VIDEO | Super-golul lui Chunchukov a făcut diferența în amicalul dintre Steaua și CSM Alexandria. Walace a auzit că suporterii nu mai vor să vină la stadion, iar fostul dinamovist Corbu are cuvinte mari pentru clubul din Ghencea

Marius ANGHEL, Andi SÂRBU 30 Jul. 2022, 18:49 Liga 2

Steaua s-a impus la limită, cu scorul de 1-0, în ultimul amical programat înainte de debutul în noul sezon de Liga 2, în care are șanse mari să joace din nou fără să aibă dreptul de a promova în prima ligă.

Bulgarul Tsvetelin Chunchukov (27 de ani), una dintre achizițiile din această vară ale echipei, a marcat unicul gol al jocului cu CSM Alexandria, desfășurat sâmbătă pe stadionul Steaua, fără spectatori în tribune, la dorința clubului din Ghencea.

La finalul partidei, Walace Alves da Silva, Adrian Popa și Laurențiu Corbu au tras concluziile.

Tsvetelin Chunchukov a înscris un super-gol cu CSM Alexandria, unicul al jocului

Cu un prim ”11” în care, în afară de portar, s-au aflat cu totul alți jucători decât cei utilizați miercuri în amicalul cu CSM Jiul Petroșani (scor 6-0), mulți dintre aceștia cu CSM Alexandria având mari șanse să fie titulali și la primul joc din campionat, Steaua a reușit să treacă de teleormănenii din Liga 3 doar la limită.

Unicul gol al partidei a venit în minutul 30 și a fost o super-execuție a bulgarului Tsvetelin Chunchukov. În urma unei incursiuni în dreapta, aproape până în colțul terenului, de unde Adi Popa a centrat în fața porții, Chunchukov a avut o finalizare de senzație. A reluat cu latul piciorului drept, prin spatele piciorului stâng, din colțul dreapta al careului mic la bara a doua, lăsându-l ”mască” pe portar.

Daniel Oprița a optat să trimită în acest amical jucătorii: Dincă (H. Iancu 46′) – St. Drăghici, Walace (Mihăescu 60′), Gugu, Corbu – Ad. Popa (Em. Pacionel 85′), Bodișteanu, Balgiu, Chipirliu – Chunchukov, A. Trică (Enceanu 60′).

Walace Alves da Silva cheamă suporterii la stadion, să încurajeze echipa: ”Se aud niște speculații, că nu o să avem drept de promovare, că ei nu o să mai vină la meciuri”

La finalul partidei din Ghencea, concluziile le-au tras trei jucători din echipa lui Oprița care se anunță titulari în noul sezon.

Primul a vorbit brazilianul Walace Alves da Silva, fundaș care a purtar și banderola de căpitan în acest amical. Walace și-ar dori ca două-trei din ratările contra Alexandriei să se fructifice în goluri în primul meci oficial al noului sezon, cu Metaloglobus.

Într-o română aproape fără greșeală, brazilianul le-a cerut suporterilor Stelei să vin în continuare la stadion pentru a susține echipa, deoarece jucătorii au nevoie de sprijinul lor, dar și pentru că crede că problema interdicției de a promova se va rezolva.

”A fost ultimul joc amical înainte să începem sezonul. A fost un joc cu o echipă de Liga a 3-a, dar o echipă bună. Am avut multe situații, multe ocazii singur cu portarul și, din păcate, nu am reușit să marcăm mai mult. Cred că a fost un meci bun, cu o echipă care ne-a pus puțin probleme și suntem pregătiți să începem acest sezon, suntem bine și avem încredere că o să începem bine. Doamne ajută ca la meciul din 9 august, când o să jucăm acasă cu Metaloglobus, să intre măcar două-trei goluri din ratările de astăzi și o să fie de ajuns.
Colegii noi cred că s-au integrat foarte bine, sunt băieți cu caracter, de treabă, cărora le place aici, au văzut ce înseamnă acest grup, ce înseamnă Steaua și sunt sigură că o să ne ajute sezonul următor.
Sincer, i-aș ruga pe suporteri să vină în număr cât mai mare. Se aud niște speculații, că nu o să avem drept de promovare, că ei nu o să mai vină la meciuri, dar ar fi păcat ca ei să nu vină, pentru că avem nevoie de ei ca să ne îndeplinim obiectivul. Eu cred că o să se rezolve până la urmă cu dreptul de promovare, dar avem nevoie de suporteri să vină în număr cât mai mare în prima etapă, ca să ne împingă de la spate pentru a reuși să facem un meci cât mai bun. Cu Dinamo o să fie un meci frumos”
, a spus Walace la microfonul Steaua TV.

Adi Popa are mereu scuza la el: ”Nu am arătat așa cum trebuie, dar a fost și căldura aceasta”

Adrian Popa va continua cu Steaua și în noul sezon. Mijlocașul care a centrat la unicul gol al meciului cu Alexandria a dat vina și pe condițiile atmosferice fiindcă echipa nu a reușit mai multe. Fostul fotbalist inclusiv al FCSB s-a obișnuit să tot caute scuze pentru prestația sa sau a echipei. În sezonul trecut, acesta spunea că vine după o perioadă în care nu a prea jucat și că încă mai are nevoie de meciuri pentru a ajunge la o formă fizică și sportivă bună.

