Cu Flavius Stoican și colegi pozitivi cu coronavirus, Viitorul Pandurii a fost victorioasă și cu masca pe bărbie la Timișoara, cu Ripensia: ”Se respectă protocolul medical, atât la meciurile de acasă, cât și din deplasare!”

Autor: Anda DELIU Publicat: 13 Mar. 2021, 17:45 Actualizat: 13 Mar. 2021, 18:01 Liga 2
Cu Flavius Stoican și colegi pozitivi cu coronavirus, Viitorul Pandurii a fost victorioasă și cu masca pe bărbie la Timișoara, cu Ripensia: ”Se respectă protocolul medical, atât la meciurile de acasă, cât și din deplasare!”

Viitorul Pandurii s-a impus cu 2-0 pe terenul Ripensiei, cu două goluri marcate de Alin Țegle, din penalty, și Vlad Prejmerean, din acțiune. Gorjenii au dominat jocul de la Timișoara, de pe arena Electrica, deși nu l-au avut alături de ei pe antrenorul Flavius Stoican, depistat pozitiv de COVID-19, dar nici alți patru jucători, aflați în aceeași situație.

Marea problemă e că în tribună, rezervele clubului oltean au dat dovadă că nu țin cont de protocolul sanitar impus de FRF, cu câteva excepții.

Radu Marghidan: ”A fost un joc foarte important în economia accederii în play-off”

De la Viitorul Pandurii au mai lipsit Cristian Oros, Alex Băican, Paul Copaci și Roberto Bodea, și ei pozitivi cu coronavirus. De pe bancă, echipa a fost condusă de secundul Cosmin Frimu. La final, a dat declarații directorul sportiv Radu Marghidan.

Oficialul a felicitat echipa pentru prestație, mai ales că momentul era unul cheie în economia luptei pentru calificarea în play-off. ”A fost un joc pe care noi trebuia să-l câștigăm. Unul foarte important în economia accederii în play-off. Băieții s-au mobilizat extraordinar și cred că absolut toată lumea s-a achitat perfect de sarcini. A fost o victorie muncită!”, a declarat Radu Marghidan.

Victorie dedicată și pentru tatăl lui Paul Copaci

În acest context, Marghidan a dedicat victoria lui Flavius Stoican, dar și tatălui jucătorului Paul Copaci, internat în spital și care are nevoie de sânge grupa 01 RH pozitiv.

”Flavius, din păcate, a fost și el lovit de acest virus. Situația lui este ok. Este acasă de duminică seară, de lunea trecută. Este ok ca și stare a sănătății. Băieții noștri îi dedică victoria atât lui, cât și colegului nostru Paul Copaci, al cărui tată trece prin momente destul de dificile. Le urez multa sănătate. Suntem alături de el”, a adăugat oficialul echipei din Târgu Jiu.

Ca mulți români, și ”Viitorii Panduri” poartă masca doar de formă

Marea ”bulină neagră” pentru Viitorul Pandurii a fost faptul că rezervele lor au respectat doar distanțarea în tribune. Masca era ori absentă, ori ținută la mișto, pe bărbie, de majoritatea jucătorilor de rezervă. Cu câteva excepții, cum a fost și cea a timișoareanului Darius Buia, care avea mască ”cioc”, una cu un grad mai ridicat de protecție.

Deși atât presa, aflată chiar lângă jucători, dar și observatorul de joc Cristian Petropulos, le-au atras atenția că țină măștile pe gură și nas, majoritatea gorjenilor au ignorat acest aspect. Lucru grav în condițiile în care echipa are cazuri pozitive, iar Timișoara e în carantină de șase zile.

Or, în tribună, mai erau și alte persoane, de care oltenii ar fi trebuit să țină cont.

Radu Marghidan a preferat să ”dribleze” întrebarea despre jucătorii săi, cu masca purtată pe bărbie. Precizăm că momentul surprins în fotografie este din prima repriză, iar situația a fost așa tot meciul, nefiind vorba de o plecare ”în bloc” la încălzire.

”Poate s-a întâmplat într-un moment în care ieșeau la încălzire sau, nu știu, s-au schimbat. Dar în niciun caz! Se respectă protocolul medical, atât în meciurile de acasă, cât și din dpelasare. Nu avem probleme din acest punct de vedere”, a spus, Marghidan, întrebat despre această problemă.

De la Ripensia, nici Mihai Ene nu purta mască, deși este tocmai unul dinte ripensiștii care nu au avut până acum COVID-19, în prima parte a sezonului.

Mai punctăm că, de data asta, nici stewarzii nu au făcut absolut nimic, spre deosebire de toamnă, când un steward a reproșat unui ziarist aflat în live prin legătură telefonică de ce a dat masca jos câteva secunde.

  • După acest succes din etapa a 19-a a Ligii 2, Viitorul Pandurii e pe locul 3, cu 31 de puncte acumulate în 17 meciuri. Runda viitoare va primi vizita celor de la FK Csikszereda.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Autor: Anda DELIU Publicat: 13 Mar. 2021, 17:45 Actualizat: 13 Mar. 2021, 18:01 Liga 2
Pe aceeași temă