Ripensia și-a luat revanșa în fața celor de la Șoimii Lipova și a câștigat al doilea meci amical

Anda DELIU 15 Aug. 2020, 17:37 Liga 2
Ripensia și-a luat revanșa în fața celor de la Șoimii Lipova și a câștigat al doilea meci amical

Ripensia Timișoara s-a impus cu 4-1 în meciul cu Șoimii Lipova, jucat la Sânnicolau Mic, în sudul municipiului Arad. Dacă în ”tur”, la al doilea meci amical al roș-galbenilor, lipovenii au dominat, de data aceasta nu a mai fost așa. Atacantul sârb Nemanja Sokovic, aflat în probe la Ripensia, a marcat două dintre goluri oaspeților din județul de pe Mureș.

Prima repriză a fost una în care Ripensia a marcat mai mult, dar și Lipova a mai avut două mari ocazii, astfel că ar fi putut fi 3-3 la pauză. Sokovic a deschis scorul în minutul 18, după o fază de contraatac pornită de Popovici. Tânărul portar Dobre a scos un șut bun al lui Moise, dar egalarea a venit chiar și așa. Andrei Macrițchii a faultat în careu și Prună a egalat de la punctul cu var în minutul 30. Peste două minute, Sokovic a marcat pentru 1-2, cu un șut de la 30 de metri.

Ripensia Timișoara și Șoimii Lipova s-au mai întâlnit într-un meci amical în această vară. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Dobre, salvator în poarta ripensistă. Probleme de lot pe stânga

Ștefan Dobre a salvat și o acțiune a lui Codoban, iar în minutul 39, Popovici a majorat scorul la 1-3, cu un șut din 12 metri. În condițiile lotului actual, e foarte posibil ca Petruescu să mizeze pe portar sub vârstă, cu opțiunile Dobre și Mociu. În repriza a doua, nu au mai fost atât de multe acțiuni de poartă. În minutul 54, Popovici a avut o fază la care a scăpat singur și a marcat.

Trebuie spus că fundașul stânga titular a fost tânărul Cosmin Gladun, jucător care nu are acest post de bază. S-a ajuns la o improvizație întrucât colegul luat de la LPS Banatul al lui Gladun, Alexandru Benea și-a rupt ligamentele după o ciocnire cu Chera la amicalul cu Reșița. De asemenea, Alexandru Vasilescu, venit în probe de la Pandurii, nu a rămas, întrucât nu s-a înțeles cu conducerea în privința contractului. Fundașul stânga e un post pe care timișorenii vor trebui sț-l acopere pentru jocurile oficiale.

Ripensia Timișoara: Dobre – A. Macrițchii, Țieranu, Lalić, Gladun – V. Macrițchii, Călin, Urvanțev – Popovici, Soković, Tudorache. Au mai intrat: Păduraru, Vasluian, Sîrbu, Neagu.Burdeț, Marić și Stoi.

Șoimii Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, Bercu, Prună D. Rusu, M Popa, Simion, Filimon, Moise, Codoban. Au mai intrat: Buta – Șulea, Gherasim, Stoin, A. Popa, Ciubăncan, M Vlad, Dragoș, Hategan, Gavrilă, Dolga

Cosmin Petruescu, mulțumit de amical

Ripensia are până acum în amicale un 2-2 cu U Craiova 1948, o înfrângere cu 3-2 cu Șoimii Lipova la Timișoara, o victore cu 3-2 cu UVT și un succes cu 1-0 cu CSM Reșița. Acum a venti acest succes cu 4-1. Antrenorul Cosmin Petruescu a făcut o analiză a ultimului joc, dar a vorbit și despre planurile de viitor: că va mai aduce jucători.

Meciurile cu Lipova generează foarte multe goluri, dar mă bucur că de data aceasta golurile au fost în poarta echipei adverse. Păcat de golul pe care l-am primit, în urma unei tranziții negative, la o fază fixă, dar consider că încă nu suntem la capacitate maximă din niciun punct de vedere. Mai avem timp, sperăm să reglăm miciul probleme care mai sunt de pus la punct. Una peste alta, mă bucură pofta de joc a băieților, mă bucur că reușim să câștigăm din ce în ce mai mult în prospețimea fizică.

