OFICIAL | FRF anunță retragerea din competiții a echipei Turris Oltul. Trupa din Turnu Măgurele abandonează Liga 2 și Cupa României

Marius ANGHEL 05 Feb. 2021, 17:52 Liga 2
OFICIAL | FRF anunță retragerea din competiții a echipei Turris Oltul. Trupa din Turnu Măgurele abandonează Liga 2 și Cupa României

Turris Oltul Turnu Măgurele a înștiințat Federația Română de Fotbal că se retrage în această iarnă din competiții, iar forul condus de Răzvan Burleanu informează despre acest abandon.

Echipa din județul Teleorman activa în campionatul Ligii 2, unde era pe locul 13 după 15 etape, și era prezentă încă în Cupa României, unde marți, 9 februarie, trebuia să întâlnească Dunărea Călărași în faza optimilor.

FRF: ”Turris-Oltul Turnu Măgurele se retrage din competiții”

Odată cu anunțul făcut către Dunărea Călărași, că nu se va prezenta la meciul cu ea din Cupa României, Turris Oltul a informat tot astăzi, 5 februarie 2021, FRF că se retrage din competiții.

”Turris-Oltul Turnu Măgurele se retrage din competițiile FRF.
Clubul din Liga 2 a informat oficial Federația Română de Fotbal în legătură cu decizia de a se retrage din competiții.
Cazul va fi introdus pe rolul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF care, în baza ROAF, va lua o decizie privind rezultatele echipei din acest sezon de Liga 2.
Prin urmare, partida din optimile de finală ale Cupei României, Dunărea Călărași – Turris-Oltul Turnu Măgurele, programată inițial marți, 9 februarie, nu se va mai disputa”, a anunțat FRF printr-un comunicat.

Dunărea Călărași merge în sferturile Cupei României. Ce se întâmplă cu rezultatele înregistrate până acum de Turris Oltul în campionat

În urma abandonului echipei Turris Oltul, Dunărea câștigă la ”masa verde” calificarea în sferturile Cupei României.

Cât privește rezultatele înregistrate de Turris Oltul în acest sezon de Liga 2, 19 puncte câștigate în 15 meciuri, conform regulamentului, acestea ar trebui anulate.

Este însă o situație specială în acest sezon, despre care FRF a omis să facă precizări în regulamentul din timpul pandemiei. În mod normal, într-un sezon cu tur și retur, o echipă care se retrăgea sau era exclusă înainte de finalul turului se alegea, printre altele, cu anularea rezultatelor înregistrate deja. Dacă retragerea sau excluderea interveneau după încheierea turului, atunci rezultatele obținute pe teren erau menținute, iar în meciurile pe care echipa trebuia să le mai joace până la finalul sezonului regular se acorda victorie cu 3-0 la ”masa verde” pentru adversară.

Acum, în acest sezon, nu avem parte de tur și retur, ci doar de jocuri tur, ca apoi să se intre în play-off sau play-off, lucru care de oficei nu se întâmpla, însă pandemia de COVID-19 a dus la această situație, pentru ca fotbalul să revină la viață.

În cazul în care FRF decide anularea tuturor rezultatelor înregistrate de Turris Oltul în acest sezon, atunci clasamentul actual va suferi modificări importante, iar lupta pentru play-off va fi și mai aprinsă.

Turris Oltul a fost aproape de o promovare istorică în Liga 1, iar acum abandonează Liga 2 după un sezon și jumătate

În sezonul trecut, primul petrecut în istoria sa în Liga 2, Turris Oltul era pe locul 3 în clasament după primele 24 de etape, moment în care, din cauza izbucnirii pandemiei COVID-19, s-a decis ”înghețarea” competiție și intrarea primelor șase clasate într-un play-off de promovare.

În play-off, echipa din Turnu Măgurele era la mâna ei pentru o promovare directă în Liga 1, conducea cu 1-0 în ultima etapă, în deplasare, însă Rapid a egalat în minutul 90+6, într-un joc prelungit cu cinci minute, și Turris Oltul a pierdut șansa de a urca în prima ligă. În loc să termine pe locul 2, așa cum era valabil în cazul victoriei, a căzut pe locul 4, care nu ducea nici măcar la barajul de promovare. Au promovat direct, în schimb, UTA Arad și Campionii FC Argeș, iar CS Mioveni a mers la barajul cu Chindia, pe care l-a pierdut.

Acum, în al doilea sezon petrecut în Liga 2, Turris Oltul ocupa locul 13 după primele 15 etape, însă în pauza de iarnă a decis să se retragă din campionat din cauza problemelor financiare și a retragerii finanțării de către Valentin Dragnea.

Turris Oltul a purtat în trecut numele de Viitorul Saelele și juca în satul cu același nume. După promovarea în Liga 3 și-a schimbat numele în Voința Turnu Măgurele, iar în momentul în care stadionul din Turnu Măgurele a fost modernizat s-a mutat să joace pe el (din vara lui 2018). În al doilea sezon în care a participat în Liga 3 echipa și-a schimbat din nou denumirea, de această dată în cea pe care o avea și în acest moment: Turris Oltul Turnu Măgurele. A și reușit să promoveze în Liga 2, de unde acum se retrage după un sezon și jumătate.

Campionatul Ligii 2 e programat să se reia în jurul datei de 20 februarie, când Turris Oltul trebuia să joace în deplasare la liderul U craiova 1948 SA.

Marius ANGHEL 05 Feb. 2021, 17:52 Liga 2
Pe aceeași temă