Reunire fără mari schimbări în lot și staff incomplet la Poli Timișoara. Silviu Pană a semnat cu timișorenii după ce a fost dat afară de la Petrolul. A revenit și Daniel Benzar, din ”vacanța” prelungită din SUA

Anda DELIU 23 Jun. 2022, 23:26 Liga 2

Deși există în actuala formulă de un deceniu, Poli Timișoara a dovedit că este, în continuare, un club guvernat de haos, inclusiv la reunire.

La primele antrenamente au venit aproape toți jucătorii care s-au aflat în lot la finalul sezonului trecut, dar majoritatea nu vor rămâne!

Bogdan Andone, noul antrenor, nu are nici măcar stafful conturat, iar la capitolul transferuri, singurul semnat e Silviu Pană, dat afară de la Petrolul, semn că în toata pauza conducerea stufoasă a alb-violeților a stat absolut degeaba.

Bogdan Andone visează să promoveze cu Poli Timișoara în Liga 1. Echipa va juca în Liga 2 deși sportiv a retrogradat în Liga 3

Bogdan Andone își caută un ”secund” și un antrenor cu portarii, căci, deocamdată, a venit doar preparatorul fizic italian Simone Fornari.

Antrenorul revenit în peisaj după mai bine de un an de zile în care a fost liber de contract visează, nici mai mult, nimici mai puțin, să promoveze cu Poli Timișoara în Liga 1, echipă care, în mod normal, trebuia să joace în Liga 3 în sezonul 2022-2023.

”Mă bucur foarte mult că am revenit la Poli (n.r. a mai antrenat echipa din vara lui 2017 până în primăvara lui 2018, când a demisionat). Lucrurile nu sunt întâmplătoare în viață. Cred că era doar o chestiune de timp revenirea mea la Poli. Din păcate, e o revenire puțin tristă, după ultimul sezon al echipei. Din fericire, avem șansa să jucăm în Liga 2. Cumva, trebuie să schimbăm lucrurile din temelii, în toate compartimentele clubului, la nivelul jocului. Poate vom putea crea în sezonul viitor o echipă care să atace cu șanse reale promovarea în Liga 1. Asta nu înseamnă că în acest sezon ne vom da la o parte. Vom face tot ce ține de noi să ne batem pentru un obiectiv locul 1-10. Lucrurile trebuie făcute pas cu pas, nu ne putem propune din primul an promovare. Dar dacă vom juca cum vrem noi, sper să avem șanse la play-off. Tot timpul am avut discuții cu Poli. Au fost discuții în octombrie-noiembrie, dar atunci nu am fost ales. O variantă ar fi să jucăm pe Giulești. Eu sper ca și autoritățile locale să găsească o cale”, a declarat Andone la reunire.

Cristian Scutaru nu s-a dezechipat. Se pregătește și el de retragere?

Dacă Ioan Mera a fost ”pensionat” forțat, fiind pus să aleagă între a continua ca director sportiv sau a pleca, dacă își dorește să mai joace, celălalt căpitan, Cristian Scutaru, exclus în ultimele meciuri din sezonul recent încheiat, nu s-a dezechipat, pentru că, probabil, și pe el vrea conducerea să-l ”retragă”.

Nu au venit la reunire portarul George Păduraru și atacantul Octavian Ursu, iar mijlocașul Adrian Zaluschi s-a antrenat separat. În schimb, a revenit la Timișoara fundașul stânga Carol Taub, ultima dată la Concordia Chiajna.

Au fost prezente și cele două ”catastrofe” pentru care Poli a plătit sume de transfer, spre marea mândrie a lui Florin Iacob, Balsa Rogosic și Stefan Vukoje.

Lotul Politehnicii Timișoara prezent la reunire:

Rareş Murariu – Claudiu Pamfile, Alin Ignea, Cătălin Oanea, Nicolae Sofran, Alexandru Iamandache, Balsa Rogosic, Stefan Vukoje, Cristian Bocşan, Ervin Bakoş, Cosmin Huminic, Daniel Olariu, Cosmin Bîrnoi, Silviu Pană, Marco Mircea (revenire împrumut Ripensia), Ralf Kuhn, Alexandru Gaşpar (ambii reveniți după împrumutul la Avântul Periam), Rareş Bîrlovean (rev. împr. Ghiroda), Eduard Amariei, Luchian Gologan (ambii rev. împr. Dumbrăviţa), Dragoş Danciu (mijlocaş central, n. 2002, Aurul Brad), Daniel Benzar, Cristian Grancea (mijlocaş, n. 2004, Ghiroda), Carol Taub (ex-Concordia) şi George Isvoranu (CS Tunari).