Lucrăm și la partea de transferuri, încă nu avem lotul definitivat. Știm exact pozițiile în care suntem deficitari. Încercăm să le acoperim cu jucătorii pe care îi avem la dispoziție. Pot să spun că mă bucură faptul că avem în lot jucători care pot evolua pe mai multe poziții, ceea ce se și cere în fotbalul modern de astăzi. Astăzi a fost rândul lui Gladun să joace pe altă poziție decât cea pe care a fost familiarizat. Din punctul meu de vedere a făcut-o forte bine. Îl felicit, cu atât mai mult cu cât este pentru prima dată când evoluează pe această poziție. S-a achitat foarte bine de sarcini, este un băiat inteligent și cred eu că poate fi o soluție pe această poziție”, a precizat ”Conferențiarul”, la finalul meciului.

Cosmin Petruescu le dă indicații jucătorilor săi. Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Referitor la transferuri, Cosmin Petruescu îl vrea pe sârbul Sokovic. Mai urmează doar negocierile, în urma cărora Ripensia speră să îl convingă să semneze contractul.

Un atacant de careu. Profilul de atacant pe care noi îl dorim la echipă, la fel cum este și Denis Golda. I-am dat 45 de minute, atât aveam stabilit. Am și discutat înainte de joc cu el. Mă bucur că a înscris de două ori și e genul de atacant cu talie, care poate să joace și cu spatele la poartă, dar care se poate și demarca în spații libere, pentru că are și o viteză de deplasare destul de bună. Sunt mulțumit de aportul lui. Rămâne de văzut dacă contractul și financiar reușim să ajungem la o înțelegere cu el”, a mai spus Cosmin Petruescu.

https://www.facebook.com/RipensiaTimisoara/posts/3105403299558238

Lipova, slabă în defensivă

Flavius Sabău, antrenorul Lipovei, a spus că echipa sa a jucat slab în apărare în meciul cu Ripensia. A făcut o analiză amănunțită, dar este conțient că timișorenii aveau prima șansă, în primul rând pentru că joacă într-o divizie superioară.

Am făcut un joc bun ofensiv, ne-am creat ocazii, dar nu am marcat. În schimb, defensiv am jucat modest, prmul gol l-am luat pe un atac rapid, al doilea la o lovitură liberă la care am greșit poziționarea și am primit gol pe mingea a doua. În principal, am avut probleme la contraatacurile adversarilor, Ripensia are jucători de calitate, plus niște sârbi în probe care au ieșit astăzi în evidență. Sunt mulțumit de atitudine, tactic a fost un pic mai prost, dar suntem în perioada în care putem să corectăm din mers. Avem în față un ciclu săptămânal ce se va încheia sâmbătă cu un meci cu Luceafărul Oradea”, a spus antrenorul Flavius Sabău.

Pentru Ripensia urmează un amical sâmbătă de la ora 18, la Timișoara, cu Pandurii Târgu Jiu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noua-editie-a-ligii-2-va-avea-un-format-inedit-aprobat-de-majoritatea-cluburilor-in-sezonul-regulat-se-joaca-doar-turul-apoi-se-intra-in-play-off-si-doua-grupe-de-play-out-cum-se-decid-promovatele-19144054

https://liga2.prosport.ro/seria-1/festival-electoral-cu-primarul-golgheter-nicolae-robu-o-imbratiseaza-pe-asu-poli-si-spune-ca-vrea-toate-cele-trei-echipe-timisorene-pe-noul-sau-proiect-de-stadion-19143995

https://liga2.prosport.ro/seria-1/plecat-de-la-ripensia-horatiu-moldovan-a-semnat-cu-uta-un-jucator-fost-la-u-cluj-si-pandurii-a-ajuns-si-el-la-arad-19143462

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-vrea-satelit-in-liga-3-dumitru-mihu-despre-demersul-facut-catre-frf-ar-cam-trebui-sa-avem-raspunsul-pentru-ca-trebuie-sa-ne-facem-lotul-19143396

 

 

 

 

Anda DELIU 15 Aug. 2020, 17:37 Liga 2
Pe aceeași temă