Chemat de președinte, refuzat de antrenor! Cătălin Golofca, zece ore pe drum, pentru a i se spune la Târgoviște că nu e dorit: “Așa ceva nu am pățit în viața mea”

Bogdan ISTRATE 12 Feb. 2024, 13:01 Liga 2
Chemat de președinte, refuzat de antrenor! Cătălin Golofca, zece ore pe drum, pentru a i se spune la Târgoviște că nu e dorit: “Așa ceva nu am pățit în viața mea”

Telenovela dintre Chindia și Cătălin Golofca (33 de ani), unul dintre cei mai experientați jucători care au trecut pe la echipa din Târgoviște în prima parte a actualului sezon de Liga 2, și-a consumat duminică, 11 februarie 2024, un nou episod.

Cătălin Golofca s-a întors la Târgoviște ca să i se spună de antrenor că nu e dorit!

Liber de contract după despărțirea cu memoriu de clubul dâmbovițean, dar și într-o situație mai complicată, câtă vreme a jucat deja la două echipe în actuala stagiune, Golofca a încercat să revină la Chindia, având acordul de principiu al președintelui Lorin Petrescu de a negocia întoarcerea sa.

”Cinci ore dus, cinci ore întors, la volan, ca să aflu la Târgoviște că lotul e făcut și nu intru în calculele antrenorului Diego Longo. Asta după ce vorbisem cu președintele clubului, mi-a spus că mă vrea, că pot să fiu de ajutor, și acceptasem să joc până în vară pe un salariu la jumătate față de cât avusesem. De la Longo nu am așteptări, el e cu combinațiile lui, cu impresari, cu alte lucruri, dar tu, ca președinte, nu ai personalitate, să nu fii în stare să comunici? Efectiv, la ce mi s-a întâmplat, nu am pățit în viața mea!”, a explicat Golofca pentru Liga2.ro.

Jucătorul campion cu CFR Cluj în 2020 și-ar fi cerut scuze antrenorului italian pentru ieșirea de la finalul meciului cu Concordia Chiajna, din 3 decembrie: ”I-am spus că suntem bărbați și putem lăsa totul în urmă. Mi-am cerut scuze, deși nu sunt vinovat pentru ce s-a întâmplat atunci. Am întrebat doar când primim salariile, că urmau sărbătorile.”

Fără drept de joc până în vară în cele mai multe dintre campionatele din Europa, fiindcă a jucat și pentru FC Botoșani în debutul actualului sezon de Liga 1, Golofca ar putea ajunge, pentru 3-4 luni, în Asia, variantă totuși incomodă din cauza distanței.

Președintele Lorin Petrescu: ”Discuțiile nu sunt finalizate”

Lorin Petrescu, președintele demisionar din 12 decembrie 2023, dar încă în funcție la Chindia, a vorbit despre situația lui Golofca cu Sport Impact, declarând că discuțiile cu jucătorul nu sunt nici pe departe finalizate. Asta, în condițiile în care părțile nu au ajuns ieri la vreun acord, iar Golofca a plecat acasă, la Botoșani.

”Este adevărat, Golofca a vrut să joace din nou pentru noi. I-am spus că cel mai corect este să vină să vorbească direct cu antrenorul. Diego spune că și-ar dori mai degrabă un atacant. Dar vedem luni (n.r. – astăzi, ultima zi de transferuri a iernii), discuțiile nu sunt finalizate”, a vorbit Petrescu pentru sursa citată.

  • Golofca a evoluat în 12 din cele 15 meciuri ale Chindiei în prima parte a sezonului și a înscris 2 goluri, ambele în succesul cu Progresul Spartac (scor 3-0).

Diego Longo, zilele trecute: ”E mai bine că a plecat, nu am nimic cu Golofca”

Zilele trecute, înainte de această situație cu Golofca, despre jucător vorbise și antrenorul Diego Longo.

