CS Mioveni, început în forță în Liga 2. Constantin Schumacher laudă Gloria Buzău înaintea jocului din prima etapă: ”Întâlnim o echipă care vrea promovarea, cu jucători cu experiență”

Andrei PASCU 07 Aug. 2023, 22:02 Liga 2

CS Mioveni nu se află în cea mai bună situație înainte de debutul în sezonul 2023/2024. A retrogradat din SuperLiga României în precedenta stagiune, iar problemele cu banii au fost confirmate la nivel intern.

Cu toate acestea, speră să înceapă cu bine în Liga 2, poate chiar cu o victorie contra formației Gloria Buzău, pe care o întâlnește marți, pe teren propriu.

CS Mioveni debutează în Liga 2 contra Gloria Buzău

Formația din Mioveni speră, chiar dacă va da peste o favorită la promovare, să își facă jocul și să reușească, la finalul întâlnirii, să ia și cele trei puncte. Antrenorul Constantin Schumacher a analizat duelul în care va sta față în față cu prietenul Andrei Prepeliță, ”principalul” buzoienilor.

CS Mioveni vrea să demonstreze că poate fi o echipă importantă a Ligii 2, chiar dacă obiectivul imediat nu este promovarea, ci formarea unui lot solid din stagiunea următoare, din vara lui 2024, dar și liniștea financiară.

Este prima etapă, dar începem în forță. Întâlnim o echipă care vrea promovarea, o echipă schimbată, dar care are jucători cu experiență. Suntem o echipă cu jucători noi la rândul nostru. E important să ne facem jocul în prima etapă. Sunt mulți jucători tineri pe care îi am în lot, dar sper să fim cât mai bine de la etapă la etapă.

Vreau să arătăm că Mioveni merită să fie în Liga 2 și că depinde de rezultate. Sperăm să arătăm că merităm să fim cât mai sus.

Mă întâlnesc cu Andrei, suntem prieteni, am vorbit în această perioadă, dar la finalul meciului sper ca cel mai bun să câștige. Mă interesează cum vom arăta, dar sper să arătăm cât mai bine pentru că prima etapă și primul meci sunt importante. Sperăm să începem bine, să fim cea mai bună versiune a noastră. Sperăm să arătăm cât mai bine.

Am văzut trei meciuri cu Buzău până acum. Am spus și repet, a adus jucători străini, jucători cu experiență, dar pe mine mă interesează ce vom face și cum vom arăta noi. E important ca lumea să înțeleagă că suntem într-o perioadă de tranziție, avem jucători cu experiență și tineri. Sperăm că vom începe bine.

Mă interesează ca echipa să joace, să pună în aplicare ce am lucrat. Dacă pe lângă aceste lucruri vom și câștiga, va fi și mai bine. Trebuie să ne cunoaștem adversarul, dar trebuie să știm ce lot avem, să ne cunoaștem și limitele noastre”, a declarat Constantin Schumacher în cadrul unei conferințe de presă.

CS Mioveni speră să aibă și aportul fanilor în Liga 2

CS Mioveni nu are ca obiectiv declarat promovarea. Conducătorii au recunoscut că sezonul care tocmai a început este unul de tranziție, în care se dorește asigurarea liniștii financiare, dar și promovarea unor tineri din propria pepinieră.

Clubul din Mioveni va debuta în Liga 2 cu un joc acasă, contra Gloria Buzău, programat marți, 8 august, de la ora 18:30. Ulterior va avea și primul duel considerat în deplasare, contra Campionii FC Argeș, dar care va disputa confruntările de pe teren propriu tot la Mioveni.

Constantin Schumacher își dorește ca și fanii să fie alături de CS Mioveni în acest sezon de Liga 2.

Avem nevoie de suporteri, de oameni care să fie lângă noi. Avem nevoie de suporteri noi, care sunt convins că vor veni să vadă această echipă, să susțină jucătorii, au nevoie de acest lucru. Cum se știe, tot timpul în fotbal jucătorii vor da tot ce e mai bun din ei, dacă oamenii vor veni în tribune”, a mai declarat antrenorul.

În perioada de pregătire premergătoare startului de Liga 2, CS Mioveni a disputat șase meciuri amicale, înregistrând următoarele rezultate: 3-0 cu ACS Muscelul Câmpulung Elite, 0-2 cu CSM Slatina, 2-1 cu Progresul Spartac, 0-0 cu Corvinul Hunedoara, 0-1 cu Campionii FC Argeș și 1-3 cu CS Afumați.

Alți 11 jucători anunțați de club ca fiind în lotul lui Schumacher

Tot astăzi, CS Mioveni și-a anunțat și restul jucătorilor pe care Constantin Schumacher îi are îl lot, după ce săptămâna trecută i-a anunțat pe cei rămași din vechiul lor, șase la număr, și pe cei nou-veniți, un număr de 11.

De această dată au fost prezentați cei care au revenit din împrumuturi, patru jucători, cât și tineri din cadrul clubului care fac pasul la prima echipă, șapte la număr.

”Sezoanele trecute au fost împrumutați la alte echipe, dar acum au revenit sub culorile GALBEN și VERDE:
#Trascu Andrei Silvian – fundas – 19 ianuarie 2007
#Serban Alin Constantin – mijlocas – 7 septembrie 2002
#Ivan Sebastian George – atacant – 25 martie 1997
#Tirica Andrei – fundas – 23 iulie 1996”

”O parte din ei au debutat deja la liga 1, pe finalul sezonului trecut, iar acum vor încerca să se integreze cât mai bine în echipa lui Schumi… Aceștia sunt juniorii care au făcut pasul de la echipa Under 19 a clubului nostru, la echipa mare:
#Bucur Laurentiu – portar – 8 septembrie 2005
#Caprescu Andrei – atacant – 23 octombrie 2004
#Dutan Ovidiu – mijlocaș – 27 decembrie 2005
#Gutea Remus Gabriel – mijlocas – 18 aprilie 2005
#Iordache Mario – mijlocaș – 13 august 2003
#Militaru Andrei – mijlocas – 3 aprilie 2005
#Pestisor Teodor – mijlocas – 8 noiembrie 2004”

Conferința de presă a CS Mioveni, susținută de Constantin Schumacher, Mihai Costea și Claudiu Herea:

https://www.youtube.com/watch?v=5ucX0shPqF0

Foto și video: CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-si-gloria-buzau-debuteaza-contra-cs-mioveni-19279246

https://liga2.prosport.ro/seria-1/11-jucatori-nou-veniti-la-cs-mioveni-19279039

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-despre-lupta-pentru-play-off-ul-ligii-2-si-promovare-19278804

Andrei PASCU 07 Aug. 2023, 22:02 Liga 2
Pe aceeași temă