Șoc la Târgu Jiu! Flavius Stoican, scos din ”Sarcină” de la Viitorul Pandurii pentru câteva ore. Antrenorul a fost demis și apoi anunțat că rămâne în funcție. De la ce a pornit scandalul | EXCLUSIV

Marius ANGHEL 17 Mar. 2021, 23:22 Liga 2

Evenimente de-a dreptul șocante la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, înainte de bătălia finală pentru play-off-ul de promovare în Liga 1 și de meciul din semifinalele Cupei României.

Antrenorul Flavius Stoican (44 de ani) a fost demis astăzi, 17 martie 2021! Pentru câteva ore, apoi a fost anunțat de aceeași persoană din cadrul clubului care i-a dat și vestea inițială că s-a revenit asupra deciziei.

Flavius Stoican, demis pentru câteva ore de la Viitorul Pandurii

Deși a calificat echipa în semifinalele Cupei României, unde va întâlni Universitatea Craiova, și a dus-o pe locul 3 în Liga 2, la egalitate cu a doua clasată ”FC U” Craiova, antrenorul Flavius Stoican a fost demis de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Surse din cadrul clubului gorjean au afirmat pentru Liga2.ro ca antrenorului i-a fost transmis, prin intermediari, la prânz, că este demis, fără alte explicații, iar pe seara a primit alt apel telefonic prin care i s-a comunicat faptul că s-a revenit asupra deciziei!

Flavius Stoican, aflat în izolare, după ce săptămâna trecută a fost depistat pozitiv la testul COVID-19 și a absentat de la meciul cu Ripensia, câștigat cu 2-0 la Timișoara, nu a răspuns la apelul telefonic efectuat de reporterul Liga2.ro, pentru a confirma informația.

”Mai avem două partide, pe care vreau să le câștigăm și să intrăm de pe 1 loc în play-off. Avem toate șansele, fiindcă liderul Poli mai are un singur meci de jucat. Noi am atins un nivel foarte bun, atât calitativ, cât și al rezultatelor. Vreau și finala Cupei României, vreau tot! Asta le-am spus și jucătorilor mei: să joace doar la victorie și să aibă încredere în forțele lor, fiindcă au demonstrat că se poate”, spunea, ieri, Flavius Stoican pentru Liga2.ro, despre obiectivele sale de la Viitorul Pandurii.

Soția lui Flavius Stoican a distribuit informația că antrenorul a fost demis

Pe de altă parte însă, un lucru este cert. Soția sa, Maria Stoican, a distribuit în această seară, pe pagina personală de Facebook, o știre scrisă, pe surse, de un site-ul gorjean despre demiterea lui Flavius Stoican!

Soția acestuia obișnuiește să distribuie articolele în care se scrie despre Flavius Stoican, chiar astăzi postând articolul scris de Liga2.ro cu reacția antrenorului despre viitorul meci al echipei.

Potrivit sabotorii.ro, ”Flavius Stoican urmează să fie îndepărtat de la cârma formației. Sursele noastre spun că Flavius Stoican a fost anunțat verbal de către conducerea clubului că trebuie să plece de la echipă, fără vreo explicație. Nu se cunosc motivele pentru care antrenorul ar putea fi demis, echipa având o performanță remarcabilă în sezonul curent, sub conducerea lui Stoican.”

Gabriel Răscol stă ”la pândă”. Cu Ripensia a apărut pe foaia de arbitraj ca team manager

Același site amintit mai sus scrie și că ”echipa urmează să fie preluată de către Gabriel Răscol, un apropiat al lui Nicolae Sarcină și fostul director al Liceului cu Program Sportiv Târgu-Jiu”.

Gabriel Răscol (foto, alături de Andrei Dragu și Marius Cioiu, doi dintre promițătorii jucători ai echipei gorjene) a apărut pentru prima dată pe foaia de arbitraj a celor de la Viitorul Pandurii chiar la jocul cu Ripensia, în care Stoican a lipsit din cauza infectării cu COVID-19. Acesta a fost trecut ca ”T. manager”, adică team manager.

Răscol, fost antrenor la juniori la Pandurii, este foarte activ în ultima perioadă pe pagina sa de Facebook, unde distribuie postări ale clubului Viitorul Pandurii, cât și poze cu el și jucătorii echipei gorjene. Până în luna febuarie a acestui an nu avusese nicio postare despre clubul lui Sarcină.

Surse: Nicolae Sarcină, nervos pe Flavius Stoican după ce a aflat că acesta ar direcționa jucătorii cărora le expiră contractele în vară către echipe din Liga 1

Din informațiile Liga2.ro, la Viitorul Pandurii este scandal în această perioadă. Motivul este reprezentat de situația mai multor jucători din cadrul lotului care în această vară își vor încheia contractul cu echipa, iar acum sunt în ultimele șase luni de contract și pot negocia cu orice altă formație, ba chiar pot semna și precontract.

