FK Miercurea Ciuc și-a prezentat cele cinci achiziții. Un atacant cu statistici foarte bune și un fost portar de la Viitorul Pandurii, printre noutăți

Răzvan STÎNGĂ 24 Jan. 2022, 15:15 Liga 2

FK Miercurea Ciuc și-a prezentat cele cinci transferuri făcute în această iarnă. În cadrul unei conferințe de presă, formația lui Valentin Suciu a anunțat noutățile pe care se va baza în partea secundă a campionatului.

Balazs Tajti (fundaș, 20 de ani), Sargis Metoyan (atacant, 24 de ani), Daniel Vita (fundaș, 19 ani), Bogdan Moga (portar, 26 de ani) și Balazs Csiszer (fundaș, 22 de ani) au semnat cu formația ciucană.

FK Miercurea Ciuc și-a prezentat cele cinci achiziții 

La conferința de presă în care au fost anunțate cele cinci achiziții au fost prezenți și directorul sportiv Szilard Cseke, managerul Eugen Pîrvulescu și antrenorul principal Valentin Suciu.

Referitor la prezentarea jucătorilor transferați, cea mai interesantă achiziție pare cea a vârfului armean Sargis Metoyan, sosit din țara natală, de la Lernayin Artsakh Gorism, echipă din liga secundă. A avut evoluții foarte bune acolo, reușind să marcheze de 14 ori în 16 meciuri, în actualul sezon. Odată cu transferul la FK Miercurea Ciuc, atacantul a ajuns la prima experiență în afara Armeniei.

Balazs Tajti, fotbalist maghiar, a sosit la FK Miercurea Ciuc de la formația maghiară Gardony VSC, iar în trecut a evoluat pentru MOL Fehervar 2 și Szolnok FC, ambele din Ungaria.

Daniel Vita s-a întors practic la Miercurea Ciuc, după ce a plecat, în 2018, în Ungaria, unde a evoluat pentru echipele ”under” ale Academiei Pușcaș. Din ianuarie 2020 a fost promovat la echipa secundă a maghiarilor, iar de acolo s-a și întors acum la formația din Liga 2.

FK Miercurea Ciuc l-a transferat pe Bogdan Moga, fost la Viitorul Pandurii 

Portarul Bogdan Moga a fost sub contract cu Viitorul Pandurii în ultimele sezoane, iar în prima parte a actualului campionat a jucat în numai patru meciuri de Liga 2. Anterior, Moga a mai evoluat, printre altele, la Luceafărul Oradea, Pandurii sau ASA Târgu Mureș.

În fine, Balazs Csiszer a sosit sub formă de împrumut sub comanda lui Valentin Suciu, de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. În acest sezon nu a bifat nici măcar un  meci în Liga 1, dar anul fotbalistic trecut, când se încadra și în regula U21, a fost utilizat în 12 rânduri.

  • Pe lângă cele cinci achiziții prezentate, directorul sportiv Szilard Cseke a anunțat că în lotul condus de Valentin Suciu se află și doi dintre fotbaliștii pe care clubul îi avea împrumutați la alte echipe, care au revenit și se pregătesc pentru a convinge să fie păstrați. Este vorba despre Csongor Berkeczi (fundaș, AFC Odorheiu Secuiesc) și Alpar Bartok (portar, CSM Bacău).

FK Miercurea Ciuc a renunțat la cinci jucători / Va mai juca un amical înaintea plecării în Turcia 

În privința plecărilor de la FK Miercurea Ciuc, numărul este de cinci: Ladislav Rybansky (portarul, 37 de ani), David Bor (fundaș, 27 de ani), Rokas Krusnauskas (atacant, 26 de ani), Bogdan Rotar (atacant, 20 de ani) și Richard Aszalos (fundaș, 21 de ani).

FK Miercurea Ciuc a hotărât și ea să meargă în Turcia pentru cantonamentul de iarnă. Contextul pandemic i-a făcut pe ciucani să decidă plecarea în Antalya, în perioada 28 ianuarie – 11 februarie, unde vor disputa, bineînțeles, mai mult meciuri amicale.

Până atunci, va juca și al doilea amical de la reluarea pregătirilor, cu AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3), miercuri, 27 ianuarie. În prima partidă de verificare, FK Miercurea Ciuc a trecut cu 4-1 de echipa sub 19 ani a clubului.

Foto: Zoltan Pal / FK Csikszereda

Răzvan STÎNGĂ 24 Jan. 2022, 15:15 Liga 2
Pe aceeași temă