La reunire a fost prezent și Daniel Benzar, revenit din vacanța prelungită în SUA, după ce a dezertat de la club în mandatul lui Nicu Croitoru, clubul chiar dorind să-l suspende pe perioada în care mai avea contract.

De asemenea au participat la antrenament 15 tineri din Academia Politehnica (jucători în Liga Elitelor): Mario Cuzmanovici, Carlos Butar, Ionuţ Spulber, Paul Bălănescu, Narcis Popovici, Dan Pureca, Raul Ţurcaş (toţi născuţi 2004), Alex Urdeş, Fabian Marincu, Armin Mada (n. 2005), Patrick Paleacu, Robert Matei, Mario Balica, Denis Boariu şi Răzvan Erceanu (n. 2006).

Silviu Pană a semnat înainte de reunire

Poli a reușit să semneze un contract cu Silviu Pană, un mijlocaș central ajuns de 30 de ani care a fost pus pe liber de Petrolul de câteva luni de zile.

Pană, o fostă speranță a fotbalului românes, un jucător talentat, însă sensibil, a jucat la Concordia Chiajna, Săgeata Năvodari, Viitorul Constanța, FC Brașov, Olimpia Saru Mare, Dunărea Călăraşi, Turris Oltul Turnu Măgurele şi Petrolul Ploieşti.

”Sunt bucuros că pot să mă antrenez din nou. Am fost accidentat o perioadă de două-trei luni de zile. Aştept cu nerăbdare să începem pregătirea. Am mai lucrat cu Mister, îi mulţumesc că m-a dorit foarte mult. Am mai lucrat la Satu Mare, am avut şi acolo rezultate bune pentru ceea ce s-a dorit. Am venit încrezător la Poli, pentru că mi s-a spus că o să fie un proiect pe termen lung şi sper să-mi aduc aportul, să mă ridic la nivelul cerinţelor fanilor şi împreună cu colegii, antrenorul, să o ducem pe Poli în Liga I. Pentru că e o echipă de tradiţie şi fotbalul românesc are nevoie de astfel de echipe, cu suporteri mulţi”, a declarat Pană după ce a semnat cu Poli.

În fotografia de prezentare, Silviu Pană a fost îmbrăcat de clubul timișorean în tricoul Politehnicii, deși fizic nu s-a întâmplat acest lucru.

Sâmbătă, Poli joacă un amical cu o echipă din Liga 5, Obilic Sânmartinu Sârbesc (de la ora 11:00, pe Știința). În iulie, Bogdan Andone vrea un cantonament la Maribor, în Slovenia.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primul-pas-pentru-demolarea-stadionului-dan-paltinisanu-anuntul-facut-de-consiliul-judetean-timis-19235573

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ioan-mera-a-renuntat-la-cariera-de-fotbalist-insa-continua-la-politehnica-timisoara-intr-o-noua-postura-propunerea-a-fost-oarecum-pe-neasteptate-nu-puteam-sa-plec-de-aici-si-apoi-sa-am-un-19235531

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u19-a-pierdut-si-al-doilea-meci-de-la-euro-cu-franta-dupa-ce-a-prins-curaj-prea-tarziu-adrian-vasai-a-pus-in-primul-11-patru-jucatori-care-in-sezonul-trecut-au-evoluat-in-19235442

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-bogdan-andone-e-noul-antrenor-al-politehnicii-timisoara-fostul-principal-al-fcsb-se-intoarce-in-liga-2-la-echipa-de-la-care-demisiona-in-urma-cu-patru-ani-19235436

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-mai-aproape-de-ramanerea-in-liga-2-academica-clinceni-a-fost-sanctionata-din-nou-inclusiv-cu-retrogradarea-in-categoria-inferioara-si-mai-are-mai-putin-de-o-lun-19235356

Anda DELIU 23 Jun. 2022, 23:26 Liga 2
Pe aceeași temă