Alexandru Pelici, la primul punct pentru „familia Ripensia”. Felicitări reciproce după egal cu antrenorul Mioveniului

Marius ANGHEL 18 Nov. 2018, 11:17 Campionat

Ripensia a remizat, scor 1-1, la primul meci pe teren propriu cu Alexandru Pelici antrenor, partidă care i-a adus tehnicianului în față ca adversar o echipă, CS Mioveni, pe care a pregătit-o în trecut. De altfel, timișoreanul și Iordan Eftimie s-au și felicitat după meci pentru rezultat, și în baza relației de prietenie, mai ales că argeșenii stau foarte liniștiți în privința obiectivului din acest sezon.

Pelici a punctat că Ripensia putea câștiga, deoarece a avut mai multe ocazii importante. „Îmi felicit băieții pentru efort și munca depusă azi. Păcat de ocaziile create. Eu cred că după aspectul ocaziilor clare de gol meritam victoria. Am întâlnit o echipă bună a campionatului, organizată, cu o tranziție pozitivă foarte bună, o echipă care se apăra bine grupat și atacă bine pe spații. O echipă care avea doar 11 goluri primite, e pe primul loc în Liga a 2-a la acest capitol, dar noi am reușit să ne creăm ocazii. Din păcate, nu am reușit să le fructificăm. E un prim pas împreună, îi felicit și sperăm să acumulăm cât mai multe puncte din jocurile care au rămas”, a declarat antrenorul timișorean.

Arena din Ciarda e „acasă” pentru că publicul e lângă teren

Pelici a spus că terenul, în sine, nu e mai avantajos pentru Ripensia ca cel de pe „Dan Păltinișanu”, dar că e bine că publicul, unul sub 150 de spectatori la acest joc, e aproape de teren. „Nu știu dacă terenul ne-a avantajat, ca și suprafață de joc e tot ca „Dan Păltinișanu”. Probabil că jucătorii sunt mai familiarizați cu acest stadion, au repere mai bine definite. În mod sigur, spectatorii au contat astăzi. În numărul în care au fost, dacă erau pe „Dan Păltinișanu”, nu s-ar fi auzit. Dar așa, s-au auzit, ne-au împins de la spate. Le mulțimim și le dedicăm lor și întregii familiei Ripensiam pe care începem să o formăm, un prim punct. Păcat de golul primit. Era o fază care nu anunța nimic, o aruncare de la margine, dar pe care am interpretat-o greșit. În rest, nu-mi aduc aminte să fi fost alte ocazii ale Mioveniului”, a mai spus Pelici.

Iordan Eftimie spune că nu a cerut echipei să joace defensiv în repriza a doua

De partea cealaltă, antrenorul Mioveniului spune că în repriza a doua, elevii săi au cedat inițiativa, dar nu la indicația staffului. „Noi, ca antrenori, nu spunem niciodată echipei să se retragă, ci, din contră, să jucăm. Eu zic că dacă jucam cum am jucat și în prima repriză… Știți cum sunt jucătorii, probabil din instinctul acela, să conserve rezultatul, ei se retrag. Am făcut puțin pasul înapoi, asta este adevărat. Am fost egalați pe final de joc. Până la urmă e un punct câștigat și eu îmi felicit jucătorii pentru că nu am pierdut acest joc”, a explicat Iordan Eftimie.

Mioveniul fără stres pentru obiectiv

În clasament e o „falie” între primele șapte clasate și locul 8, iar Mioveniul, care nu trage la promovare, e relaxată din punctul acesta de vedere. „Știam că Ripensia e o echipă bună. Eu îl cunosc destul de bine pe Alex și știu ce le cere jucătorilor. A fost organizarea altfel de până acum. Știam că întâlnim o echipă bună. Nu locul din clasament arată valoarea echipei. S-a văzut la ei o altă atitudine în joc, agresivitate în joc. Le urez baftă în continuare. Noi avem un obiectiv și nu cred că îl putem rata campionatul acesta, locurile 1-8. Suntem acolo. Diferența între locul 7 și celelalte e cam mare”, a recunoscut Eftimie.

Înainte de etapa a 17-a, Clinceniul și Mioveniul aveau cele mai puține goluri primtie: 11. Tehnicianul argeșenilor a spus că încearcă meci de meci să nu primească multe goluri. „Aveam 11 goluri primite, fără cele luate de la cei de la Farul. Noi am încercat tot timpul să primim goluri cât mai puține la fiecare joc. Atunci când nu primește gol și mai și marchezi, rezultatul e de partea ta”, a mai spus Eftimie.

CS Mioveniul a urcat, temporar, pe locul 6, cu 33 de puncte, și runda viitoare joacă vineri, pe teren propriu, de la ora 17:00, cu ACS Poli. Ripensia a căzut pe locul 17, cu 15 puncte, iar etapa viitoare joacă pe terenul celor de la Daco-Getica București, sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Ripensia Timișoara

Marius ANGHEL 18 Nov. 2018, 11:17 Campionat
Pe aceeași temă