INTERVIU | Jucătorul pe care Viitorul Pandurii crede că poate să obțină un milion de euro nu se gândește momentan la transfer. Vrea să promoveze mai întâi cu echipa gorjeană: ”Jocul ne dă speranțe”

Mircea OGLINDOIU 22 Dec. 2020, 11:35 Liga 2

Jucător de bandă Andrei Fernando Dragu, unul dintre cei doi fotbaliști orginari din Târgu Jiu ai echipei Viitorul Pandurii, a vorbit, pentru Liga2.ro, despre motivele care l-au determinat, pe când era junior, să plece de la clubul care îl formase, Pandurii, și despre mediatizata sa clauză de reziliere, de 1 milion de euro, pe care o are acum în contract. Jucătorul de 21 de ani a explicat și cum de a ajuns actuala sa echipă revelația campionatului Ligii 2, după un început ezitant de sezon.

După ce în pauza de vară a schimbat în două rânduri antrenorii, iar actualul principal a sosit la echipă cu o săptămână înainte de startul sezonului, Viitorul Pandurii a avut un început oscilant de campionat, iar în etapa a 8-a se afla pe locul 13, cu trei victorii, un egal și trei înfrângeri. Finalul de an a fost unul aproape perfect, cu patru victorii și o remiză, rezultate care au plasat echipa antrenată de Flavius Stoican pe locul secund în Liga 2, la doar patru puncte sub liderul ”FC U” Craiova.

În vară, antrenorul din sezonul precedent, Cristian Lupuț, n-a mai ajuns la o înțelegere cu conducerea clubului în privința prelungirii contractului, iar de pregătirea echipei s-au ocupat, o bună perioadă, secunzii Cosmin Frimu și Dorin Hîrșu. Într-un final, a fost adus Victor Naicu, dar acesta n-a rezistat decât două săptămâni la Târgu Jiu, fiind înlocuit pe ultima sută de metri cu Flavius Stoican!

Andrei Dragu: ”Antrenorul a crezut în noi, când nimeni nu credea”

Ai făcut junioratul la Pandurii Târgu Jiu! De ce ai plecat și cum ai ajuns la Viitorul Pandurii?
Pandurii intrase într-un impas la vremea respectivă! Echipa retrogradase din Liga 1, eu eram la juniori, încă nu făcusem pasul la seniori și a trebuit să fac ceva în privința asta. Am preferat să plec la Liga 3, la Șirineasa, ca să pot juca la seniori. Debutul în Liga 2 l-am făcut la Luceafărul Oradea, după care am ajuns la Energeticianul, cum se numea pe atunci Viitorul Pandurii (n.r. – actuala Viitorul Pandurii Târgu Jiu a avut la început numele de ACS Șirineasa, apoi de Energeticianul).

Până la urmă, s-a dovedit o decizie inspirată! La Viitorul Pandurii ai ajuns unul dintre cei mai apreciați jucători, încă din sezonul trecut, iar acum ai făcut o primă parte de campionat foarte bună.
A fost o decizie inspirată, fiindcă am adunat destul de multe meciuri și mă refer în special la nivel de eșalon secund. Eu îmi fac datoria pe teren, muncesc și încerc să evoluez de la meci la meci. Aprecierile sunt o satisfacție enormă, mai ales când vin și de la specialiști din fenomenul fotbalistic.

  • 13 meciuri, toate începute ca titular, în 14 jocuri desfășurate în acest sezon de Viitorul Pandurii are Andrei Dragu pentru echipa din Târgu Jiu. În sezonul trecut a avut 22 de apariții în 22 de meciuri, toate ca titular, iar în ediția 2018/2019 a avut 34 de prezențe (33 ca titular) pe teren în 38 de meciuri disputate de Energeticianul, la acea vreme.

Cum a fost acest început de sezon pentru tine?
Această parte a sezonului a fost destul de tumultoasă. Spun asta, fiindcă au existat fluctuații de formă, dar care s-au reglat ulterior și într-un final ne-au transformat într-o echipă puternică, cu un grup unit. Pe plan personal, pot spune că sunt mulțumit, însă nu îndeajuns. Întotdeauna e loc de mai bine și vreau maximum de la orice meci.

N-ați pierdut în ultimele șase meciuri, dacă e să contabilizăm și pe cel din Cupa României, cu Campionii FC Argeș. Simți că puteți continua pe aceeași linie și în 2021?
Simt asta, fiindcă în primul rând mister (n.r. – antrenorul Flavius Stoican) ne-a dat cea mai mare încredere, mister a crezut în noi când nimeni n-a făcut-o, drept dovadă poziția din clasament în acest moment, dar, noi rămânem modești, o să tratăm la fel de serios fiecare meci și cu multă muncă și ambiție ne dorim ca la finalul sezonului regular sa fim în play-off!

