FK Miercurea Ciuc, încă o achiziție din Ungaria. Robert Ilyeș a întărit echipa în defensivă, după eșecul drastic cu Concordia Chiajna

Andrei PASCU 11 Aug. 2023, 17:09 Liga 2
FK Miercurea Ciuc, încă o achiziție din Ungaria. Robert Ilyeș a întărit echipa în defensivă, după eșecul drastic cu Concordia Chiajna

După eșecul categoric din prima etapă de Liga 2, 0-3 cu Concordia Chiajna, FK Miercurea Ciuc s-a întărit în defensivă, aducând un fundaș din Ungaria, de la Ujpest FC, din prima ligă maghiară.

Ciucanii au anunțat venirea lui Balint Szabo, în vârstă de 21 de ani, înaintea confruntării din runda a 2-a a Ligii 2, cu Progresul Spartac, de pe teren propriu.

FK Miercurea Ciuc, achiziție din Ungaria

FK Miercurea Ciuc l-a adus pentru un sezon, pentru stagiunea în curs, sub formă de împrumut. El a ajuns la echipa maghiară de care aparține în vara anului trecut, de la Nyiregyhaza, club tot din Ungaria. În anul fotbalistic precedent, Balint Szabo a prins 19 meciuri și a marcat un gol. Dintre partidele în care a evoluat, 18 au fost în prima ligă maghiară, iar una în Cupa Ungariei.

Balint Szabo s-a format la Academia Nyiregyhaza, iar acum, odată cu trecerea la FK Miercurea Ciuc, bifează a treia experiență în fotbalul profesionist.

Echipa noastră s-a întărit cu un fundaș maghiar. Născut la Nyiregyhaza, Balint Szabo a petrecut sezonul precedent la Ujpest FC.

Balint Szabo este cea mai recentă achiziție a echipei. Jucătorul, care a fost cel mai adesea utilizat ca fundaș dreapta, a sosit împrumut de la echipa Ujpest.

Balint Szabo a semnat cu Ujpest înainte de sezonul 2022/2023. Anterior, și-a petrecut întreaga carieră la Nyiregyhaza, unde, după ce a trecut pe la grupele de vârstă under, a debutat în noiembrie 2020 la echipa de adulți, unde a prins 38 de meciuri, dintre care 27 titular.

În tricoul lui Ujpest, i s-a oferit ocazia să joace de 18 ori în prima ligă, șase dintre meciuri fiind cu el în echipa de start. Jucătorul poate evolua pe pozițiile de fundaș dreapta și mijlocaș. Are un gol și două pase decisive în prima divizie și a primit două cartonașe galbene. Balint Szabo a fost convocat și la naționala Ungariei U21 în toamnă, a putut debuta în fața Azerbaidjanului, iar apoi a fost titular împotriva Ciprului în primăvară. Împrumutul este valabil până la sfârșitul sezonului 2023/2024.

Îți dorim mult succes, Balint!”, se arată pe site-ul FK Miercurea Ciuc, dintr-o traducere aproximativă din limba maghiară.

  • Tot în limba maghiară a fost transmis și interviul lui Robert Ilyeș înaintea partidei cu Progresul Spartac, dar în format video.

FK Miercurea Ciuc, duel cu AFC Odorheiu Secuiesc în Turul 3 de Cupa României

Așadar, după vizita formației Concordia Chiajna, în fața căreia a pierdut cu 0-3, FK Miercurea Ciuc va întâlni Progresul Spartac (acasă), Corvinul Hunedoara (deplasare), CSM Reşiţa (acasă) și Viitorul Pandurii (deplasare) în următoarele patru runde de Liga 2.

Miercurea următoare, după partida cu Progresul Spartac, FK Miercurea Ciuc va juca în Turul 3 de Cupa României, contra AFC Odorheiu Secuiesc.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-ia-startul-in-noul-sezon-de-liga-2-contra-corvinului-19279940

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-merge-pe-terenul-echipei-csc-dumbravita-19279891

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-debuteaza-in-liga-2-cu-fk-miercurea-ciuc-19279867

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-debuteaza-acasa-in-liga-2-cu-csm-resita-19279859

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-ignat-de-la-rapid-la-mioveni-19279851

Andrei PASCU 11 Aug. 2023, 17:09 Liga 2
Pe aceeași temă