”U” Cluj crede tot mai puțin în promovare. Gabi Tamaș pleacă de la echipă. Ardelenii vor bani pe el

Vlad MĂCICĂȘAN 05 Feb. 2021, 23:49 Liga 2
”U” Cluj crede tot mai puțin în promovare. Gabi Tamaș pleacă de la echipă. Ardelenii vor bani pe el

Retragerea echipei Turris Oltul Turnu Măgurele din campionat a complicat situația Universității Cluj, care învinsese fosta echipă a fiului lui Liviu Dragnea în meciul direct din acest sezon. Astfel, ardelenilor li se vor retrage cele trei puncte câștigate cu teleormănenii și vor rămâne cu 20 de puncte.

Asta ar putea arunca ”U” Cluj de pe locul 6 până pe locul 13, dacă Farul va beneficia de victorie la ”masa verde” în litigiul cu ardelenii, din meciul direct nedisputat nici la reprogramare.

Pe ”U” Cluj o așteaptă în această primăvară încă cinci partide în șase etape rămase din sezonul regular, dintre care două cu ”FC U” Craiova și Petrolul, iar în aceste condiții atingerea obiectivului devine foarte grea de obținut. Clujenii au șanse mici să mai prindă play-off-ul.

Gabi Tamaș e ca și plecat la FC Voluntari, pe 35 de mii de euro

Un prim semn că speranțele la promovare sunt tot mai puține pe Cluj Arena vine de la Gabi Tamaș (37 de ani). Cel mai important jucător al Universității a decis, potrivit surselor Liga2.ro, să accepte propunerea lui Ioan Andone de a semna cu FC Voluntari și se întoarce în Liga 1.

Se pare însă că ”U” Cluj se va alege cu 35.000 de euro, cât este clauza de reziliere a lui Gabi Tamaș.

”Deocamdată nu e nimic. Interesul celor de la Voluntari există de trei săptămâni. Există o caluză de reziliere care trebuie activată. Cât a putut ține de mine am făcut”, a spus Daniel Stanciu la LookSport.

În urmă cu două săptămâni, Stanciu era convins că ”U” Cluj și Tamaș vor continua colaborarea și în partea a doua a sezonului. Tentantă e orice ofertă bună care vine pentru un jucător, dar cred că între Gabi Tamaș și Universitatea Cluj s-a format o relație specială. A surprins când a venit la Cluj. Ne dorim cu toții să ducem acest club în Liga 1. Ambiția asta e ceva special, nu cred că banii ar putea să facă diferența, cel putin în acest moment.
El are o relație bună cu Bogdan Andone, cu Ioan Andone, cu Bogdan Bălănescu, dar sunt convins că va rămâne la U Cluj, el e pionul principal al acestei echipe. Contează foarte mult ce face pe teren și în afara lui”, spunea Stanciu.

  • FC Voluntari ocupă penultimul loc în Liga 1 după 21 de etape, cu 17 puncte acumulate, și caută întăriri pentru a se salva de la retrogradare. Ultima zi de transferuri e la data de 8 februarie, astfel că ilfovenii încearcă mutări pe ultima sută de metri.

Tamaș a jucat în nouă meciuri pentru ”U” Cluj și a marcat un gol

Achiziționat în vara trecută, Gabriel Tamaș a evoluat pentru ”U” Cluj în 9 meciuri, de fiecare dată fiind titular, și a înscris un gol, în victoria cu 1-0 cu Ripensia.

Fundașul a purtat inclusiv banderola de căpitan și a absentat câteva partide în debutul campionatului, pentru că în chiar prima etapă a sezonului, cu Aerostar Bacău, s-a accidentat la genunchi și a fost nevoit să se opereze. Nu înainte de a mai juca un meci, în care a intrat pe teren ”pe semnătură”.

Gabi Tamaș a jucat în cariera sa pentru FC Brașov, Tractorul Brașov, Dinamo, Galatasaray (Turcia), Spartak Moscova (Rusia), Celta Vigo (Spania), Auxerre (Branța), West Bromwich, Doncaster, Watford, (toate din Anglia), FCSB, Hapoel Haifa (Israel), Astra și ”U” Cluj. A mai fost legitimat și la CFR Cuj și Cardiff, fără să joace însă.

La naționala României are 66 de meciuri și 3 goluri.

  • Tamaș nu a jucat în ultimele două meciuri amicale disputate de ”U” Cluj, 1-4 cu Steaua și 1-2 cu SCM Zalău, fiindcă acuza accidentarea suferită în testul cu Rapid (0-1), când a intrat la pauză și a fost schimbat în minutul 56.

Cosmin Vâtcă a părăsit și el ”U” Cluj, Dorin Goga s-a retras

Tamaș nu este singurul jucător care a plecat. Un alt veteran, Cosmin Vâtcă (38 de ani) s-a despărțit de formația clujeană. Portarul evoluase în trei meciuri în acest sezon și avea șanse mici să le ia șansa lui Vlad Muțiu, titularul din prima parte a sezonului, și lui Andrei Gorcea.

În plus, în această iarnă, ”U” Cluj l-a pierdut și pe Dorin Goga, care a decis să-și încheie cariera de fotbalist la 36 de ani.

În această perioadă de transferuri, ”U” Cluj și-a adus doi mijlocași foști la Poli Iași, pe albanezul-grec Donaldo Acka (23 de ani) și argentinianul Lucas Chacana (27 de ani), pe fundașul Andrei Răuță (25 de ani), ultima dată la Petrolul, atacantul nigerian Derick Chuka Ogbu (30 de ani), ultima dată legitimat la Al Ittihad Al Iskandary (Egipt), în 2019, și pe fundașul dreapta Rareș Sburlea (18 ani), de la Kids Tâmpa Brașov.

Foto: Eduard Vînătoru (Mediafax Foto) și Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oferta-face-diferenta-u-cluj-il-poate-trimite-pe-gabriel-tamas-in-liga-1-in-schimbul-unei-propuneri-tentante-ultimul-club-care-si-a-anuntat-intentia-transferului-si-reactia-lui-da-19166521

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aproape-un-an-fara-spectatori-la-meciurile-de-fotbal-secretarul-general-al-lpf-cere-mts-sa-redeschida-stadioanele-pentru-public-la-30-la-suta-din-capacitate-apelul-catre-fanii-echi-19168198

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-costel-enache-e-calm-dupa-a-treia-infrangere-consecutiva-pentru-u-cluj-in-amicale-trebuie-sa-luam-lucrurile-per-ansamblu-am-facut-un-pact-la-inceput-ca-ne-vom-sus-19168003

Vlad MĂCICĂȘAN 05 Feb. 2021, 23:49 Liga 2
Pe aceeași temă