Nicolae Sarcină (foto, sprijinit de mașină), finanțatorul din umbră al clubului, a aflat că Flavius Stoican ar fi direcționat jucătorii cărora le expiră contractele spre Liga 1, la Academica Clinceni și FC Botoșani. Cel mai probabil pentru a primi comision. Acesta ar fi motivul pentru care Sarcină și-a pus apropiații să-i transmită lui Stoican că este demis.

Despre Andrei Dragu, presa din Moldova a scris că ar fi ajuns la un acord cu FC Botoșani, chiar finanțatorul Valeriu Iftime confirmând acest lucru. Dragu are o clauză de 1 milion de euro la Viitorul Pandurii, însă aceasta nu va mai fi valabilă la vară, când îi expiră contractul.

Daniel Paraschiv este un alt jucător căruia îi expiră contractul în vară și care nu mai vrea să continue cu Viitorul Pandurii. Golgheterul echipei gorjene are oferte de la UTA, Sepsi OSK, Academica Clinceni sau Petrolul.

”Deocamdată am contract și nu mă gândesc la plecare. Categoric nu voi mai rămâne din vară, dar nu știu momentan ce voi face după ce-mi expiră contractul. Urmează să mă consult și cu cei apropiați mie, mă refer la familie și impresar”, spunea Paraschiv după meciul pierdut cu Universitatea Cluj.

Viitorul Pandurii: ”Flavius Stoican este și va rămâne antrenorul echipei noastre”

După apariția informațiilor că Flavius Stoican ar fi fost demis de la Viitorul Pandurii, clubul a reacționat pe pagina sa de Facebook, cum niciodată nu a mai făcut-o până acum, comunicare dintre gruparea gorjeană fiind una aproape inexistentă. Clubul susține că Stoican este antrenorul echipei și că va rămâne în continuare, iar absența de la ultimul meci este din cauza faptului că este infectat cu COVID-19, lucru despre care Liga2.ro a scris în exclusivitate înaintea meciului cu Ripensia.

Viitorul Pandurii nu anunțase până acum că Stoican este infectat cu noul coronavirus, deși a trecut aproape o săptămână de la rezultatul său pozitiv, ca și în cazul mai multor jucători din lot.

”În această seară un trust local de presă a publicat un articol cu o informație eronată legată de antrenorul formație noastre, Flavius Stoican!
Ca urmare a dezinformării totale dorim să vă aducem la cunostință că Flavius Stoican este și va rămâne antrenorul echipei noastre, absența lui în momentul de față fiind pricinuită doar din cauza faptului că acesta se află în izolare după ce la sfârșitul săptămânii trecute acesta a ieșit pozitiv la testarea PCR împotriva covid 19, urmând ca acesta să se alăture echipei în momentul când va fi apt din punct de vedere medical!”, a transmis Viitorul Pandurii.

Dacă într-adevăr această informație este una eronată și dezinformează, așa cum susține clubul, de ce soția lui Flavius Stoican ar distribui știrea că antrenorul a fost demis? Ce interes ar fi avut să promoveze o astfel de știre dacă nu ar fi fost adevărată? Din contră, nu cumva știa foarte bine situația omului cu care trăiește în aceeași casă?

Viitorul Pandurii e pe locul 3, la egalitate cu locul 2, în Liga 2 și calificată în semifinalele Cupei României

Flavius Stoican a preluat Viitorul Pandurii în luna august a anului 2020, chiar în săptămâna dinaintea debutului noului sezon al Ligii 2.

Stoican a făcut minuni la echipa gorjeană, la finalul primei părți a sezonului, după 15 etape, situându-o pe locul 2 în Liga 2, la cinci puncte în spatele liderului ”FC U” Craiova.

Acum, după primele patru etape desfășurate în 2021, runda a 19-a a sezonului, Viitorul Pandurii ocupă locul 3 în Liga 2, cu 31 de puncte, fiind la egalitate cu U Craiova 1948 SA (locul 2), Farul Constanța (locul 4) și Dunărea Călărași (locul 5). În ultimele două etape din sezonul regular, echipa gorjeană mai are meciuri cu FK Csikszereda (acasă, 22 martie, ora 19:30) și Dunărea Călărași (deplasare).

Viitorul Pandurii are mari șanse să se califice în play-off-ul de promovare, unde merg primele șase clasate la finalul sezonului regular.

Viitorul Pandurii este calificată și în semifinalele Cupei României, unde va întâlni prim-divizionara U Craiova. Ca să ajungă în această fază a trecut de: Viitorul Dăești (Liga 3), 2-1 după prelungiri, în turul 4, Campionii FC Argeș (Liga 1), 1-0 în 16-imi, Gaz Metan Mediaș (Liga 1), 1-0 în optimi, și ”U” Cluj (Liga 2), 3-1 în sferturi.

Marius ANGHEL 17 Mar. 2021, 23:22 Liga 2
Pe aceeași temă