OFICIAL | Octavian Benga și-a prelungit contractul cu ASU Politehnica. ”Continuăm drumul împreună și privim încrezători spre viitor”. Timișorenii au anunțat abia după zece zile și-au chemat jucătorii la antrenamente

Anda DELIU 10 Jun. 2020, 23:57 Liga 2
OFICIAL | Octavian Benga și-a prelungit contractul cu ASU Politehnica. ”Continuăm drumul împreună și privim încrezători spre viitor”. Timișorenii au anunțat abia după zece zile și-au chemat jucătorii la antrenamente

ASU Politehnica și-a asigurat, cel puțin teoretic, banca tehnică pentru viitoarele două sezoane. Previzibil, antrenorul Octavian Benga (39 de ani) a rămas la echipa universitară timișoreană, cu care și-a prelungit înțelegerea pentru următorii doi ani competiționali.

Actualul contract al lui Benga expira la 30 iunie. Clubul i-a prelungit înțelegere pe alte două sezoane. ”Plăcerea e de partea noastră să vă confirmăm oficial că Tavi Benga și-a prelungit contractul cu echipa noastră pe o perioadă de 2 ani de zile. Continuăm drumul împreună și privim încrezători spre viitor. Înainte Politehnica!”, se arată pe pagina de Facebook a timișorenilor.

Octavian Benga fusese numit antrenor la ASU Poli la finalul toamnei trecute, din etapa a 16-a, când a ocupat postul asigurat în precedentele trei meciuri de secundul Antonio Foale.

Continuitate la finalul unui sezon cu patru antrenori. ASU Poli a confirmat că și-a rechemat jucătorii la antrenamente

Sezonul încheiat prematur din cauza coronavirusului a fost unul foarte zbuciumat la Politehnica. A fost început cu Cosmin Petruescu, dar antrenorul a plecat după cinci etape. Ulterior, a fost adus Mugur Gușatu. Nici el nu a stat mult la Poli, până în etapa a 13-a, fără meciul din runda a 11-a. O vreme, Antonio Foale a fost interimar, trei etape, 11, 14 și 15, după care, în noiembrie, din etapa a 16-a, la echipă a venit Benga.

Anterior, Octavian Benga a mai fost principal la CSM Școlar Reșița și la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, ambele în Liga 3.

”Restul staff-ului tehnic rămâne neschimbat, asigurând echipei continuitatea muncii începute în perioada de iarnă și oprită brusc de evenimentele din ultima perioadă”, a mai anunțat ASU Poli, care a confirmat articolul publicat de Liga2.ro, recunoscând că echipa se antrenează în această perioadă și va continua să o facă până la data de 20 iunie: ”Antrenamentele fizice în grupuri mici, cu respectarea normelor legale, vor continua până pe 20 iunie, urmând ca în jurul datei de 1 iulie să fie reunirea lotului în vederea sezonului 2020/2021”. De zece zile Benga susține antrenamente la Baza 2, până acum clubul ascunzând aceste ședințe de pregătire care nu au îndeplinit în totalitate protocolul medical, fiindcă jucătorii n-au fost testați nici măcar o dată împotriva COVID-19.

”Mi-am dorit, normal, să rămân la Poli. Sunt acasă, în Timişoara, iubesc Poli, iubesc Timişoara. Şi cei din conducere şi-au dorit să rămân, mi-au spus-o toţi membrii care se ocupă de destinele echipei, mă refer la domnul rector şi la ceilalţi din partea Druckeriei, sponsorii noştri, care dau bani la echipă. Desigur, situaţia nu este roz, mi-aş dori şi eu poate un buget mai mare. Dar acum s-a înţeles că trecem printr-o situaţie dificilă şi nu trebuie să renunţăm la greu. Să ne arătăm ataşamentul şi în momentele mai dificile. Din punctul acesta de vedere, toată lumea face eforturi, nu mari, foarte mari, de la domnul rector, investitori, la suporteri, jucători, mergem înainte…”, a spus Octavian Benga după ce a semnat prelungirea contractului cu ASU Poli.

Anda DELIU 10 Jun. 2020, 23:57 Liga 2
Pe aceeași temă