”Astăzi nu am arătat așa cum trebuie, dar a fost și căldura aceasta, am jucat la ora 11:00, cred că au fost 40 de grade la nivelul gazonului, doare. Dar am avut momente bune. Însă, pentru prima etapă, cu siguranță vom arăta mai bine.
Cei nou-veniți s-au integrat destul de bine, i-am primit destul de bine, suntem jucători profesioniști. Au demonstrat-o în aceste jocuri amicale, fiecare și-a adus contribuția, au marcat, au pasat, au dat assisturi. Eu consider că suntem pe drumul cel bun.
Pe suporteri îi așteptăm alături de noi, la fel ca în sezonul trecut, pentru că s-a văzut în retur, când au dispărut restricțiile și au fost alături de noi, ce rezultate bune am avut”, a spus Adi Popa.

Fostul dinamovist Laurențiu Corbu: ”Steaua, cel mai emblematic club din România. Se dorește performanță, primul loc”

În final, Laurențiu Corbu, adus vara aceasta după despărțirea sa de Chindia, s-a aflat la primul meci jucat pe noul stadion din Ghencea, chiar dacă doar amical. Fundașul, fost mai mulți ani la rivala Dinamo, vorbește frumos despre Steaua și spune că la acest club nu se poate impune alt obiectiv decât clasarea pe primul loc.

”Mă simt foarte bine în tricoul Stelei și abia aștept să debutez pe acest stadion și într-un meci oficial. Să fi jucător al Stelei este un lucru foarte frumos, este cel mai emblematic club din România, îmi doresc să ne îndeplinim obiectivul, să ajut echipa și la final să bucurăm toți suporterii. Băieții m-au primit foarte bine. Le mulțumesc pe această cale. Stafful, mister, m-au primit foarte bine și împreună trebuie să facem treabă bună, să ne îndeplinim obiectivul.
Toate meciurile sunt așteptate, nu doar cel cu Dinamo, pentru că noi avem un obiectiv de îndeplinit și la fiecare meci trebuie să ne focusăm pe cele trei puncte. Se dorește performanță, este normal să ne dorim să fim pe primul loc și trebuie să fim pe primul loc”, a comentat și Laurențiu Corbu.

Steaua, șase victorii și două egaluri în meciurile amicale din această vară

Daniel Oprița va conduce și duminică un antrenament, jucătorii vor primi liber luni, iar de marți se începe pregătirea întâlnirii cu Metaloglobus.

Steaua a mai disputat în această perioadă de pregătire de vară, pentru început, două partide test în țară, cu Campionii FC Argeș (scor 1-0) și Farul Constanța (scor 1-1), iar în stagiul din Bulgaria le-a întâlnit pe FK Makedonija GjP (scor 3-2, prima ligă a Macedoniei de Nord), CSKA 1948 Sofia II (scor 3-0, liga secundă Bulgaria), FK Bregalnica Stip (scor 0-0, primă ligă a Macedoniei de Nord) și Akritas Chlorakas (scor 2-1, nou-promovată în prima ligă din Cipriu).

În afară de acest meci cu CSM Alexandria, tot în această săptămână Steaua a mai jucat și cu CSM Jiul Petroșani, pe care a învins-o cu 6-0, Daniel Oprița utilizând cu totul alți jucători.

În prima etapă a noului sezon de Liga 2, al doilea în care Steaua va evolua la acest nivel fotbalistic, echipa antrenată de Daniel Oprița ca juca marți, 9 august, de la ora 20:30, pe teren propriu, cu Metaloglobus București.

Înregistrarea amicalului dintre Steaua și CSM Alexandria, scor 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=sk4By0KcqUY

Foto și video: Steaua București

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-va-continua-la-steaua-chiar-daca-echipa-nu-va-avea-drept-de-promovare-nici-in-noul-sezon-antrenorul-dezvaluie-ce-simt-unii-dintre-jucatorii-sai-19238791

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rares-enceanu-are-un-singur-gand-pentru-steaua-in-noul-sezon-sa-terminam-pe-primul-loc-fara-infrangere-si-sa-promovam-pe-cale-sportiva-portarul-david-dinca-abia-asteapta-derby-ul-19238722

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-rasdan-continua-in-liga-2-dupa-despartirea-de-steaua-va-juca-la-echipa-careia-i-a-dat-doua-goluri-in-sezonul-trecut-19238705

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-da-startul-noului-sezon-de-liga-2-la-chiar-prima-participare-a-sa-in-acest-esalon-steaua-joaca-in-incheierea-primei-etape-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19238660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-defilat-in-amicalul-cu-csm-jiul-penultimul-inainte-de-startul-noului-sezon-daniel-oprita-a-utilizat-doar-13-jucatori-si-spera-sa-mai-recupereze-din-accidentati-19238640

Marius ANGHEL, Andi SÂRBU 30 Jul. 2022, 18:49 Liga 2
Pe aceeași temă