-au-reunit-si-calaretii-rosii-cs-comunal-selimbar-a-sunat-adunare-cu-patru-jucatori-noi-in-lot-dar-si-cu-doi-dintre-cei-anuntati-la-plecari-eugen-beza-i-a-luat-secundul-19235473

https://liga2.prosport.ro/seria-1/radu-crisan-a-ales-continuitatea-si-a-prelungit-contractul-cu-cs-comunal-selimbar-ma-bucur-ca-am-ajuns-la-intelegere-durata-acordului-19235405

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-nu-mai-putin-de-42-de-antrenori-au-activat-la-cele-20-de-echipe-din-liga-2-in-sezonul-2021-2022-17-fiind-debutanti-zece-dintre-cluburi-n-au-schimbat-principalul-viito-19235305

Ovidiu BOICA 25 Jun. 2022, 22:51 Liga 2
Pe aceeași temă