Viitorul Pandurii pierde încă un tânăr jucător și acesta semnează în prima ligă. ”A devenit liber de contract și l-am cooptat în lotul nostru. O să aibă șansa să-l vedem la un nivel mult mai bun” | EXCLUSIV

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 17 Dec. 2023, 00:14 Liga 2

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a pierdut, în această iarnă, încă un tânăr jucător de viitor, pe gratis. A făcut-o în trecut și o repetă din nou, acum.

Alexandru Core, fundaș care zilele trecute, în data de 12 decembrie 2023, a împlinit 23 de ani, face pasul în prima ligă, semnând un contract valabil pe patru ani cu Politehnica Iași.

Jucătorul originar din Târgu Mureș și-a încheiat în această iarnă acordul cu trupa gorjeană și a ajuns în postura de lider de contract la Poli Iași, președintele Corneș Șfaițer confirmând informațiile Liga2.ro.

Alexandru Core și-a încheiat contractul cu Viitorul Pandurii și a semnat cu Poli Iași

Alexandru Core a ajuns la Viitorul Pandurii în februarie 2020, de la Luceafărul Oradea, altă echipă controlată la un moment dat de Nicolae Sarcină, patronul clubului gorjean. Cu excepția a jumătate de sezon, februarie-iulie 2021, în care a fost împrumutat în Liga 3, la Minaur Baia Mare, Core a evoluat pentru trupa gorjeană. A prins, în total, 44 de partide în Liga 2 și a înscris 4 goluri, toate în sezonul 2021-2022, și ar fi evoluat mai mult dacă nu ar fi suferit accidentări care l-au ținut mult timp pe tușă. De asta, de exemplu, a prins doar 10 meciuri în sezonul trecut al ligii secunde.

În actuala ediție de campionat de Liga 2, Alexandru Core, a fost utilizat în 8 partide din cele 15, de patru ori ca titular, pe acestea terminându-le ca integralist. S-a aflat în ultimele șase luni de contract, acum a devenit liber, neacceptând prelungirea cu trupa din Târgu Jiu, și a semnat cu Poli Iași.

Cornel Șfaițer și l-a dorit și în trecut pe Core: ”Mereu am crezut în jucătorii tineri”

Alexandru Core este primul jucător care se desparte în perioada de iarnă de Viitorul Pandurii și, totodată, prima achiziție a Politehnicii Iași pentru partea a doua a sezonului.

Președintele ieșenilor, Cornel Șfaițer, susține că îl urmărea de mai mulți ani pe Core, jucător pe care l-a vrut și la Sepsi OSK, în urmă cu trei ani.

”Este un tânăr jucător, de doar 23 de ani, în care eu cred foarte mult, un fundaș central de picior stâng cu calități fizice foarte bune. Îl știu de 3-4 ani, l-am urmărit la Liga 2 și am mai avut o tentativă să-l iau acum 3 ani, când eram la Sfântul Gheorghe. Acum a devenit liber de contract și l-am cooptat în lotul Politehnicii, după ce m-am consultat și cu stafful. Am crezut mereu în jucătorii tineri din eșalonul doi și după ce am vorbit cu Leo și cu stafful am decis să-l aducem la Politehnica. Este un jucător cu calități fizice foarte bune, o să aibă șansa să-l vedem la un nivel mult mai bun, la Liga 1.

Mereu am crezut în jucătorii tineri, Burcă (n.r. – Andrei Burcă, fost la FC Botoșani și CFR Cluj) este doar un exemplu de urmat, dar au fost și alți jucători pe care i-am promovat la prima ligă de la Liga a 2-a sau chiar a 3-a. Nu rămâne decât ca Alexandru Core să se pregătească foarte bine, să lupte și să joace la Liga 1. Nu-mi fac probleme că nu va face față din punct de vedere fizic în prima ligă, pentru că are calități din acest punct de vedere”, a declarat Cornel Șfaițer pentru Liga2.ro.

Nu e prima dată când Viitorul Pandurii pierde jucători tineri, de perspectivă

Pierderea unui jucător tânăr pe gratis, iar acesta să semneze apoi în prima ligă nu este o noutate pentru Viitorul Pandurii. În trecutul său, nu foarte îndepărtat, echipa gorjeană a mai pățit astfel de istrăvi ca cea de acum cu Alexandru Core.

În vara anului 2021, echipa lui Sarcină îi pierdea pe Andrei Dragu și Marius Ciociu, după ce aceștia nu au acceptat prelungirea contractului. Dragu joacă și acum la FC Botoșani, pentru al treilea sezon la rând, iar Cioiu a jucat mai întâi la Academica Clinceni, apoi la Petrolul Ploiești și acum este tot la FC Botoșani, de aproape un an.

Alți jucători promițători pierduți de Viitorul Pandurii au fost Daniel Paraschiv, pentru CFR Cluj, cedat la FC Voluntari și acum la FC Hermannstadt, Vlad Prejmerean, pentru Petrolul, trecut apoi pe la Unirea Slobozia și acum la Chindia, sau Paul Chiorean, pentru Poli Iași, acum la Metaloglobus.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-printre-echipele-grabite-din-liga-2-si-cu-cantonament-in-afara-romaniei-gorjenii-isi-cunosc-cinci-adversari-din-cele-opt-amicale-dorite-19296184

https://liga2.prosport.ro/seria-1/propunerea-lui-razvan-burleanu-presedintele-frf-pentru-liga-2-19296164

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-echipa-din-liga-2-cu-cele-mai-multe-reveniri-de-la-0-1-19295956

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-explica-oficial-mutarea-la-severin-pentru-finalul-lui-2023-19295875

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 17 Dec. 2023, 00:14 Liga 2
Pe aceeași temă