Ripensiștii pot alerga în Ciarda Roșie, dar cu reguli. Finanțatorul-președinte explică ce vrea pe viitor cu antrenorul Petruescu: ”Suntem un club pentru performanță”

Anda DELIU 14 Jun. 2020, 17:17 Liga 2
Ripensiștii pot alerga în Ciarda Roșie, dar cu reguli. Finanțatorul-președinte explică ce vrea pe viitor cu antrenorul Petruescu: ”Suntem un club pentru performanță”

Dacă concitadina Ripensiei, ASU Poli, a reluat antrenamentele în grupuri mici, coordonate de antrenorul Octavian Benga, la roș-galbeni lucrurile stau puțin diferit. Fotbaliștii clubului unde de câteva zile a fost instalat pe banca tehnică Cosmin Petruescu au primit voie să alerge pe terenul din Ciarda Roșie, dar cu anumite reguli pe care trebuie să le respecte. Deocamdată, nu s-a stabilit data reluării antrenamentelor oficiale, dar clubul a rezolvat problema portarilor. De asemenea, finanțatorul-președinte Dumitru Mihu spune că în trei ani vrea promovarea cu antrenorul Petruescu.

Jucătorii Ripensiei din Timișoara au primit ”verde” să facă alergări în Ciarda Roșie

Doar o parte din lotul Ripensiei se află în Timișoara, deoarece jucătorii originari din alte orașe au plecat acasă după data de 12 martie, când a fost suspendat campionatul din cauza pandemiei de COVID19.

”Le-am dat voie, dacă vor, să alerge pe terenul din Ciarda Roșie. Dar le-am spus ca niciodată să nu fie mai mult de trei. Așa că ei trebuie să vorbească cu portarul de la bază, să respecte acest lucru. Oricum, peste jumătate din lotul nostru nu este din Timișoara, deci sunt foarte puțini. Probabil, după 15, vom stabili cum vom relua antrenamentele, dacă se vor mai relaxa condițiile. Cel mai probabil, undeva spre finalul lunii vom reveni la antrenamente organizate”, a declarat Dumitru Mihu pentru Liga2.ro.

Ripensiștii s-ar putea testa

ASU Poli nu și-a trimis fotbaliștii la testare înainte de reluarea antrenamentelor în grupuri mici. Mihu spune că, dacă va fi musai, Ripensia va supune fotbaliștii la testul PCR.

”Sigur, este o cheltuială în plus. Dacă va fi obligatoriu, ne vom testa. Nu ne este imposibil. Și probabil la reluarea competiției, va trebui să o facem. Jucătorii și stafful sunt oameni tineri, nu neapărat pentru ei e pericolul, cât să nu ducă virusul acasă”, spune președintele-finanțator.

Deocamdată, în condițiile date, echipa nu s-a testat.

Clubul a definitivat lotul la capitolul portari. Pleacă Moldovan, revine Mociu

Ripensia nu și-a definitivat complet lotul, dar totul este rezolvat în privința portarilor.

Horațiu Moldovan (22 de ani) nu va mai continua la formația timișoreană, dar revine Haralambie Mociu (18 ani), care la începutul anului fusese împreumutat la Foresta Suceava, în Liga 3. Ceilalți doi goalkeeperi din lot sunt Ștefan Dobre (19 ani) și George Păduraru (25 de ani).

”Moldovan a avut șase luni contract cu noi. Înțelegerea ajunge la final. Revine Mociu, iar cu Păduraru m-am înțeles în sensul că acceptă să fie al treilea portar. El mai are contract. Noi vom juca cu portar juniori în principiu, și atunci ar fi Dobre și Mociu. Dacă Păduraru nu accepta asta, pentru că și el e tânăr, are 25 de ani, ne înțelegeam și îl lasăm să plece”, a explica Mihu pentru Liga2.ro.

Dobre a jucat în 12 meciuri, Păduraru în 4, iar Moldovan în 3 partide în acest sezon.

Alte plecări de la Ripensia, pe lângă cea a lui Horațiu Moldovan, sunt George Monea și Vlad Chera.

Dumitru Mihu i-a trasat directive clare lui Cosmin Petruescu

Ripensia a semnat un contract pe trei ani cu antrenorul Cosmin Petruescu. Mihu spune că a trasat linii clare pentru fiecare sezon.

”Pentru primul an, obiectivul este clasarea în primele 10. Apoi, pentru al doilea, să fim în zona podiumului. Sigur, dacă vom putea promova, nu ne vom da la o parte. Pentru al treilea an, obiectivul e promovarea. Ripensia este un club pentru performanță. Dacă am avea acum stadion, am apăsa pedala pe accelerație. Cred că în următorii doi ani va fi gata un stadion mic (n.r. – la Timișoara sunt planuri pentru mai multe stadioane noi, însă nici măcar pentru unul nu s-a început lucrările), pentru că cel mare (n.r. – noul Dan Păltinișanu) nu cred că va fi gata în următorii zece ani”, a mai spus Mihu pentru Liga2.ro.

Dumitru Mihu - Cosmin Petruescu - presedinte - antrenor ripensia

Recent, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat că la Compania Națională de Investiții trebuie aprobat studiul de pre-fezabilitate pentru noul stadion mare. Așadar, mai durează mult până se va intra efectiv pe șantier. Edilul-șef a promis însă un stadion mai mic, de tip lego, nu departe de Ciarda Roșie. De asemenea, în spatele bazei de antrenament a Ripensiei mai e promis un stadion mai mic.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dumitru-mihu-l-a-descoperit-pe-noul-arsene-wenger-conferentiarul-cosmin-petruescu-este-noul-antrenor-al-echipei-ripensia-timisoara-19135143

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-cosmin-petruescu-dezvaluie-obiectivele-care-i-se-cer-la-ripensia-cat-au-durat-negocierile-si-ce-spune-despre-eticheta-de-antrenor-defensiv-19135150

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-doua-despartiri-oficiale-la-ripensia-george-monea-si-vlad-chera-nu-vor-continua-in-rosu-si-galben-ce-alti-jucatori-sunt-la-final-de-contract-19135511

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tineti-va-tare-nicolae-robu-anunta-un-alt-stadion-la-timisoara-mai-mic-facut-din-banii-primariei-cu-o-tehnologie-ce-permite-ridicarea-rapida-19130999

Anda DELIU 14 Jun. 2020, 17:17 Liga 2
Pe aceeași temă