Poli Timișoara a semnat un bulgar, ultima dată fost în Liga 1, și un croat

Anda DELIU 11 Jul. 2022, 23:04 Liga 2
Poli Timișoara a semnat un bulgar, ultima dată fost în Liga 1, și un croat

Poli Timișoara, aflată de joia trecută în cantonament în Slovenia, a parafat astăzi, 11 iulie, două noi achiziții.

Cei doi jucători, bulgarul Aleksandar Tsvetkov, care sosește de la Clinceni, și croatul Karlo Plantak, au ajuns la echipa din Banat chiar în stagiul de pregătire din străinătate, pentru a parafa noile înțelegeri.

Atât Tsvetkov, cât și Plantak au semnat un contract valabil pe un sezon, cu opțiune de prelungire.

Înlocuitor din Bulgaria pentru Mera și Scutaru?

Aleksandar Aleksandrov Tsvetkov are 31 de ani, la 31 august va împlini 32, și e mijlocaș defensiv, dar poate juca și fundaș central, post pe care Poli a rămas profund descoperită după ce a renunțat atât la Ioan Mera, cât și la Cristian Scutaru, iar tânărul Huminic și-a rupt ligamentele.

Cu junioratul la Spartak Plevan și Litex Lovech, Tsvetkov a fost și campion la seniori cu cei din urmă, în 2010 și 2011, iar în tricoul lui Litex a jucat de opt ori în cupe europene. A mai fost legitimat la Cherno More și Beroe Stara Zagora, iar în ianuarie a ajuns la muribunda Academica Clinceni, pentru care a evoluat în 15 meciuri în Liga 1.

Bulgarul are 11 selecții la naționala mare a vecinilor de la sud de Dunăre.

Aleksandar Tsvetkov a purtar la Academica Clinceni inclusiv banderola de căpitan. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Croatul Karlo Plantak a trecut pe la Dinamo Zagreb

Karlo Plantak este mult mai tânăr. Croatul are 24 de ani și e tot mijlocaș la închidere, dar poate juca și mijlocaș ofensiv. A terminat junioratul la Dinamo Zagreb și a mai jucat la NK Slaven Belupo Koprivnica, dar și la NK Kustosija Zagreb, în Croația. A mai evoluat la NK Celje, în Slovenia, cu care a luat titlul în 2020, dar și la NK Aluminij Kidricevo.

Sezonul trecut l-a început la Kustosija, pentru care a prins 9 meciuri în liga secundă din Croația, iar în ianuarie 2022 a trecut la Aluminij, pentru care a evoluat în 10 jocuri în liga secundă din Slovenia.

”Dobre doshal!
Bun venit în Banat, Aleksandar!
Dobrodošao, Karlo!
Bine ai venit la Timişoara, Karlo!”, le-a urat Poli Timișoara lui Aleksandar Aleksandrov Tsvetkov, respectiv Karlo Plantak.

Foto: Politehnica Timișoara

Anda DELIU 11 Jul. 2022, 23:04 Liga 2
Pe aceeași temă