”Scorpionul” a spart gheața la Poli Iași! Robert Asăvoaei: ”Sper să înscriu cât mai multe goluri, să-mi ajut echipa și să continui la Iași”

Narcis POHOAȚĂ 20 Sep. 2021, 22:10 Liga 2
”Scorpionul” a spart gheața la Poli Iași! Robert Asăvoaei: ”Sper să înscriu cât mai multe goluri, să-mi ajut echipa și să continui la Iași”

După o primă experiență în Liga a 2-a în urmă cu trei ani, cu Știința Miroslava, mijlocașul ofensiv Robert Asăvoaei a revenit recent în al doilea eșalon, în culorile Politehnicii Iași.

Fotbalistul în vârstă de 22 de ani care uimea lumea fotbalului prin ”lovitura scorpion” reușită în toamna anului trecut, în tricoul Științei Miroslava, în Liga 3, a marcat primul său gol pentru Poli, sâmbătă, în partida de la Techirghiol, câștigată cu 6-0 cu Unirea Constanța, în cadrul etapei a 7-a a Ligii 2.

Intrat pe teren în minutul 56, în locul lui Andrei Istrate, Robert Asăvoaei a marcat golul cinci al Iașiului, în minutul 88, cu un șut din careu, după o pasă venită de la Torres.

Primul gol al lui Robert Asăvoaei pentru Poli Iași

Asăvoaei, care a punctat de mai multe ori pentru Poli în meciurile amicale, a semnat cu Iașiul doar până la sfârșitul acestui an, dar speră ca prin evoluțiile sale să-i determine pe oficialii din Copou să-i prelungească angajamentul.

”Mă bucur foarte mult că am reușit să sparg gheața la Politehnica, în meciurile oficiale. A fost un meci bun pentru noi, un antrenament util pentru ce urmează. O victorie care ne dă încredere. Sperăm să continuăm pe linia asta și să obținem alte victorii în continuare. În ceea ce mă privește, e primul gol la Poli, dar îmi doresc mult să vină și altele. Am contract cu Poli până la sfârșitul acestui an, dar eu sper să continui și din iarnă. Dacă voi juca bine și voi reuși să ajut echipa, cu siguranță îmi doresc să rămân la Politehnica. Am venit mai târziu la echipă, am fost în urmă cu pregătirea, dar acum sunt mult mai bine fizic și încet-încet sper să joc mai mult”, a declarat Robert Asăvoaei pentru Liga2.ro.

Asăvoaei: ”Nu contează cum înscriu, ci să o bag în poartă”

Robert Asăvoaei a uimit fotbalul mondial printr-un gol incredibil marcat în noiembrie anul trecut, în meciul Știința Miroslava – CSM Pașcani 4-0. Acesta a reușit un ”scorpion”, un procedeu mai rar întâlnit pe terenurile de fotbal, extrem de dificil de executat, gol cu câlcâiul, din foarfectă, cu care a ajuns în presa internațională.

Fotbalistul Politehnicii spune că exersează în continuare la antrenamente execuții mai pretențioase, dar spune că important este să înscrie, nu neapărat și execuția.

”Nu am mai încercat scorpioni, încerc altfel de execuții la antrenamente, să vin cu ceva nou. Dar important e să dau gol, nu contează cum. Și cu poarta goală, și de pe linia porții, nu contează cum înscriu, ci să o bag în poartă și să-mi ajut echipa”, a mai spus Asăvoaei, care și-ar dori să promoveze cu Poli Iași în elită: ”Îmi doresc să promovez cu Iașiul în Liga 1, ar fi extraordinar. Dar important este să luăm meciurile pas cu pas. E important să legăm victoriile, să mergem pe drumul acesta. Dacă vom lega victorii și vom reuși să ajungem în play-off, acolo se poate întâmpla orice.”

A debutat în Liga 1 cu Eugen Neagoe antrenor

Robert Asăvoaei a mai jucat pentru Politehnica Iași și în Liga 1, debutând în elită sub comanda lui Eugen Neagoe, la vârsta de 18 ani, în meciul pe care Iașiul l-a încheiat la egalitate pe terenul lui ASA Târgu Mureș, în ultima etapă din sezonul 2016-2017.

Asăvoaei fusese remarcat de Neagoe la juniori, unde tânărul fotbalist ieșean marcase 20 de goluri doar într-un retur de campionat.

Jucătorul Iașiului spune că față de perioada din urmă cu trei ani, când a jucat cu Miroslava în Liga a 2-a, este mult mai matur. ”Față de acea perioadă sunt mult mai matur în joc, gândesc altfel, am prins mai multă experiență. Este o oportunitate pentru mine venirea la Politehnica, o șansă de a-mi deschide căile pentru a ajunge mai sus”, spune Asăvoaei, mijlocaș originar chiar din Iași.

  • În meciul cu Unirea Constanța, pentru Poli Iași au mai marcat Sekou Camara (16′), Alexandru Stan (35′ – penalty), Andrei Istrate (54′), Brayhan Torres (64′) și Alexandru Aftanache (90′).

Vrea o calificare în optimile Cupei României

Robert Asăvoaei se numără printre jucătorii care au făcut deplasarea la Baia Mare, pentru meciul din 16-imile Cupei României, cu Minaur (Liga 3), programat marți, de la ora 16:00.

Acesta speră să joace ca titular în Maramureș și să facă un nou meci bun, iar Poli să se califice în optimile de finală. Costel Enache are în lot fotbaliștii mai puțin utilizați în campionat la această partidă cu Minaur.

”Nu va fi un meci ușor, pentru că e o singură manșă și întâlnim o echipă care nu va avea nimic de pierdut. Gazdele vor fi motivate să meargă mai departe, pentru a întâlni o echipă de Liga I. Cu siguranță, vor avea o altă motivație cu noi, va fi greu, dar sper ca noi să mergem mai departe în optimile de finală. Sper să joc și să fac un meci bun, să-mi ajut echipa”, a spus Asăvoaei.

În acest sezon de Liga 2, Robert Asăvoaei are 39 de minute jucate pentru Poli Iași, după ce a intrat pe final în meciurile cu FC Buzău (0-1) și Unirea Constanța (0-6). A evoluat ca titular și în primul joc disputat de Politehnica în acest sezon de Cupa României, 1-0 cu Hușana Huși (Liga 3), în Faza a IV-a.

Narcis POHOAȚĂ 20 Sep. 2021, 22:10 Liga 2
Pe aceeași temă