Flavius Stoican are planuri mari cu Viitorul Pandurii: ”Vrem să intrăm în play-off de pe primul loc și să promovăm.” Echipa e calificată și în semifinalele Cupei României: ”Vreau tot!”

Mircea OGLINDOIU 17 Mar. 2021, 10:04 Liga 2
Flavius Stoican are planuri mari cu Viitorul Pandurii: ”Vrem să intrăm în play-off de pe primul loc și să promovăm.” Echipa e calificată și în semifinalele Cupei României: ”Vreau tot!”

Victoria din etapa trecută, 2-0 la Ripensia Timișoara, a readus Viitorul Pandurii Tâgu Jiu pe podiumul Ligii 2, cu două etape înainte de finalul sezonului regular. În cazul unui eșec în Banat, oltenii ar fi fost în afara play-off-ului și șansele de calificare între primele șase locuri păreau reduse.

Acum, echipa antrenată de Flavius Stoican e pe locul 3, la un singur punct de liderul ASU Politehnica, care are un meci în plus jucat. Gorjenii mai au de jucat, în sezonul regular, cu FK Csikszereda și Dunărea Călărași, alte două echipe cu pretenții la promovarea în Liga 1.

Flavius Stoican: ”Vreau locul 1 în Liga 2 și finala Cupei României. Vreau tot!”

Chiar și cu acest program dificil, în care două eșecuri te scot din cărțile promovării, Stoican vrea ca echipa sa să intre în play-off de pe primul loc și, ulterior, să promoveze!

”Mai avem două partide, pe care vreau să le câștigăm și să intrăm de pe 1 loc în play-off. Avem toate șansele, fiindcă liderul Poli mai are un singur meci de jucat. Noi am atins un nivel foarte bun, atât calitativ, cât și al rezultatelor. Vreau și finala Cupei României, vreau tot! Asta le-am spus și jucătorilor mei: să joace doar la victorie și să aibă încredere în forțele lor, fiindcă au demonstrat că se poate”, a spus Stoican pentru Liga2.ro.

Stoican a urmărit meciul cu Ripensia pe YouTube, iar acum vrea să se retesteze

Meciul Viitorul Pandurii – FK Csikszereda, contând pentru etapa a 20-a din Liga 2, este programat luni, de la ora 19:30, la Târgu Jiu.

Depistat pozitiv la testul SARS-CoV-2 săptămâna trecută, Flavius Stoican a ratat jocul din etapa trecută, de la Ripensia, dar speră să poată sta pe bancă luni seara!

”Fac o săptămână de când am fost depistat pozitiv, iar miercuri, sau joi, merg să mă retestez. Și eu și ceilalți jucători. Dacă vom ieși negativi, voi putea sta pe bancă luni, iar jucătorii care au lipsit cu Ripensia, vor putea fi pe teren. N-am putut face deplasarea la Timișoara, dar am urmărit meciul live, de acasă, pe YouTube. Băieții au fost admirabili, în pofida problemelor de lot (n.r. – jucătorii Cristian Oros, Paul Copaci și Alex Băican, alături de portarul Roberto Bodea, au fost și ei depistați pozitivi săptămâna trecută), a explicat Flavius Stoican.

În cazul în care testul va fi tot pozitiv, Stoican va rata și jocul cu echipa din Miercurea Ciuc. FK Csikszereda are 28 de puncte, cu trei puncte mai puțin decât echipa gorjeană, și ocupă locul 8.

Ulterior, Viitorul Pandurii, indiferent că va juca în campionat în play-off sau play-out, va întâlni Universitatea Craiova, în semifinalele Cupei României. Turul este programat în Bănie, la jumătatea lunii aprilie, iar returul în luna mai, la Târgu Jiu. Stoican vrea să-și ducă echipa în finală.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 17 Mar. 2021, 10:04 Liga 2
Pe aceeași temă