Szilard Magyari s-a despărțit de FK Miercurea Ciuc și continuă la una dintre echipele din Liga 3 care luptă pentru promovare. ”Au un plan foarte bun, să facă performanță”

Marius ANGHEL 18 Jan. 2024, 12:21 Liga 2

Revenit în vară la FK Miercurea Ciuc, atacantul Szilard Magyari (25 de ani) s-a despărțit din nou de echipa harghiteană. De această dată, jucătorul cu cetățenie română și maghiară nu va mai pleca în Ungaria, ci va continua în Liga 3, la ACS Mediaș, formație care l-a prezentat oficial miercuri, 17 ianuarie 2023.

Altfel, trupa lui Robert Ilyeș și-a încheiat marți cantonamentul montan efectuat la Harghita-Băi și acum se pregătește pe plan local și urmează să dispute primul amical al iernii, sâmbătă, cu AFC Odorheiu Secuiesc.

Robert Ilyeș are un prim jucător plecat din compartimentul ofensiv, unde vrea să facă principalele mutări în această iarnă

De la reunirea din 8 ianuarie și până acum, perioadă în care a fost și o săptămână într-un stagiu montan, FK Miercurea Ciuc nu și-a anunțat public componența lotului, jucătorii pe care se bazează Robert Ilyeș sau cei la care a renunțat. În decembrie, antrenorul spunea că vrea schimbări mai ales în compartimentul ofensiv, nemulțumit de rata mică de goluri a echipei.

Vrem să întărim lotul. Ne-am întâlnit cu Zoltan Szondi, președintele clubului, am discutat despre problemele echipei, planul este să ne întărim în atac cu doi-trei jucători, pentru că acolo este cea mai mare problemă. De atac sunt dezamăgit, de performanța atacanților, pentru că am marcat foarte puține goluri. Dacă atacanții nu marchează, șansele de a câștiga meciul sunt mai mici. Am menționat de multe ori că este loc de îmbunătățire în atac și așa am făcut, am și schimbat de multe ori în acea zonă, am dat oportunități tuturor celor trei atacanți. Subliniez că acele 13 goluri marcate în 15 meciuri nu sunt suficiente”, spunea Robert Ilyeș la finalul anului trecut.

În atac, în prima parte a sezoului actual, FK Miercurea Ciuc a avut numai jucători cu cetățenie maghiară: Richard Jelena (26 ani, 14 meciuri, 455 minute, 3 goluri), Gabor Makrai (27 ani, 15 meciuri, 891 minute, 1 gol), Benjamin Babati (28 ani, 9 meciuri, 413 minute, 0 goluri) și Szilard Magyari (25 ani, 9 meciuri, 262 minute, 1 gol).

După cum se poate observa, dintre aceștia, cel mai tânăr ca vârstă, dar și cu cele mai puține minute jucate a fost Magyari. El nu va mai continua sub comanda lui Robert Ilyeș.

Szilard Magyari a semnat cu ACS Mediaș

Szilard Magyari s-a întors în vară la FK Miercurea Ciuc, după ce ultima dată fost la Dorogi, în liga secundă din Ungaria. Originar din Lupeni (Harghita), vârful a mai trecut în cariera sa pe la Academia Puskas, Csakvari TK și Soroksar SC. În prima parte a acestui sezon a fost folosit de Robert Ilyeș în nouă meciuri, însă doar într-unul a început ca titular, contra Unirii Dej (scor 1-0), în care a și fost înlocuit. O dată a reușit să înscrie după ce a intrat din postura de rezervă, în partida cu CSM Reșița (scor 1-1).

Nu a convins, astfel că s-a despărțit de ciucani și a semnat cu ACS Mediaș, echipă din Liga 3.

”Am ales Mediașul pentru că are un plan foarte bun, să facă performanță și lucrul acesta este foarte important pentru mine, deoarece sunt un om ambițios și știu că fotbalul are tradiție aici. Obiectivul este simplu, să câștigăm meciurile pas cu pas și apoi să reușim ceva frumos pentru fani și pentru oraș. Veniți să ne susțineți cât mai mulți și împreună să ajungem la obiectivele noastre!”, a transmis Szilard Magyari prin intermediul noului său club.

”Bine ai venit, Szilard Magyari!
Noul nostru jucător are 25 de ani și este născut la Odorheiu Secuiesc, pe data de 20 mai 1998 și evoluează pe postul de atacant central. A mai trecut pe la echipe cum ar fi Academia Puskás, la Soroksar Sc din Ungaria și Miercurea Ciuc în România.
Bafta multa, Szili!”, a informat ACS Mediaș.

  • La capitolul plecări de la FK Miercurea Ciuc este și Balint Szabo, un fundaș maghiar în vârstă de 21 de ani, care s-a întors în țara sa. Și el era venit la Miercurea Ciuc din vară și a fost utilizat în acest sezon de Liga 2 în cinci meciuri, patru ca titular, timp de 332 de minute.

ACS Mediaș are două achiziții și cinci plecări

Szilard Magyari este a doua achiziție a iernii la ACS Mediaș, echipă care se află pe locul 2 în Seria a 9-a a Ligii 3 și care s-a reunit luni, 15 ianuarie, cu 23 de jucători. Primul prezentat a fost Raul Orlandea (foto, alături de președintele Ionuț Buzean), un atacant în vârstă de 18 ani care a mai fost legitimat la Gaz Metan Mediaș, CFR Cluj și CSC Șelimbăr, fără să joace la seniori.

”Am ales să vin la Mediaș deoarece stafful și întreaga echipă mi-au oferit sprijinul și încrederea necesară și cu siguranță o să ne atingem fiecare obiectiv propus. Pentru mine, Mediaș înseamnă acasă, aici m-am format ca jucător și cu siguranță o să dau tot ceea ce am mai bun pentru suporteri și echipă. După o perioadă lungă în care am stat departe de gazon, cu multe sacrificii și recuperări, îmi doresc să-mi depășesc toate limitele și să ajung la cel mai înalt nivel. Îmi doresc să am cât mai multe minute jucate, să am în cont cât mai multe goluri, pentru a aduce Mediașul și echipa acolo unde i-a fost locul dintotdeauna”, a spus Orlandea.

Clubul a anunțat oficial, până acum, și câteva despărțiri, de Răzvan Covaci (plecat la Jiul Petroșani), Denis Ursu, Gabriel Țala și Cosmin Zamfir. Îl poate pierde și pe Răzvan Trif, fundaș care a fost în probe la UTA și poate semna cu arădenii.

Foto: FK Miercurea Ciuc și ACS Mediaș

https://liga2.prosport.ro/liga-3/flavius-boroncoi-revine-ca-antrenor-la-jiul-petrosani-19297603

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-antrenamente-spartane-19297266

https://liga2.prosport.ro/liga-3/razvan-trif-de-la-acs-medias-in-probe-in-superliga-19296873

Marius ANGHEL 18 Jan. 2024, 12:21 Liga 2
Pe aceeași temă