EXCLUSIV | Mykhaylo Plokhotnyuk explică motivul despărțirii de Poli Iași. Declarația ucraineanului prin care îi va face pe suporteri să regrete și mai mult plecarea sa

Narcis POHOAȚĂ 07 Dec. 2022, 15:11 Liga 2

Vestea despărțirii Politehnicii Iași de atacantul Mykhaylo Plokhotnyuk i-a surprins pe mulți suporteri ai echipei.

Deși anticipată, în condițiile în care antrenorul Leo Grozavu a mizat tot mai puțin pe serviciile ucraineanului, care devenise a treia soluție în atac, plecarea din Copou a atacantului de 23 de ani este regretată de majoritatea fanilor trupei moldovene.

Plokhotnyuk, poate cel mai iubit jucător străin din lot

Asta pentru că atacantul venit în Copou la începutul anului a fost unul dintre jucătorii cu o atitudine foarte bună la fiecare meci.

Chiar dacă nu a marcat numărul așteptat de goluri, ”Mișa”, așa cum îl alintă suporterii, a intrat în inimile fanilor în special pentru determinarea cu care a intrat pe teren de fiecare dată.

Mykhaylo Plokhotnyuk: ”Nu am simțit încredere din partea antrenorului”

La o zi după despărțirea de Poli Iași, atacantul ucrainean a explicat pentru Liga2.ro motivul pentru care a plecat din Copou. Acesta spune că nu a simțit încredere din partea antrenorului Leo Grozavu, motiv pentru care a fost de acord să se despartă de Poli fără pretenții.

”În primul rând, vreau să mulțumesc clubului Politehnica Iași, dar și suporterilor din Copou. A fost o experiență uimitoare pentru mine! Am dat tot ce am putut în acest an, am fost pregătit să muncesc, să am o atitudine bună, dar cu toate acestea nu am simțit încredere din partea antrenorului Leo Grozavu, luna trecută. Și nici măcar nu am avut o întâlnire pentru a discuta despre situația mea. De aceea am decis să vorbesc cu conducerea clubului despre rezilierea contractului. A fost o decizie comună de a ne despărți. Am fost supărat și nu am fost de acord cu multe decizii. De aceea, consider că asta e cea mai bună hotărâre și pentru mine, și pentru club”, a declarat Mykhaylo Plokhotnyuk.

”Să cheltuiesc bani publici, să-mi iau salariul și să stau prin tribună nu este drumul meu”

Acesta spune că a preferat să plece decât să stea rezervă sau în tribune și să-și primească salariul în continuare. O atitudine mai rar întâlnită la jucătorii străini, pe care oficialii din Copou au apreciat-o.

”Vreau să fiu sincer și să mă bucur de fotbal. Să cheltuiesc bani publici, să-mi iau salariul și să stau prin tribună nu este drumul meu. Sincer să fiu, în tot anul m-am gândit la promovare, pentru că Poli este un club mare, cu tradiție și merită să joace în elită. Dar am luat această decizie pentru cariera mea. Vreau să joc mai multe minute și să dau tot ce pot în fiecare zi. Nu știu încă ce voi face. Am puține opțiuni pentru viitor, dar vom vedea ce se va întâmpla în perioada următoare”, a completat ”Mișa”, pentru Liga2.ro.

Mesaj de dragoste pentru suporterii clubului din Copou

Vârful ucrainean a mai spus că nu se aștepta să intre atât de rapid la inimile suporterilor Politehnicii Iași. Și le-a transmis acestora un mesaj special.

”Vreau să spun din nou că atmosfera și suporterii sunt super la Iași. Poate într-o zi mă voi întoarce la Iași, îmi doresc acest lucru. Când am semnat contractul cu Poli, nu credeam că după doar câteva luni atât de mulți suporteri vor fi cu adevărat prietenoși cu mine. Vă mulțumesc mult, băieți! Vă doresc tot binele și Politehnicii Iași, mult succes, să ajungă în Liga 1. Crăciun fericit tuturor suporterilor Politehnicii!”, a fost mesajul transmis de Mykhaylo Plokhotnyuk.

6 goluri marcate pentru Politehnica Iași în campionat și în Cupa României

Venit la Iași în luna ianuarie a acestui an, de la echipa ucraineană de primă ligă FK Inhulets’ Petrove, după izbucnirea războiului din țara sa, Mykhaylo Plokhotnyuk a marcat 5 goluri în 21 de meciuri de Liga 2 pentru Poli Iași. Are un gol înscris și în Cupa României, în jocul cu Știința Miroslava din această ediție a competiției.

În acest sezon, vârful ucrainean a înscris două goluri în 12 jocuri în care a fost folosit din totalul de 16, în partidele cu Steaua (scor 1-2) și Minaur Baia Mare (scor 2-0).

Dublă reușită chiar de ziua sa, în stagiunea trecută

Plokhotnyuk a reușit o dublă pentru Poli Iași chiar în ziua în care a împlinit 23 de ani, pe 12 martie, în partida de pe teren propriu cu Astra, din sezonul trecut, câștigată cu scorul de 3-1.

Atacantul ucrainean a făcut junioratul la Dinamo Kiev și Cernomoreț Odessa și are selecții la naționalele Under 17 și Under 18 ale Ucrainei, între anii 2014 și 2016.

”Am primit foarte multe mesaje de felicitare de la suporteri, colegi, staff, primarul orașului, jurnaliști. Colegii mi-au oferit un tort în vestiar, mi-au cântat La Mulți Ani, a fost una dintre cele mai frumoase aniversări pentru mine. A fost foarte frumos. Sunt impresionat și de sprijinul suporterilor din sectorul nostru. Sigur, familia și prietenii mei din Ucraina mi-au trimis multe mesaje frumoase și îmi doresc și ei un cer liniștit. Asta le doresc și eu lor! Ucraina se află într-o situație grea nu pot uita asta”, spunea, la acel moment, atacantul ucrainean, care trecea printr-o perioadă foarte grea din punct de vedere emoțional, ținând cont de ceea ce se întâmpla în țara sa.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/grozavu-incepe-sa-curete-lotul-de-jucatori-straini-poli-iasi-s-a-despartit-de-atacantul-mykhaylo-plokhotnyuk-19255976

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-si-a-trimis-o-parte-dintre-jucatori-in-vacanta-ceilalti-vor-continua-antrenamentele-fotbalistii-de-care-clubul-s-ar-putea-desparti-19255961

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tragedie-in-familia-lui-cornel-sfaiter-sotia-presedintelui-politehnicii-iasi-a-incetat-din-viata-19255912

Narcis POHOAȚĂ 07 Dec. 2022, 15:11 Liga 2
Pe aceeași temă