”U” Cluj, la al nouălea transfer. Ardelenii au adus un portughez crescut de FC Porto

Andrei PASCU 25 Aug. 2020, 14:10 Liga 2
”U” Cluj, la al nouălea transfer. Ardelenii au adus un portughez crescut de FC Porto

Universitatea Cluj continuă să-și întărească lotul, iar marți a anunțat un nou transfer. Ardelenii au adus un jucător din Portugalia, pe Sergio Ribeiro (24 de ani), care evoluează pe postul de mijlocaș dreapta. Fotbalistul se află la prima experiență în afara granițelor țării natale. S-a format la academia celor de la FC Porto, adunând prezențe pentru echipele sub 15, sub 17 și sub 19 ani.

Sergio Ribeiro are peste 50 de meciuri pentru naționalele U19 și U20 ale Portugaliei 

La nivelul cluburilor profesioniste, Sergio Ribeiro a jucat pentru FC Porto B, Guimaraes B și Oliveirense B. Mijlocașul a fost un jucător promițător în Portugalia, fiind căpitanul naționalelor U19 și U20. În total, pentru reprezentativele țării sale a adunat nu mai puțin de 52 de partide.

”Sergio Ribeiro (24 de ani) este, începând de astăzi, jucătorul Universității. Considerat unul dintre tinerii cu potențial din fotbalul lusitan, noul mijlocaș dreapta de la ”U” a evoluat la toate grupele de juniori ale naționalei Portugaliei. A strâns 52 de selecții și nouă goluri, fiind căpitanul echipelor U19 și U20 ale Portugaliei într-o generație cu Guedes (Valencia), Gil Dias (Monaco) sau Renato Sanches (Bayern Munchen / Lille).

Sergio a ajuns în 2009, la vârsta de 13 ani, în academia campioanei Portugaliei, FC Porto. În 2015, acesta a debutat în fotbalul profesionist în Liga PRO (liga a II-a în Portugalia) pentru formația secundă a celor de la FC Porto, fiind o prezență constantă în UEFA Youth League, competiție în care a strâns nouă prezențe. În a doua divizie acesta a strâns 27 de meciuri și două reușite.

La finalul sezonului 2015-2016 a fost câștigător al titlului din Liga PRO cu FC Porto B. După opt ani petrecuți în curtea alb-albaștrilor, el a făcut pasul, sub formă de împrumut, către Vitória Guimarães SC pentru o scurtă perioadă. În 2017, noul jucător al lui ”U” a ajuns la Oliveirense, echipă la care strâns 64 de prezențe și patru goluri în Liga PRO.

Îi urăm bun venit lui Sergio şi îi dorim mult succes, aici, la Universitatea!”, anunță FC U Cluj.

Sergio Ribeiro, al nouălea fotbalist care ajunge sub comanda lui Adrian Falub

Prin aducerea lui Sergio Ribeiro, Universitatea Cluj a ajuns la nouă transferuri pentru noul sezon. În această vară, pentru noua ediție a Ligii 2, ”U” Cluj i-a mai achiziționat pe Vlad Muțiu (25 de ani, portar, ex Farul), Laurențiu Rus (35 de ani, mijlocaș, ex CSM Reșița), Daniel Novac (32 de ani, mijlocaș, ex Chindia Târgoviște), Alexandru Negrean (19 ani, mijlocaș, ex Viitorul Pandurii), Gabriel Tamaș (36 de ani, fundaș, ex Astra), israelianul Idan Golan (24 de ani, mijlocaș, ex Hapoel Nof HaGalil), Srdjan Luchin (34 de ani, fundaș, ex FC Hermannstadt) și Matias Roskopf (22 de ani, atacant, ex Apollon Limassol).

Roskopf nu a fost prezentat oficial până în acest moment.

Foto: FC Universitatea Cluj 

 

 

Andrei PASCU 25 Aug. 2020, 14:10 Liga 2
Pe aceeași temă