Simplă formalitate la Techirghiol! Poli Iași s-a impus fără probleme, la scor de tenis, cu Unirea Constanța. Atâtea goluri, atâția marcatori pentru moldoveni

Narcis POHOAȚĂ 18 Sep. 2021, 14:11 Liga 2

Costel Enache s-a temut mai mult decât era cazul de meciul din deplasare al Politehnicii Iași cu Unirea Constanța. Nu atât de adversar, unul modest, cât de necunoscutele din jurul său, ieșenii nereușind să pregătească meciul așa cum și-ar fi dorit, în condițiile în care nu au avut la dispoziție niciun material video.

În cele din urmă, plusul evident de valoare și de experiență al Iașiului și-a spus cuvântul și în ciuda unui teren imposibil elevii lui Costel Enache s-au impus fără probleme la Techirghiol. Victorie cu 6-0 (2-0), o simplă formalitate pentru ieșeni.

Două goluri în prima repriză și altele patru în partea a doua pentru Poli Iași la Techirghiol

Sekou Camara a deblocat tabela în minutul 16, cu un șut de la marginea careului, iar scorul pauzei a fost stabilit de Alexandru Stan, care a transformat un penalty obținut de Mărieș, în minutul 35. Istrate a punctat și el în prima parte, în minutul 19, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Iașiul și-a impus jocul și în repriza secundă, reușind să puncteze de încă patru ori.

Andrei Istrate a marcat primul său gol pentru Poli Iași, în minutul 54, pe un contraatac, din pasa lui Francisc Cristea, după ce a driblat și portarul, iar Brayhan Torres, aflat și el la prima reușită în alb-albastru, a dus scorul la 4-0 pentru Poli, în minutul 64, cu un șut din lateral dreapta, din pasa lui Camara.

Robert Asăvoaei și Alexandru Aftanache, intrați și ei în repriza secundă, ca și Torres, au completat ”setul” la zero pentru oaspeți. Cei doi au marcat în minutele 88, respectiv 90 primele lor goluri în tricoul Politehnicii.

A doua victorie consecutivă în deplasare pentru Poli Iași

Victorie facilă pentru ieșeni, care bifează al doilea succes consecutiv în deplasare, după cel de la Timișoara, cu Poli (scor 1-0) iar elevii lui Costel Enache privesc cu optimism următoarele două partide de pe teren străin. Marți, Poli Iași va juca la Baia Mare, cu Minaur, în 16-imile Cupei României, iar la o săptămână distanță moldovenii vor evolua tot în deplasare, cu Dunărea Călărași, în campionat, în etapa a 8-a.

De cealaltă parte, Unirea Constanța, în ciuda infuziei de jucători de la FCSB 2, rămâne o pradă ușoară în Liga 2, cel puțin pentru echipele ”grele”, iar misiunea lui Leo Strizu rămâne extrem de dificilă.

UNIREA CONSTANŢA – POLITEHNICA IAŞI 0-6

Sekou Camara 16′, Alexandru Stan 35′ – penalty, Andrei Istrate 54′, Brayhan Torres 64′, Robert Asăvoaei 88′, Alexandru Aftanache 90′

Unirea Constanța: Udrea (cpt.) – Cireșoiu, Tălmaciu (Lăcătuș 83′), Gogor, Trucă (Jerdea 56′), Nicola – Chirițoiu (Stavrositu 83′), Șerbănescu (Rob. Tudor 56′), Carabela, Laur. Ardelean – Ad. Niță (Căruță 74′)
Rezerve neutilizate: M. Popescu – Șuteu
Antrenor: Leonard Strizu

Poli Iași: Laur. Popescu – Onea, Cană, Fl. Plămadă (cpt.), Iurașcu – Ov. Mihalache, Al. Stan (Torres 56′) – F. Cristea (Târșa 56′), Mărieș (Aftanache 83′), Andr. Istrate (Asăvoaiei 56′) – Camara (Al. Zaharia 69′)
Rezerve neutilizate: Axinte – Ungurenașu, Pelivan, Defta
Antrenor: Constantin Enache

Stadion: Sparta (Techirghiol – Constanţa); Arbitru: Valentin Porumbel (Olteniţa); Asistenți: Doru Zamfir (Slatina) și Doru Nicolae Petre (Bucov – Prahova); Rezervă: Dorin Burloiu (Galaţi); Observatori: Cristina Babadac (Alexandria) și Marian Lumânare (Bucureşti).

Cu 9 puncte acumulate în primele șapte etape, Poli Iași urcă pe locul 10. Unirea Constanța rămâne cu 1 puncte și se află pe locul 19.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-cinci-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-fc-hermannstadt-poate-urca-pe-locul-2-poli-iasi-joaca-la-techirghiol-19201292

Narcis POHOAȚĂ 18 Sep. 2021, 14:11 Liga 2
Pe aceeași temă