Un fundaș italian și un mijlocaș român trecut prin curtea cluburilor Dinamo și FCSB, noile achiziții ale lui Bogdan Andone la Poli Timișoara

Anda DELIU 26 Jul. 2022, 14:53 Liga 2
Un fundaș italian și un mijlocaș român trecut prin curtea cluburilor Dinamo și FCSB, noile achiziții ale lui Bogdan Andone la Poli Timișoara

Deși Bogdan Andone declara după amicalul de vineri, 1-1 cu CSM Jiul Petroșani, că se mai gândește dacă vor semna contracte cu Poli Timișoara fotbaliștii testați, doi dintre ei au parafat astăzi acorduri. Au devenit jucătorii alb-violeților Gabriele Germinio și Ionuț Bătănași.

Fundaș din țara celei mai renumite școli defensive

Cu experimentații Ioan Mera și Cristian Scutaru ”pensionați” forțat în această vară, Poli trebuie să refacă apărarea în zona centrală, aspect care a fost în multe sezoane punctul forte al bănățenilor.

După ce l-a testat pe final de cantonament și în amicalul cu CSM Jiul, clubul a semnat cu Gabriele Germinio. Fundașul italian are 24 de ani și a evoluat, până acum, în ligi inferioare, la Isola Capo Rizzuto, Rende Calcio 1968, Foggia 1920, US Bitonto şi Athletic Carpi.

Cele mai multe meciuri, 82, le-a jucat în Serie C, dar sezonul trecut l-a petrecut în al patrulea eșalon din Peninsulă, la Bitonto, unde a jucat patru meciuri, și Carpi, unde a fost utilizat în șase partide.

”Sunt foarte fericit să fiu aici şi voi da tot ce am mai bun pentru această echipă. Îi aştept pe suporteri la stadion şi sper ca acest sezon să fie bun pentru noi şi pentru întreg oraşul Timişoara!”, a punctat fundașul Germinio, potrivit site-ului Politehnicii Timișoara.

Bătănași a crescut la Dinamo și FCSB

Poli a semnat și cu Ionuț Bătănași, un jucător de 19 ani care poate evolua ca mijlocaș ofensiv, atât în zona centrală, cât și în banda stângă.

Bucureșteanul a crescut la Dinamo și FCSB. El a mai trecut prin străinătate, pe la SPAL U17 (Italia) şi Boavista U23 (Portugalia), și a făcut parte din echipele naționale U15 și U17.

”Mă simt foarte bine la Timişoara, colegii m-au ajutat să mă intergrez foarte bine şi cred că în acest sezon vom face o figură frumoasă ca echipă. Eu voi da totul pe teren ca să aduc un plus echipei noastre”, a declarat Bătănași.

Amândoi au semnat pe un sezon, cu opțiune de prelungire pe încă unul.

Nu s-au mai anunțat plecări

Poli nu a mai anunțat în ultimul timp vreo despărțire, deși urmau să se rezilieze contracte și cu jucători precum Cristian Scutaru, Claudiu Pamfile, Stefan Vukoje, Sebastian Serediuc, iar Nicolae Sofran urma să fie împrumutat.

Scutaru se antrenează cu Peciu Nou, echipă din Liga 4 Timiș. El a primit acceptul echipei timișorene pentru acest lucru și sunt discuții să continue ca antrenor de juniori la Poli.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/special/10-ani-de-la-marea-schisma-din-fotbalul-timisorean-sau-cum-a-ramas-orasul-mai-sarac-de-fotbal-19238319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/statistica-278-de-jucatori-au-debutat-in-liga-2-in-sezonul-2021-2022-unirea-constanta-a-avut-cei-mai-multi-u-cluj-cei-mai-putini-printre-care-si-golgheterul-slobozia-l-a-dat-p-19238322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-evitat-in-prelungiri-un-esec-cu-csm-jiul-petrosani-bogdan-andone-spune-ca-echipa-mai-are-nevoie-de-saptamani-bune-ca-sa-se-rodeze-19238274

Anda DELIU 26 Jul. 2022, 14:53 Liga 2
Pe aceeași temă