Patru fotbaliști, out de la ”U” Cluj după promovarea în Liga 1! Anunțul clubului

Răzvan STÎNGĂ 03 Jun. 2022, 14:21 Liga 2
Patru fotbaliști, out de la ”U” Cluj după promovarea în Liga 1! Anunțul clubului

Universitatea Cluj a făcut primele modificări după promovarea în Liga 1. Pentru a face loc în lotul de jucători, Erik Lincar a decis să pună pe liber patru fotbaliști, cu câțiva dintre ei în mod surprinzător, în condițiile în care au jucat destul de mult în campionat.

Sergio Ribeiro (26 de ani), Marius Ciobanu (19 ani), Valentin Alexandru (30 de ani) și Roberto Alarcon (24 de ani) au fost anunțați că nu mai e nevoie de serviciile lor și sunt nevoiți să își caute alte echipe din această vară.

”U” Cluj, patru plecări dintr-un foc după promovarea în Liga 1!

Cel mai mult dintre cei patru a jucat portughezul Sergio Ribeiro (foto articol), care a bifat 22 de partide. În plus, el a și reușit să ajute echipa cu trei goluri, în trei partide diferite, în campionatul regular, cu Poli Timișoara (scor 3-0), FK Miercurea Ciuc (scor 1-3) și Dacia Unirea Brăila (scor 3-0).

FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord privind încetarea colaborării cu patru dintre jucătorii care au făcut parte din lotul condus de Erik Lincar în sezon 2021/2022.

Clubul nostru se desparte de Sergio Ribeiro, Marius Ciobanu, Valentin Alexandru și Roberto Alarcon.

Ajuns pe Cluj Arena în vara lui 2020 de la Oliveirnse, Sergio Ribeiro a jucat în 23 de partide în acest sezon, dintre care 15 ca titular. Portughezul a înscris de trei ori în partidele cu Politehnica Timișoara (3-0), FK Csikszereda (1-3) și Dacia Unirea Brăila (3-0). În cei doi ani petrecuți la U, Ribeiro are în total 43 de meciuri și 11 goluri marcate.

Marius Ciobanu a fost transferat de clubul nostru la începutul sezonului 2021 – 2022. Acesta a fost utilizat de Erik Lincar în 18 meciuri, în nouă fiind titular.

Valentin Alexandru a semnat cu FC Universitatea Cluj în vara anului trecut. Vârful de atac a jucat în 12 meciuri, dintre care șapte ca titular, reușind să marcheze de trei ori.

Spaniolul Roberto Alarcon a ajuns la U la începutul acestui sezon. Fundașul dreapta iberic a bifat nouă jocuri în tricoul lui U, fiind titular în cinci partide.

Le mulțumim tuturor pentru munca depusă la U, pentru contribuția adusă la promovarea în Liga 1 și le dorim mult succes în viitor”, a anunțat Universitatea Cluj pe site-ul oficial.

Erik Lincar pregătește transferuri importante la ”U” Cluj

Cu siguranță, în locul celor patru vor veni fotbaliști cu experiență, poate chiar care au jucat în Liga 1 sezonul trecut, pentru că Erik Lincar a evidențiat importanța îmbunătățirii lotului, ținând cont de faptul că e vorba de o trecere la un eșalon superior, de la Liga 2 la Liga 1.

Universitatea Cluj nu vrea să se salveze de la retrogradare în primul sezon de după promovare la limită, ci fără emoții.

Șansa performanței ține de noi de aici înainte. Sunt convins că Clujul va avea un cuvânt de spus în Liga 1, inclusiv prin Universitatea Cluj. Am pentru Lincar un mesaj special: bravo, Erik, ai reușit ceea ce puțini credeau, să reziști în infernul de la București. A fost un infern, dragi clujeni, vă mulțumim că ne-ați susținut cu drag și știm ce e în Cluj.

(N.r. – Rămâne Erik Lincar la Cluj?) Sunt deciziile conducerii, eu îi asigur de întreaga mea susținere și suport. Eu nu iau decizii administrative, de management, dar vreau să îl felicit pe Lincar, pe Radu Constantea, care, din partea Clujului, este de atâția ani încrezător că poate U Cluj să ajungă în Liga 1. Felicit tot stafful și echipa U Cluj pentru dedicare”, spunea primarul Emil Boc după promovarea Universității Cluj în Liga 1.

Foto: Universitatea Cluj și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-prietenul-lui-ronaldinho-a-promovat-in-liga-1-cu-u-cluj-e-un-om-atat-de-simplu-vrea-doar-sa-fie-fericit-cum-l-a-impresionat-hagi-in-momentul-despartir-19233869

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-doua-tinte-ale-universitatii-cluj-dupa-promovarea-in-liga-1-erik-lincar-a-recunoscut-interesul-ii-doresc-sincer-19233870

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-presedintele-universitatii-cluj-suntem-un-club-solid-financiar-care-va-aduce-plus-in-liga-1-ipoteza-interesanta-a-lui-radu-constantea-venirea-domnului-sucu-la-19233806

https://liga2.prosport.ro/seria-1/clujul-in-alb-si-negru-fanii-universitatii-se-aduna-in-centrul-orasului-ce-garanteaza-primarul-emil-boc-si-ce-spune-despre-rivalitatea-u-cfr-19233732

Răzvan STÎNGĂ 03 Jun. 2022, 14:21 Liga 2
Pe aceeași temă