Viitorul Pandurii în Liga 1? ”Jocul ne dă sperante în orice privință. Nu e frică de nicio echipă!”

Putem vorbi chiar de promovare?
Jocul ne dă sperante în orice privință. Principalul obiectiv, în acest moment, fără să mă ascund în vreun fel, este calificarea în play-off. La finalul sezonului regular tragem linie și vedem pe ce loc suntem, cu câte puncte intrăm în play-off, ca să ne permitem să vorbim despre alte țeluri mai îndrăznețe. Cert e că nu e frică de nicio echipă!

Ar fi bine ca la echipă să fie mai mulți jucători originari din Târgu Jiu, ținând cont de faptul că echipa se numește acum Viitorul Pandurii? Momentan, tu și Marius Cioiu sunteți singurii localnici.
Nu știu ce să zic, referitor la acest aspect!

  • 3 goluri a marcat Andrei Dragu în acest sezon pentru Viitorul Pandurii, în cele 13 meciuri în care a jucat. A înscris câte o dată cu Fotbal Comuna Recea (4-3), Unirea Slobozia (3-1) și CS Mioveni (2-1). În sezonul trecut a înscris tot trei goluri, iar acum două ediții de Liga 2 a punctat o dată.

Are clauză de 1 milion de euro. ”Nici nu am luat-o în serios! Eram un copil!”

S-a tot scris despre acea clauză de 1 milion de euro, pe care ți-a fixat-o conducerea clubului! Crezi să vei fi lăsat să pleci, dacă o echipă va oferi mult mai puțini bani pentru transferul tău?
Într-adevar, acum ceva timp se tot vehicula despre acea clauză de reziliere colosală pentru un jucător de Liga a 2-a. Sunt conștient de calitățile mele, dar și realist totodată. Cât despre plecare, momentan sunt la Viitorul Pandurii și îmi respect contractul până la final, după aceea vom putea vorbi și de sume. În principiu, dacă ar fi vorba de o sumă considerabilă de nivelul eșalonului, cred ca aș putea să primesc oferte.

Concret, ai semnat acea clauză?
Clauza este în contractul semnat acum 3 ani, nici nu am luat-o în serios pe atunci, eram copil!

Ai jucat atât fundaș, cât și mijlocaș stânga, dar, uneori, pe parcursul meciurilor, antrenorul Flavius Stoican te-a trimis să joci în banda dreaptă! Unde te simți mai bine?
Unde mă bagă antrenorul, acolo mă simt cel mai bine! (n.r. – râde)

  • În cele 13 meciuri în care a jucat Andrei Dragu pentru Viitorul Pandurii în acest sezon de Liga 2 a totalizat 1156 de minute pe teren.

În prima rundă din 2021, planificată în jurul datei de 20 februarie, Viitorul Pandurii Târgu Jiu va evolua pe teren propriu cu ”U” Cluj, iar în sezonul regular mai are de jucat cu Farul (d), CSM Reșița (a), Ripensia (d), FK Csikszereda (a) și Dunărea Călărași (d).

Gorjenii au intrat în iarnă de pe locul 2, cu 26 de puncte acumulate, la fel ca Rapid, care are un golaveraj inferior. Liderul ”FC U” Craiova are 30 de puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-daniel-paraschiv-din-nou-golgheterul-u21-al-ligii-2-tanarul-atacant-de-la-viitorul-pandurii-tinteste-mai-sus-daca-vom-ramane-la-fel-de-concentrati-putem-promova-19162627

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pentru-oficialii-de-la-viitorul-pandurii-clasarea-pe-locul-2-nu-reprezinta-o-surpriza-ne-asteptam-radu-marghidan-e-convins-ca-echipa-din-targu-jiu-nu-rateaza-play-off-ul-si-spune-19162630

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-pe-urmele-golgheterului-u21-din-liga-2-daniel-paraschiv-s-a-consultat-cu-aradenii-de-la-viitorul-pandurii-19162857

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-viitorul-pandurii-in-pericol-sa-piarda-patru-fotbalisti-importati-au-refuzat-prelungirile-contractelor-scadente-in-vara-lui-2021-un-jucator-deja-in-atentia-mai-multor-cluburi-din-liga-1-19162823

Mircea OGLINDOIU 22 Dec. 2020, 11:35 Liga 2
Pe aceeași temă