Poli Iași, cu rezervele la Baia Mare! Costel Enache va aborda meciul cu Minaur, din 16-imile Cupei României, cu mai mulți jucători tineri: ”Chiar și așa, vrem să ne calificăm”

Narcis POHOAȚĂ 20 Sep. 2021, 15:50 Cupa
Poli Iași, cu rezervele la Baia Mare! Costel Enache va aborda meciul cu Minaur, din 16-imile Cupei României, cu mai mulți jucători tineri: ”Chiar și așa, vrem să ne calificăm”

La trei zile după succesul clar obținut la malul mării, cu Unirea Constanța (scor 6-0, în etapa a 7-a a Ligii 2), Poli Iași va disputa marți, de la ora 16:00, o nouă partidă în deplasare. Echipa pregătită de Costel Enache va întâlni formația de Liga 3 Minaur, la Baia Mare, în cadrul 16-imilor de finală ale Cupei României.

Ținând cont de cele 18 ore petrecute în autocar spre și dinspre Constanța, dar și de importanța meciului următor din campionat, programat tot în deplasare, cu Dunărea Călărași, antrenorul Iașiului a decis să deplaseze la Baia Mare un lot format din mai mulți jucători tineri.

Poli Iași vrea victoria și la Baia Mare, chiar dacă utilizează jucătorii mai puțin folosiți în campionat

Chiar dacă și-a lăsat titularii acasă, antrenorul Politehnicii spune că își dorește o calificare în optimile Cupei României, pentru a aduce o echipă de primă ligă în Copou, în etapa următoare a competiției.

”Chiar dacă mergem cu o echipă foarte tânără la Baia Mare, cu o medie de vârstă de 20 de ani, cu foarte mulți jucători tineri, ne dorim să mergem mai departe. Încercăm să dăm și prospețime echipei, să avem tonus la jocul de mâine, dar obiectivele nu se schimbă. Dacă schimbăm doi, trei sau cinci jucători nu putem schimba și obiectivul, care va rămâne victoria întotdeauna. Că avem mijloace diferite de a o obține, e altceva, dar noi ne propunem victoria și sper să o și reușim. Vreau să aducem o echipă de Liga 1 la Iași, să facem o comparație între noi și cei din Liga 1, să vedem cam pe unde ne aflăm”, a declarat, pentru Liga2.ro, antrenorul Costel Enache.

18 ore în autocar, în mai puțin de două zile

Antrenorul Enache a explicat și motivul pentru care a decis să menajeze mai mulți jucători importanți: ”E destul de complicat să ținem ritmul la trei zile. Vineri și sâmbătă am stat în autocar 18 ore, nouă ore spre Constanța, nouă înapoi, am avut și două ore meci. Un program foarte obositor cu această deplasare prin țară. Iar azi avem parte de un nou drum de nouă ore până la Baia Mare, ceea ce e foarte complicat.”

Adrian Senin: ”Avem așteptări mari și de la jucătorii tineri”

Și antrenorul secund Adrian Senin este optimist că Poli se poate califica în optimi chiar și cu jucătorii mai tineri pe care îi are în lot.

”Ne dorim să câștigăm acest meci. Cu aceste drumuri destul de lungi, a trebuit să împărțim cumva lotul, să gestionăm cum trebuie situația, pentru că este foarte important și campionatul pentru noi. Sunt absențe importante, jucătorii cu experiență, de care avem mare nevoie în campionat, au rămas acasă, pentru că a trebuit să-i menajăm într-un fel, dar chiar și așa vrem să ne calificăm. Avem așteptări și de la jucătorii tineri, pentru că ei fac parte din lotul lui Poli Iași și trebuie să demonstreze că merită să joace. Asta e șansa lor, să profite de ea. Copiii care sunt lângă noi trebuie să-și demonstreze lor în primul rând că merită să fie aici”, a declarat antrenorul secund Adrian Senin.

  • Poli Iași va întâlni la Baia Mare liderul Seriei a 10-a a Ligii 3, Minaur, o echipă care a câștigat toate cele patru meciuri disputate în campionat în acest sezon: 3-1 la Someșul Dej, 5-0 cu Luceafărul Oradea, 3-1 la Progresul Șomcuta Mare și 3-2 cu SCM Zalău.

În fazele anterioare ale Cupei României, Minaur Baia Mare a trecut de CSM Satu Mare (2-0 în deplasare, în Faza II), Minaur Baia Mare (3-0 la masa verde, prin neprezentarea adversarului, în Faza III) și de divizionara secundă Unirea Dej (1-0 în deplasare, în Faza IV). Poli Iași a trecut în Faza a IV-a cu 1-0, în deplasare, de echipa de Liga 3 Hușana Huși.

Titularii, antrenament la Iași cu Costel Enache

În cursul dimineții de luni, astăzi, întreaga echipă a efectuat un antrenament în Copou, după care lotul pentru meciul de Cupa României a plecat spre Baia Mare, însoțit de antrenorii secunzi.

Jucătorii rămași la Iași vor efectua un antrenament la ora 16:00, sub comanda antrenorului Costel Enache, după care ”principalul” va pleca spre Baia Mare, unde va face joncțiunea cu echipa în cursul nopții.

Ieșenii vor reveni acasă imediat după încheierea partidei din 16-imile Cupei României, în campionat, în etapa a 8-a a Ligii 2, urmând să joace marți, 28 septembrie, de la ora 17:00, la Dunărea Călărași, echipă care joacă și ea în 16-imile Cupei României, miecuri, 22 septembrie, de la ora 16:30, la CSM Slatina, tot o echipă din Liga 3.

Declarațiile oferite de antrenorul secund Adrian Senin și de jucătorul Alexandru Aftanache înainte de Minaur Baia Mare – Poli Iași:

https://www.youtube.com/watch?v=ETdC3GMeBc0

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-meciurilor-din-16-imile-cupei-romaniei-somuz-falticeni-deschide-acest-tur-derby-ul-u-craiova-cfr-cluj-il-inchide-19200645

https://liga2.prosport.ro/seria-1/special-povestea-lui-alexandru-aftanache-unul-dintre-marcatorii-politehnicii-iasi-la-techirghiol-a-inceput-fotbalul-la-15-ani-in-liga-5-iar-la-19-ani-a-marcat-primul-sau-gol-la-echipa-din-copou-19201639

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-dupa-ce-poli-iasi-s-a-impus-cu-6-0-nu-a-fost-asa-cum-pare-scorul-e-destul-de-dur-cui-i-a-fost-dedicata-victoria-19201455

https://liga2.prosport.ro/seria-1/simpla-formalitate-la-techirghiol-poli-iasi-s-a-impus-fara-probleme-la-scor-de-tenis-cu-unirea-constanta-atatea-goluri-atatia-marcatori-pentru-moldoveni-19201344

Narcis POHOAȚĂ 20 Sep. 2021, 15:50 Cupa
Pe aceeași temă