”El nu mai putea să stea, era clar. Mă bucur că el a făcut primul pas și a zis că nu mai poate, și nu mai vrea să joace pentru Chindia. Cred că e mai bine că a plecat, nu am nimic cu Golofca, apreciez faptul că a spus. Ce se întâmplă în vestiar, trebuie să rămână acolo. În momentul în care ceva nu rămâne în vestiar, înseamnă că nu există un grup puternic și acolo trebuie să lucrezi foarte mult. Majoritatea jucătorilor erau ok, aveau o atitudine foarte corectă și erau dispuși la efort și sacrificiu, dar alții, nu. Eu am zis că nu vreau să se vorbească de bani sau de alte probleme, când ajungem la antrenamente sau la meciuri. În momentul în care ajungi în vestiar, nu mi se pare uman ca primul gând să fie la bani, când cineva lângă tine plânge. Nu pot să permit acest lucru, pentru că sunt oameni care suferă pentru Chindia și nu e corect să-i răsplătești așa. A fost o discuție normală, am zis că nu e corect ceea ce se întâmplă”, a spus italianul în cadrul emisiunii Sport Bazar, citat de Sport Impact.

Longo a vorbit și despre restul jucătorilor plecați în această iarnă de la Chindia: ”Au plecat mulți jucători. Cred că erau prea mulți în decembrie. Ca să faci antrenamente organizate, nu poți să ai 27-28 de jucători pe teren, eu prefer să am 20 și unul-doi juniori din academie, așa poți să lucrezi tactic. Nu cred că toate plecările reprezintă pierderi. Știu că s-a vorbit mult în această perioadă, nu am vrut să intervin, dar s-a vorbit mult despre lucruri mai puțin importante. Mi se pare o rușine să te rogi de cineva să îmbrace tricoul Chindiei. Ar trebui să fie o plăcere, să oferi și tu ceva din punct de vedere al caracterului și profesional. Ar trebui să fie o onoare să îmbraci tricoul Chindiei.”

La la echipa târgovișteană au plecat: Vlad Prejmerean (Gloria Buzău), Dorian Railean (Dinamo), Alexandru Gîț (CSC Șelimbăr), Andrei Șerban, Cătălin Golofca, Alex Militaru (Unirea Dej), Luca Manolache (Metaloglobus), Alberto Călin (CSM Alexandria) și Christian Rutjens (Hamrun Spartans / Malta).

S-a renunțat și la Alexandru Petre!

Până la ultima zi a perioadei de transferuri din această iarnă, astăzi, 12 februarie, Chindia i-a achiziționat doar pe Hysen Memolla (31 de ani), un fundaș albanez, și Răzvan Iorga (20 ani), mijlocaș împrumutat de la Kids Tâmpa Brașov.

Unul dintre jucătorii U21 pe care Chindia ar fi trebuit să se bazeze în partea a doua a campionatului, Alexandru Petre, s-a întors la FC Pucioasa după trei săptămâni de antrenamente la Târgoviște. Petre, împrumutat în prima parte a sezonului la echipa din Liga 3, nu ar fi intrat nici el în grațiile lui Diego Longo, de numele căruia se leagă tot mai multe reproșuri în ultima vreme, și din vestiar, și din birourile conducerii, dar și din rândul suporterilor.

Venit la Chindia după demiterea lui Vasile Miriuță, Longo a condus echipa în ultimele două meciuri oficiale din Liga 2 în 2023, 2-0 cu CC Tunari și 1-1 cu Concordia Chiajna. La ultimul joc din 2023, cel cu FC Hermannstadt, din Cupa României, ”principalul” Chindiei nu a participat, fiind învoit de conducere să meargă acasă, în Albania.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-iorga-a-semnat-cu-chindia-19299414

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-concordia-egale-din-nou-pe-eugen-popescu-19299362

https://liga2.prosport.ro/seria-1/hysen-memolla-a-semnat-cu-chindia-19299269

Bogdan ISTRATE 12 Feb. 2024, 13:01 Liga 2
Pe aceeași temă