Primul punct în „era” Pelici! Ripensia a remizat cu CS Mioveni la revenirea în Ciarda Roșie

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Nov. 2018, 18:50 Campionat

Ripensia Timișoara și CS Mioveni au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul care a marcat revenirea, cel puțin temporară, a roș-galbenilor în Ciarda Roșie. Argeșenii au condus la pauză, după ce au marcat prin Valentin Balint într-o primă jumătate de joc în care gazdele au irosit nepermis ocazii. Până la urmă, elevii lui Alexandru Pelici au egalat prin Cătălin Bădăuță, care a frutificat ceea ce colegii săi titulari nu au reușit: o minge primită în gura porții.

Argeșenii au început mai curajos meciul de sâmbătă de la Timișoara, contând pentru etapa a 17-a a Ligii 2, și Valentin Balint a avut un șut în plasa laterală în debutul partidei. Ripensia a irosit însă prima mare ocazie, când Mansour nu a putut ajunge o minge centrată de Zaluschi de pe stânga, în careul mic. La fel a ratat și Balint, după o lovitură liberă de pe dreapta, de la 30 de metri, bătută de Kilyen. Fundașul a executat la fel de bine o altă fază fixă din același punct, iar Rădulescu a respins greu balonul, în sus, cu mențiunea că mingea a lovit și bara transversală.

Mioveniul a marcat însă în minutul 37, după un aut, când Balint a pătruns cu mingea la picior în careu și a tras la colțul lung. Gazdele puteau egala pe finalul reprizei, dar Mansour a reluat cu capul peste poarta centrarea excelentă a lui Călin Toma.

Pasul în spate a costat-o două puncte pe Mioveni

Jocul echipei-oaspete s-a schimbat semnificativ la pauză. Argeșenii nu au mai atacat, au cedat inițiativa și s-au concentrat pe apărare. Acest lucru le-a reușit, dar doar până la un anumit punct. Ripensia a continuat să irosească ocazii. Zaluschi a dat o nouă centrare bună, dar nici Dumiter, nici Mansour nu au putut băga mingea în poartă. Adi Popa a fost și el blocat în careul mic, unde Anghelina a trimis o minge bună. Mijlocașul cu experiență a luat o acțiune și pe cont propriu, dar a tras peste poartă.

Până la urmă, Ripensia a înscris în minutul 77, după un corner al oaspeților. Dumiter a scăpat pe contraatac, i-a pasat lui Mansour, care a centrat pentru Bădăuță, iar nou-intratul a marcat. În prelungiri, Toma a executat bine un corner, dar Croitoru a respins și meciul s-a terminat egal.

RIPENSIA TIMIȘOARA – CS MIOVENI   1-1
Cătălin Bădăuță 77′ / Valentin Balint 37′

Iul. Rădulescu – Ad. Popa, Străuț, Hecsko, C. Toma (cpt.) – Burdeț, Anghelina (Apro 90′) – Monea, Zaluschi (Bădăuță 72′), Dumiter – M. Gueye (Al. Popovici 81′)
Rezerve neutilizate: Păduraru – Kawagoe, Bărîcă, Cluci
Antrenor: Alexandru Pelici

Fl. Croitoru – Kilyen, Rob. Gherghe, Celea, Burnea – R. Lazăr, C. Năstăsie (cpt.) – Rădescu, Al. Popescu (R. Drugă 87′), Coșereanu (Ayza 78′) – Val. Balint (Seb. Ivan 90+1′)
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Trașcu, Ct. Alexe
Antrenor: Iordan Eftimie

Stadion: Ciarda Roșie (Timișoara – Timiș); Spectatori: 150; Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenți: Marius Bălan (Dej) și Răzvan Constantin Nistoran (Reșița).

Mioveniul a urcat, temporar, pe locul 6, cu 33 de puncte, și runda viitoare joacă vineri, pe teren propriu, de la ora 17:00, cu ACS Poli. Ripensia a căzut pe locul 17, cu 15 puncte, iar etapa viitoare joacă pe terenul celor de la Daco-Getica București, sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 17 Nov. 2018, 18:50 Campionat
Pe aceeași temă