FK Miercurea Ciuc, în căutare de adversari. Amicalele din Turcia, necunoscute până acum

Andrei PASCU 05 Jan. 2024, 15:08 Liga 2
FK Miercurea Ciuc, în căutare de adversari. Amicalele din Turcia, necunoscute până acum

Cu mai puțin de o săptămână până la momentul reunirii, FK Miercurea Ciuc nu a trasat sută la sută programul de pregătire înainte de reluarea Ligii 2, mai având de stabilit câteva meciuri amicale pe care le va disputa în cantonamentul din Turcia.

La fel ca la finalul anului trecut, ciucanii lui Robert Ilyeș cunosc doar două dintre adversarele pe care le vor avea în pregătiri.

FK Miercurea Ciuc încă nu a stabilit amicalele din Turcia

După cum se știa de ceva timp, două cantonamente a programat Robert Ilyeș, care își va chema jucătorii la reunire la începutul acestei luni, la 8. Primul stagiu de pregătire va fi organizat în România, la Harghita-Băi, iar ulterior se va pleca în al doilea cantonament, în Turcia.

Însă, nici până la acest moment nu se cunosc toți adversarii. Au fost stabilite doar primele meciuri de verificare, două la număr, cu o formație din Liga 3 din România, AFC Odorheiu Secuiesc, și o formație din liga a 3-a din Ungaria, Bicskei TC.

La două zile după reunire va merge FK Miercurea Ciuc în primul cantonament, unde va sta până la 16 ianuarie. Ulterior, până la cantonamentul din Turcia, de la Belek, care va începe în penultima zi a lunii ianuarie, pregătirile se vor desfășura pe plan local.

În acest timp vor avea loc amicalele amintite, cu AFC Odorheiu Secuiesc, la 20 ianuarie, și cu Bicskei TC, la 25 ianuarie.

Doar două amicale stabilite până acum

Conform informațiilor oferite de FK Miercurea Ciuc, în cantonamentul din Turcia, care va dura până la 13 februarie, vor avea loc mai multe partide de verificare, dar deocamdată nu s-a ajuns la acorduri cu posibilele adversare.

​​​​​​​​​”Deși mai trebuie să așteptăm până la reluarea campionatelor după pauza de iarnă, perioada de odihnă se apropie încet de final pentru echipele noastre de seniori și juniori.

În primul rând, echipa de seniori din Liga 2, care va relua campionatul pe 24 februarie, va începe pregătirile curând. În program sunt incluse și cantonamente în Harghita-Băi și Turcia. Echipa lui Robert Ilyeș se va reuni la 8 ianuarie, iar după examinările medicale prescrise, din 10 ianuarie, va avea un cantonament la Harghita-Băi.

Meciuri de pregătire în ianuarie

După 17 ianuarie, pregătirile vor continua acasă, până pe 30. În acest timp, două meciuri de pregătire sunt deja incluse în program: pe 20 ianuarie vom găzdui acasă partida cu AFC Odorheiu Secuiesc, iar pe 25 vom juca cu Bicskei TC, din liga a 3-a Ungariei.

Din 30 ianuarie ne vom antrena la Belek, în Turcia, timp de două săptămâni. Conform planurilor, echipa noastră va juca mai multe meciuri de verificare, dar sunt în continuare negocieri.

Apoi, vom continua Liga 2 acasă, la 24 februarie, sâmbătă, de la ora 11:00, când vom primi vizita formației Fotbal Club Argeş (n.r. – Campionii FC Argeș).

Programul de pregătire:

8 ianuarie- reluarea pregătirilor
8-9 ianuarie- examene medicale
10-16 ianuarie- cantonamentul de la Harghita-Băi
17 ianuarie- pregătire acasă

Meci amical la 20 ianuarie, cu AFC Odorheiu Secuiesc
Meci amical la 25 ianuarie, cu Bicskei TC
30 ianuarie – 13 februarie- cantonament la Belek, Turcia
”, se arată pe site-ul FK Miercurea Ciuc, dintr-o traducere aproximativă din maghiară.

Fără achiziții la Miercurea Ciuc până acum

În ceea ce privește achizițiile, FK Miercurea Ciuc se va axa, în perioada de transferuri, pe aducerea a doi-trei atacanți, pentru că Robert Ilyeș nu a fost deloc mulțumit de randamentul dat de actualii jucători de atac din lot. A discutat deja cu președintele clubului, Zoltan Szondi, urmând ca în perioada următoare să ia cele mai bune decizii.

Vrem să întărim lotul. Ne-am întâlnit cu Zoltan Szondi, președintele clubului, am discutat despre problemele echipei, planul este să ne întărim în atac cu doi-trei jucători, pentru că acolo este cea mai mare problemă.

De atac sunt dezamăgit, de performanța atacanților, pentru că am marcat foarte puține goluri. Dacă atacanții nu marchează, șansele de a câștiga meciul sunt mai mici. Am menționat de multe ori că este loc de îmbunătățire în atac și așa am făcut, am și schimbat de multe ori în acea zonă, am dat oportunități tuturor celor trei atacanți.

Subliniez că acele 13 goluri marcate în 15 meciuri nu sunt suficiente”, spunea Ilyeș în decembrie.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-joaca-opt-amicale-in-aceasta-iarna-19296790

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mario-geana-s-a-despartit-de-unirea-dej-19296777

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-a-anuntat-programul-pregatirilor-19296771

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-tanase-s-a-despartit-dupa-un-an-si-jumatate-de-csc-dumbravita-19296766

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-stinga-antrenor-secund-la-petrolul-19296755

Andrei PASCU 05 Jan. 2024, 15:08 Liga 2
Pe aceeași temă