”U” Cluj, succes clar înainte de reluarea Ligii a 2-a. Ardelenii au făcut scor cu Metalurgistul Cugir și se pregătesc pentru duelul cu Concordia Chiajna

Andrei PASCU 19 Feb. 2022, 16:05 Liga 2
”U” Cluj, succes clar înainte de reluarea Ligii a 2-a. Ardelenii au făcut scor cu Metalurgistul Cugir și se pregătesc pentru duelul cu Concordia Chiajna

Universitatea Cluj a terminat într-o notă pozitivă ultimul meci amical al perioadei de pregătire. A făcut scor cu Metalurgistul Cugir (locul 2 în Seria 9 a Ligii a 3-a), 5-1, iar acum așteaptă prima partidă oficială din 2022.

”U” Cluj, avantaj minim la pauza meciului cu Metalurgistul Cugir 

Amicalul s-a jucat pe terenul 4 din Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu”, iar ”U” Cluj a avut avantaj minim după primele 45 de minute, 2-1. Scorul a fost deschis de Alexandru Boiciuc pentru formația lui Erik Lincar, în timp ce Dragoș Tescan a marcat și el până la finalul primei părți. Înainte de pauză, pentru Metalurgistul a redus din diferență Flavius Vlădia, în minutul 41.

După mai multe schimbări în repriza a doua, Universitatea Cluj a arătat mult mai bine, când a mai marcat de alte trei ori, pentru un succes clar înainte de duelurile de foc din Liga 2.

Florian Haită a dus scorul la 3-1, după ce a transformat o lovitură de la 11 metri, pentru ca mai apoi pe lista marcatorilor să își mai treacă numele și Valentin Alexandru și Tudor Vomir.

  • ”U” Cluj a început în formula: Gorcea – Romeo, Ilie, Ispas, Mitrea, Balgiu, Pires, Tescan, Fernandes, Hofman, Boiciuc. În repriza a doua au mai intrat: Păun, Gugu, Vomir, Alarcon, Pîrvulescu, Ciobanu, Filip, Haită și V. Alexandru.
  • Metalurgistul Cugir: R. Opric – Udrea, Vlădia, I. Grozav, Vitinha – L. Contra, Bodea – Tăban, Șaucă, Andriuc – M. Lupu. Au mai evoluat: Haj, Nicula, Selagea, S. Itu, Al. Rus și Șuteu. Antrenor Lucian Itu.

”U” Cluj, victorii pe linie în amicalele din România, nu și în Turcia 

A fost al treilea meci amical al Universității Cluj jucat în România. Înainte de plecarea în cantonamentul din Turcia a întâlnit Sănătatea Cluj (Liga 3), de care a trecut cu 4-1, iar după revenire, chiar înaintea disputei cu Metalurgistul Cugir, a întâlnit Minaur Baia Mare, pe care a învins-o cu 4-2.

În Antalya, a înregistrat următoarele rezultate: 0-6 cu Korona Kielce (liga secundă din Polonia), 1-1 cu Nasaf Qarshi (locul 4 în prima ligă din Uzbekistan) și 2-3 cu FC Fredericia (locul 5 în liga a doua din Danemarca).

”În afară de rezultate pot spune că pregătirea din Antalya a fost una reușită. Din păcate meciul cu Korona Kielce a fost pentru noi cu o echipă necunoscută, pe care nu am analizat-o și de aici proporțiile scorului. Am dat șanse tuturor și eu nici în acest moment nu m-am cristalizat pe un prim 11, de aceea până la ora jocului cu Chiajna trebuie să-mi formez o idee despre toată lumea”, spunea Erik Lincar despre perioada din Turcia.

În schimb, Cugirul a mai jucat amicale cu SCM Zalău (1-2) și Poli Timișoara (2-4), iar pe următorul îl are cu Performanța Ighiu, la 23 februarie.

Următorul meci al Universității Cluj e în Liga 2, cu Concordia Chiajna

Universitatea Cluj reia anul chiar sub locul 2, care duce direct în Liga 1 la finalul play-off-ului. Ardelenii au 33 de puncte, fiind la două puncte de FC Hermannstadt și la nouă de Petrolul. Cu ploieștenii chiar au terminat anul 2021 ardelenii, dar au pierdut partida de pe ”Ilie Oană” cu scorul de 0-1.

Concordia Chiajna, FC Hermannstadt și Dunărea Călărași sunt adversarele pe care le vor mai întâlni ”studenții” în 2022, în sezonul regular.

Foto: Universitatea Cluj 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluj-arena-casa-universitatii-cluj-va-fi-alimentata-cu-curent-electric-de-compania-care-a-tinut-in-viata-in-acest-sezon-petrolul-si-care-i-a-fost-partener-finantator-timp-de-patru-ani-19219801

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-cu-gandul-doar-la-obtinerea-promovarii-directe-in-liga-1-boiciuc-sa-nu-avem-emotii-si-sa-oferim-liniste-suporterilor-romario-pires-responsabilizat-de-li-19219736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-s-a-impus-la-scor-in-amicalul-cu-minaur-baia-mare-erik-lincar-a-utilizat-doar-patru-dintre-cei-opt-jucatori-achizitionati-in-aceasta-iarna-19219658

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-petrolul-deschide-prima-etapa-a-ligii-2-din-2022-u-cluj-concordia-o-inchide-programul-rundei-a-17-a-si-meciurile-televizate-19219611

 

 

Andrei PASCU 19 Feb. 2022, 16:05 Liga 2
Pe aceeași temă