Chindia, pe un butoi de pulbere după remiza cu Concordia! Tensiuni în vestiar, excluderi din lot și amenințări cu rezilierea contractelor: ”Așa nu se poate, să joace doar unii!” Diego Longo pleacă în Albania

Bogdan ISTRATE 03 Dec. 2023, 23:54 Liga 2
Chindia, pe un butoi de pulbere după remiza cu Concordia! Tensiuni în vestiar, excluderi din lot și amenințări cu rezilierea contractelor: ”Așa nu se poate, să joace doar unii!” Diego Longo pleacă în Albania

Prima parte a campionatului Ligii 2 – respectiv meciurile jucate în 2023 – s-a terminat rău pentru Chindia, cu un egal frustrant cu Concordia Chiajna care a aruncat clubul într-un nou scandal, mocnit în ultimele zile, chiar după victoria de la Tunari (scor 2-0) care fusese considerată aducătoare de liniște.

Mai mulți jucători din lot au răbufnit la adresa antrenorului Diego Longo, pe care îl acuză de favoritisme, conflictul explodând la finalul jocului de duminică, încheiat 1-1 la Târgoviște, după o prestație tremurândă a gazdelor, care au avut totuși șansa să încheie conturile dintr-un penalty acordat la 1-0, în minutul 70, ratat însă de Robert Moldoveanu.

”Luați statisticile și uitați-vă cine joacă titular cu Longo: oamenii cu același impresar ca al lui, vorbim de Cojocaru, Bogaciuc și Zivkovic. Până la meciul de la Tunari, erau toți mai mult pe banca de rezerve. Acum e vorba despre minute jucate și comisioane. Cu Miriuță, apăreau pe foaie Gneba, Jah sau Ursu, dar măcar erau rar în teren, acum sunt titulari protejații antrenorului”, vorbesc sursele Liga2.ro din vestiar.

Modificările făcute de Diego Longo în primul 11 al Chindiei a tensionat atmosfera în lotul Chindiei

De la sosirea lui Longo au fost operate modificări ciudate la nivelul primului 11, dar antrenorul a avut acoperirea unui succes chinuit la Tunari, 2-0, pe un teren pe care ar fi trebuit să nu se joace.

”După egalul cu Chiajna, antrenorul a avut o ieșire necontrolată la adresa lui Golofca, care jucase un minut la Tunari și deloc duminică: i-a spus textual: «Bă, tu să-ți reziliezi contractul, că ești cel mai bine plătit la Chindia.» «Să pleci și tu, și alții.» I-a răspuns și jucătorul, i-au sărit în apărare alții, și ei nemulțumiți, și puțin a lipsit ca lucrurile să degenereze”, am redat ce s-a întâmplat astăzi în vestiarul echipei din Târgoviște, în care nu a avut curaj să intre președintele Lorin Petrescu, cel despre care se aude că și-ar pregăti deja bagajele.

Primul antrenament al echipei după episodul tensionat de azi este programat marți, însă câțiva jucători ar fi dispuși să meargă luni dimineață la conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, să-l informeze pe președintele Corneliu Ștefan asupra evenimentelor de astăzi. Mai mult, Ștefan n-ar fi la curent cu situația reală a plăților către jucători, potrivit informațiilor Liga2.ro: ”A venit la Tunari și ne-a urat succes. I-au zis băieții că poate dacă bat primesc și ei măcar un salariu din restanțe și a rămas uimit că nu sunt cu banii la zi, cum susține președintele Petrescu.”

Adrian Ioniță, exclus din lot! Alți jucători U21, împrumutați sau puși pe liber

Alt episod încărcat a avut loc un antrenament din ultimele zile al Chindiei, când Adrian Ioniță ar fi fost exclus din lot fără vreun motiv întemeiat. Așa a considerat Longo, sub comanda căruia Ioniță se pregătea de puține de zile. În aceeași situație se află U21 Alberto Călin și Luca Manolache, care nu au fost nici măcar rezerve astăzi, iar la ultimele ședințe au fost trimiși în spatele porții.

Alți doi U21 ai Chindiei, Zamfir și Petre, ambii de perspectivă, au fost împrumutați la începutul sezonului în Liga a 3-a, la FC Pucioasa. Negoescu, număr 10 ”interimar” după ce lui Răzvan Matiș i se comunicase să își caute echipă, nu a fost nici pe foaie duminică. Matiș, rezervă, n-a prins vreun minut sub comanda lui Diego Longo.

Chindia va susține joi, de la ora 17:00, la Târgoviște, ultimul meci oficial din acest an, cu FC Hermannstadt, în Cupa României, fără vreo miză pentru gazde. Antrenorul principal nu se va afla pe bancă, din informațiile Liga2.ro, Diego Longo urmând să plece în Albania, pentru a-și rezolva niște probleme personale. Rămâne de văzut dacă se va mai întoarce, după ultimele evenimente.

Oamenii ”Domnului Dan”, titulari în ambele meciuri ale lui Longo

Liga2.ro a studiat statisticile meciurilor Chindiei cu CS Tunari și cu Concordia Chiajna. De la venirea lui Diego Longo, toți jucătorii care au același impresar precum actualul antrenor de la Târgoviște, al treilea în acest sezon, au fost titulari: Bogaciuc, Cojocaru și Zivkovic.

Longo și-a adus la Chindia și trei colaboratori, printre care Pablo de Lucas, care nu poate sta pe bancă la meciurile oficiale pentru că nu deține niciun fel de licență. În mod asemănător fuseseră aduși în iunie-iulie Renzo Rossi și Eduard Stăncioiu!

  • Chindia, în victoria cu CS Tunari: Railean – I. Albu, C. Dinu (cpt.), Marc, Romeo, Fedele, Bogaciuc (Prejmerean 72′), Boțogan (Rz. Tache 85′), Max. Cojocaru (Fl. Plămadă 85′), Zivkovic, Rob. Moldoveanu (Golofca 90+2′). Rezerve: Ius. Popescu – Oct. Ursu, Matiș, Andr. Șerban, L. Manolache.
  • Chindia, în egalul cu Concordia: Railean – I. Albu (Anișorac 85′), Marc, C. Dinu (cpt.), Romeo – Boțogan (Rz. Tache 76′), Fedele, Bogaciuc (Prejmerean 90′), Max. Cojocaru (Andr. Șerban 76′) – Zivkovic (Fl. Plămadă 85′), Rob. Moldoveanu. Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – Rutjens, Matiș, Golofca.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-remizat-acasa-cu-concordia-la-ultimul-meci-de-liga-2-din-2023-19295378

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-concordia-chiajna-ultimul-meci-de-liga-2-in-2023-19295229

https://liga2.prosport.ro/seria-1/odoroaba-acuza-arbitrul-dupa-metaloglobus-cs-tunari-3-3-19295372

https://liga2.prosport.ro/seria-1/visinar-accidentare-groaznica-in-meciul-unirea-slobozia-ceahlaul-19295253

Bogdan ISTRATE 03 Dec. 2023, 23:54 Liga 2
Pe aceeași temă