Povestea fotbalistului român care, până la 19 ani, a jucat la Dinamo, FCSB și Steaua! A dat gol împotriva naționalei României, dar nu continuă cu CS Tunari în Liga 2: ”Mi-au făcut o propunere, dar nu mi-a convenit”

Silvian BĂDULESCU 26 Jun. 2023, 11:53 Liga 2

Naționala lui Edward Iordănescu a susținut în data de 11 iunie, la Mogoșoaia, un amical cu CS Tunari, echipă proaspăt promovată în premieră Liga 2.

”Tunarii” din județul Ilfov au făcut o figură frumoasă, dar au cedat, la capătul celor trei reprize de câte 30 de minute, cu scorul de 4-1. Marcator pentru divizionara secundă a fost Andrei Zătreanu (19 ani), fotbalist cu un CV ce conține Dinamo, FCSB și Steaua, dar care, la final de lună, rămâne liber de contract.

ProSport a luat legătura cu tânărul jucător, care a vorbit, în exclusivitate, despre cum a bifat, până la 19 ani, trei granzi din București, dar și de planurile pe care le are în perioada imediat următoare.

Andrei Zătreanu: ”Am început fotbalul la Dinamo, l-am continuat la FCSB și am jucat și la Steaua”

Andrei Zătreanu nu este un nume cunoscut prim-planului fotbalului autohton, dar la partida de verificare susținută în compania echipei naționale jucătorul de 19 ani, eligibil atât pentru regula U19, cât și U21, a marcat singurul gol al celor de la CS Tunari împotriva echipei lui Edward Iordănescu.

Partida s-a jucat sub forma a trei reprize de 30 de minute și, din informațiile noastre, scorul a decurs în felul următor: 2-0 pentru ”tricolori” în prima repriză, 1-0 pentru abia nou-promovata din Liga 3 în repriza a doua, 2-0 în repriza a treia pentru echipa națională, 4-1 per total.

Meciul nu a fost filmat, dar colegii lui Zătreanu au dat de înțeles că golul marcat de fostul jucător al Stelei a fost unul senzațional. ”Execuție! I-a pus-o în vinclu lui Aioani!”, ne-a mărturisit un jucător al ”tunarilor”.

Contactat de ProSport, ”underul” din teren a vorbit despre traseul pe care l-a avut, până acum, în scurta carieră: ”Am început fotbalul la Dinamo, am fost și la Steaua, FCSB-ul de acum când era în Ghencea. După am rămas tot la ei, până în 2021. Mai apoi, în anul respectiv, nu am dorit să mai stau la FCSB și am fost la o probă la CSA Steaua, în Liga 2, cu Daniel Oprița antrenor. Am jucat puține meciuri, din păcate, a fost prima mea experiență la nivel de seniori. Am fost pe post de junior cu Oroian, care a semnat cu Sepsi acum. Am preferat să merg la Liga 3 la CS Tunari pentru a avea mai multe meciuri și pentru a căpăta mai multă experiență. Am marcat 19 goluri în acest sezon, am și reușit să promovăm. Am avut un grup cu jucători cu meciuri în prima ligă precum Alex Stan, Bogdan Barbu, Daniel Novac.”

  • 3 meciuri, 73 de aminute, a bifat, la Liga 2, la Steaua, Andrei Zătreanu, în sezonul 2021-2022.

În acel sezon, ”rivalul” pentru postul de ”under” i-a fost Darius Oroian, jucător care, de la ”militari”, a plecat direct la Sepsi OSK, echipă din prima ligă și dublă câștigătoare a Cupei României.

”Toată lumea se gândea la vacanță când a aflat că avem amical cu naționala de seniori, dar eu am fost cel mai fericit!”

România a susținut în luna iunie, pe 16 și 19, două deplasări extrem de importante: în Kosovo și în Elveția.

Marcatorul divizionarei secunde cu ”tricolorii” a declarat că a fost ”cel mai fericit” când s-a anunțat meciul cu naționala României. Cu doar câteva zile înainte, formația obținuse promovarea în Liga 2, după finala play-off-ului cu SC Popești Leordeni.

”Toată lumea se gândea la vacanță, dar eu am fost cel mai fericit când am auzit că avem un amical cu lotul de seniori al României. Nu am vorbit cu nimeni, nici cu jucătorii, nici cu Edi Iordănescu. Am jucat trei reprize de 30 de minute, ne-au dominat, evident, dar nici noi n-am fost invizibili. Ne-au simțit puțin”, a spus Zătreanu.

CS Tunari și naționala României, după amicalul de trei reprize

Angajamentul dintre Zătreanu și CS Tunari expiră, dar, după un sezon bun la Liga 3, fotbalistul speră să prindă un contract în SuperLigă: ”Acum sunt liber, îmi expiră contractul pe 30 iunie, aștept să văd ce prind. Aș dori Liga 2 sau chiar Liga 1. Cei din conducere mi-au făcut o propunere, dar nu mi-a convenit.”

  • Nici antrenorul Gabriel Manu nu a mai continuat cu CS Tunari după ce a promovat-o în Liga 2, în locul său fiind numit Florin Stîngă. Ilfovenii au anunțat până acum x achiziții: Mario Geanta (17 ani, ex juniorii FCSB), Dragoș Gheorghe (24 de ani, ex Steaua), Mădălin Mihăescu (34 de ani, ex Steaua), Cristian Bustea (28 de ani, ex Steaua), Andrei Sin (31 de ani, ex Metaloglobus) și Florentin Puiu (20 de ani, ex Metalul Buzău).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-un-jucator-pe-care-florin-stinga-l-a-antrenat-la-astra-va-ajunge-la-cs-tunari-in-ultimul-sezon-a-fost-in-superliga-si-apoi-in-liga-2-exclusiv-19275874

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-a-anuntat-o-noua-achizitie-19275710

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-patra-achizitie-a-nou-promovatei-cs-tunari-vine-tot-de-la-o-rivala-din-liga-2-andrei-sin-s-a-alaturat-ilfovenilor-19275620

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-gheorghe-va-juca-din-nou-sub-comanda-antrenorului-cu-care-a-avut-cele-mai-bune-evolutii-din-cariera-sa-fostul-stelist-a-doua-achizitie-pentru-liga-2-a-tunariului-19275533

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-stinga-despre-planurile-echipei-cs-tunari-19275449

Silvian BĂDULESCU 26 Jun. 2023, 11:53 Liga 2
Pe aceeași temă