EXCLUSIV | „Polii magnetici” se mișcă în fotbalul timișorean: mutare-surpriză a Ripensiei, care are planuri mari cu juniorii. Mihu spune unde va juca echipa în noul sezon al Ligii 2

  • După retrogradarea celor de la ACS Poli, în Timișoara au mai rămas două echipe de Liga a 2-a. Cum infrastructura e deficitară, Ripensia va face niște mutări foarte interesante vara aceasta.
  • Roș-galbenii revin pe arena Electrica, unde au început în 2012, când au pornit din Liga a 6-a.
  • Ciarda Roșie va fi exclusiv terenul juniorilor, iar clubul vrea să preia generația talentată a lui Cristian Petcu de la LPS Banatul, cu tot cu antrenor.

 

Practic, până se va demola „Dan Păltinișanu”, Ripensia intenționează să dispute meciurile oficiale acolo. Baza de pregătire a seniorilor se va muta însă la Electrica, arenă de pe care, ironia sorții, au plecat în Liga a 5-a Timi;, deoarece li se cerea chirie tot mai mare. Arena e în proprietatea Societății de Transport Public Timișoara, din subordinea primăriei.

„Juniorii vor rămâne în Ciarda Roșie, iar seniorii se vor muta pe Electrica. Nu știu dacă va mai rămâne și ACS-ul, dar am fost asigurați că vom avea prioritate”, a declarat președintele Dumitru Mihu pentru Liga2.ProSport.ro.

Vor să aibă trupă de elită la U19

Altfel, zilele acestea, clubul a semnat contracte cu patru jucători care au fost vicecampioni naționali U17 și au câștigat Cupa României cu echipa LPS Banatul.

Este vorba de Alexandru Benea, Cosmin Gladun, Ioan Vasluian, dar și Marjan Maric, de origine sârbă. Deocamdată, cei patru vor juca la echipa U19 a clubului. Trupa de 2003 de la Banatul i-a impresionat pe cei de la Ripensia, și li se vor oferi contracte mai multora.

„Sunt transferuri pentru echipa de elită pe care ne-o facem la U19. Am închiriat etajul de la internatul LPS Banatul pe care l-a folosit Centrul de Pregătire. Vrem să luăm mare parte a grupei de copii de 16 ani, unii au plecat, pe alții i-am întors din drum, cu tot cu antrenorul Cristian Petcu, care va activa și la Ripensia”, a mai dezvăluit Mihu.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Ripensia Timișoara

Pe aceeași temă