Pregătire spartană la FK Miercurea Ciuc. Robert Ilyeș îi aleargă pe jucători prin munți. Câțiva dintre ei s-au întors cu kilograme în plus din vacanță

Andrei PASCU 11 Jan. 2024, 16:06 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a ajuns, miercuri, 10 ianuarie, în cantonamentul de la Harghita-Băi, unde va sta până la 16 ianuarie. Robert Ilyeș pune accentul în aceste zile pe pregătirea fizică, pe acumulare, iar jucătorii se antrenează în sala de forță și cu alergări la înălțime.

Se pare că nu toți fotbaliștii au respectat programul trasat de Ilyeș, potrivit presei locale, pentru că au pus kilograme pe ei, în special tinerii din lotul ciucanilor.

FK Miercurea Ciuc, antrenamente spartane

Două cantonamente a programat Robert Ilyeș, care și-a chemat jucătorii la reunire luni, 8 ianuarie. Primul stagiu de pregătire a început deja, iar ulterior se va pleca în al doilea cantonament, în Turcia. Până atunci, până la decolarea către localitatea Belek, care va avea loc în penultima zi a lunii ianuarie, pregătirile se vor desfășura pe plan local, după revenirea din stagiul de la Harghita-Băi.

Așadar, Robert Ilyeș mizează pe acumulare și pregătire fizică în acest moment, iar, conform Szekely Sport, jucătorii au început cantonamentul cu o alergare de șapte kilometri, la 1.300 de metri altitudine. Ritmul cardiac a fost ridicat, iar miercuri seară jucătorii au fost duși și în sala de forță, acolo unde a continuat pregătirea.

Robert Ilyeș le amintește jucătorilor de obiectivul principal

Robert Ilyeș a vorbit despre ce așteaptă de la jucătorii săi în cantonamentul de la Harghita-Băi și cum a pregătit în sine programul pentru ca echipa să fie la un nivel cât mai bun la reluarea Ligii 2.

În fotbalul de astăzi, tot mai puține echipe folosesc acest tip de pregătire de iarnă (n.r. – alergările montane), dar cred că este important pentru jucători. Jucătorii de fotbal trebuie să suporte aceste antrenamente. Am discutat cu ei, ei știu, au înțeles că aceasta este perioada cea mai grea din pregătire, pentru că aproximativ doar antrenamentele de alergare și exercițiile de sală de greutăți sunt incluse în program, nu primesc mingea.

(N.r. – Despre ultimele etape din sezonul regular al Ligii 2) Dacă ar fi să terminăm în primele șase, am evolua, cel puțin, în barajul pentru prima ligă. Le-am spus jucătorilor că nu vreau scuze de la nimeni.

În lotul de 30 sunt mulți jucători tineri, 13 dintre ei sunt adolescenți. Am încredere în jucătorii mei și cred că, dacă vor face treaba, ne vom putea atinge obiectivul”, a spus Robert Ilyeș, citat de sursa amintită.

FK Miercurea Ciuc voia cantonament în Ungaria, nu în Turcia

FK Miercurea Ciuc, în cantonamentul din Turcia, care se va desfășura în perioada 30 ianuarie – 13 februarie, va disputa mai multe partide de verificare, dar nici până acum nu au fost comunicate adversarele.

În plan, după cum a afirmat președintele echipei FK Miercurea Ciuc, Zoltan Szondi, era un stagiu de pregătire în Ungaria. Intenția a ieșit din calcule din cauza faptului că, în momentul în care era programat, întrecerile interne din Ungaria încep și nu ar fi fost disputate meciuri amicale.

Mi-aș fi dorit un cantonament în Ungaria, dar, din păcate, când era programat, deja încep campionatele acolo și nu ar fi fost echipe cu care am fi putut juca meciuri de verificare.

Subliniez că de data aceasta nu mergem în Turcia din cauza vremii, ci pentru a putea juca meciuri amicale împotriva adversarilor puternici”, a spus conducătorul.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/deniz-giafer-valentin-borcea-si-alexandru-melniciuc-au-semnat-cu-cs-tunari-19297255

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-aldescu-a-semnat-cu-csc-selimbar-19297248

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-avut-29-de-jucatori-la-reunirea-din-2024-19297224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-isi-doreste-jucatori-de-la-sc-otelul-si-poli-iasi-19297225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-perianu-va-juca-la-gloria-buzau-19297214

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-manole-revine-la-unirea-dej-19297175

Andrei PASCU 11 Jan. 2024, 16:06 Liga 2
Pe aceeași temă