Alt jucător plecat din Liga 2 a prins echipă într-o primă divizie din Europa. Mykhaylo Plokhotnyuk a părăsit România după doi ani

Andrei PASCU 28 Feb. 2024, 13:58 Liga 2
Alt jucător plecat din Liga 2 a prins echipă într-o primă divizie din Europa. Mykhaylo Plokhotnyuk a părăsit România după doi ani

Liber de contract din decembrie, după ce a reziliat acordul cu CSC Dumbrăvița, atacantul ucrainean Mykhaylo Plokhotnyuk a părăsit România și Liga 2. După doi în divizia secundă de la noi, vârful a semnat cu o formație din prima ligă din Estonia, Nomme United.

Alți doi jucători plecați din Liga 2 în această iarnă au semnat acorduri cu două formații din prima ligă din țări din Europa. Isaac Solet (ex Progresul Spartac) s-a înțeles cu formația bulgară Slavia Sofia, iar Marko Pervan (ex Gloria Buzău) a semnat echipa bosniacă Igman Konjic.

Plecat de la CSC Dumbrăvița, Mykhaylo Plokhotnyuk s-a înțeles cu o formație din Estonia

Mykhaylo Plokhotnyuk, în vârstă de 24 de ani, a ajuns în vară la CSC Dumbrăvița, după ce anterior a evoluat pentru Poli Iași (21 de meciuri în Liga 2 și cinci goluri) și CSM Slatina opt  meciuri în Liga 2 și un gol).

La Dumbrăvița nu s-a impus ca titular incontestabil, deși este un atacant cu talie (1.80 m). A bifat doar 371 de minute în campionat, după ce a fost utilizat în opt partide. În trei dintre aceste jocuri a intrat pe parcurs, iar din alte cinci, începute ca titular, a fost înlocuit. A marcat un gol, în 1-1 acasă cu Metaloglobus.

În Cupa României, din cele două meciuri ale echipei în acest sezon, nu a fost în lot contra CSC Ghiroda și Giarmata Vii (scor 4-0) și a fost pe teren cu UTA (scor 0-1) până în minutul 90, când a fost înlocuit.

Acum, Mykhaylo Plokhotnyuk a fost prezentat de Nomme United, plecând din România după doi ani. A jucat doar în Liga 2, adunând 37 de meciuri și șapte goluri.

Mykhaylo Plokhotnyuk a petrecut doi ani în Liga 2

Atacantul ucrainean a făcut junioratul la Dinamo Kiev și Cernomoreț Odessa și are selecții la naționalele Under 17 și Under 18 ale Ucrainei, între anii 2014 și 2016. Venit la Poli Iași în luna ianuarie 2022, de la echipa ucraineană de primă ligă FK Inhulets’ Petrove, după izbucnirea războiului din țara sa, Mykhaylo Plokhotnyuk a marcat cinci goluri în 21 de meciuri de Liga 2 pentru Poli Iași. Are un gol înscris și în Cupa României, în jocul cu Știința Miroslava din această ediție a competiției.

Apoi, în ianuarie 2023 a ajuns la CSM Slatina, pentru ca vara trecută să facă trecerea la CSC Dumbrăvița.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-victorie-intr-un-meci-amical-cu-vointa-lupac-19301079

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sponsorul-viorel-tudose-ameninta-iar-ca-pleaca-de-la-campionii-fc-arges-19301076

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cat-incaseaza-unirea-slobozia-din-sponsorizari-private-19301067

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-schimbat-locatia-meciului-cu-cs-mioveni-19301066

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-corvinul-hunedoara-si-unirea-slobozia-sunt-matematic-in-play-off-ul-ligii-2-19300977

Andrei PASCU 28 Feb. 2024, 13:58 Liga 2
Pe aceeași temă