Ripensia, învinsă de Șoimii Lipova în al doilea amical. Cosmin Petruescu are la dispoziție un nou jucător ”cu o calitate fotbalistică foarte bună”

Anda DELIU 01 Aug. 2020, 18:03 Liga 2

Ripensia Timișoara a fost învinsă cu 3-2 de Șoimi Lipova, în al doilea amical jucat de formația lui Cosmin Petruescu, în vremurile ”pandemice” pe care le traversăm. Dacă cu ”FC U” Craiova a fost o remiză, sâmbătă, roș-galbenii nu au arătat mare lucru pe teren cu trupa din Liga 3, probabil și din cauza oboselii acumulate. În lotul formației timișene a apărut și Alexandru Vasilescu, fost jucător al Pandurilor.

De precizat că, la meci, unul dintre tușieri nu a ajuns, iar delegatul Ripensiei, Adrian Onica, a fost la tusă. Cosmin Petruescu a abordat din nou meciul în sistemul 4-3-3. Mai determinată în joc, Lipova a deschis scorul din minutul 35. Tudor Călin i-a dat peste picior lui Moise în careu, iar Rusu a transformat de la punctul cu var. Flavius Sabău, principalul formației arădene, a fost foarte agitat tot meciul, iar după ce echipa sa a înscris, le-a strigat jucătorilor: ”Nu mai dați atâta informație omului cu mingea!”, pe un ton supărat, de parcă nu tocmai deschiseseră ai lui scorul.

Șoimii Lipova a condus cu 3-0

Lipova a continuat să joace dezinvolt, iar, în minutul 42, fostul atacant al Farului Alexandru Moise a marcat cu un șut de la limita careului mare, la o fază la care a scăpat singur. În repriza secundă, Șoimii și-a mărit avantajul din minutul 50, grație lui Filimon.

Revenirea Ripensiei de pe final s-a petrecut datorită faptului că au avut mai multe rezerve, dar și a gafei portarului oaspeților. În minutul 74, goalkeeperul a scăpat mingea și, atent, Alexandru Popovici a marcat. Peste două minute, Cosmin Sîrbu a marcat cu capul, din careul mare, pentru 2-3.

În repriza a doua, a jucat și Alexandru Vasilescu la Ripensia.

  • Ripensia Timișoara: Păduraru – A. Macrițchii, Burdeț, V. Macrițchii, Benea – Stoi, Călin, Neagu – Vasluian, Golda, Tudorache
    Au mai intrat: Mociu, Dobre, Maric, Țiereanu, Vasilescu, Gladun, Dobie, Urvanțev, Popovici, Sârbu, Dan
    Antrenor: Cosmin Petruescu
  • Șoimii Lipova: Iliescu – Polgar, Bercu, A. Popa, Filimon  – Prună, M. Popa, Simion, Vlad – D. Rusu, Moise
    Au mai intrat: Buta, Nagy, Dolga, Stoin, Gavrilă, Biceschi, Ciubăncan, Grigore, Hațegan
    Antrenor: Flavius Sabău

Cosmin Petruescu: ”Alții, deocamdată, nu se ridică la prenețiile pe care le avem”

Cosmin Petruescu nu a fost foarte critic în privința echipei, dar a lăsat să se înțeleagă că unii jucători nu-l mulțumesc.

”Un joc bun din punct de vedere a ceea ce ne-am propus pentru această partidă. Nu pot fi mulțumit de rezultat, chiar dacă venim după două jocuri în decurs de trei zile. Chiar dacă a trebuit să sărim peste etapa jocurilor de pregătire și practic aceste jocuri de verificare sunt și jocuri de pregătire, încercăm să acordăm minute egale tuturor jucătorilor, iar la final vom trage linie. Unii cu siguranță vor profita de oportunitățile pe care le primesc, alții, deocamdată nu se ridică la pretențiile pe care noi le avem de la o echipă de Liga 2. A fost 0-3 la un moment dat, pe niște greșeli personale, niște greșeli copilărești, la fel cum s-a întâmplat și în precedentul joc de verificare, dar sunt lucruri care cred eu că pot fi corectate până la primul joc oficial”, a declarat antrenorul Ripensiei.

Cosmin Petruescu, antrenorul echipei Ripensia Timișoara, reacționează în timpul amicalului cu Șoimii Lipova. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Alexandru Vasilescu, ca și acontat de Ripensia

Altfel, deși patronul spune că vor mai veni doar fundași centrali și atacanți la Ripensia, pe postul de fundaș stânga a apărut un nou jucător. Este vorba de Alexandru Vasilescu, de 23 de ani, trecut pe la Dinamo și Pandurii.

”Un jucător cu o calitate fotbalistică foarte bună, care a avut o prezență constantă la nivelul Ligii 2 la la Pandurii. Un jucător care cred eu că ne poate ajuta. Este pe profilul de jucător de care noi avem nevoie. Este liber de contract. A venit de două zile, s-a pregătit cu noi. Este mult în urmă cu pregătirea fizică, dar este un jucător tânăr care din punctul meu de vedere consider că poate să ajute echipa. În mare parte, cred că vor fi probleme să se ajungă la un acord cu situația contracutală”, a spus Petruescu despre fotbalistul nou apărut în lotul Ripensiei.

Flavius Sabău: ”Ca și lot, stăm destul de rău”

Șoimii s-a descurcat destul de bine în amicalul cu Ripensia și, din septembrie, așteaptă să fie gata noul stadion. Antrenorul spune că echipa sa nu are ca obiectiv promovarea.

„Suntem într-o perioadă de pregătire în care exersăm pressingul și contrapressingul. Astăzi aspectele astea le-am urmărit foarte mult. Am reușit să le ducem la un nivel destul de bun. De asta și scorul ne-a fost favorabil la un moment dat. Din păcate, ca și lot, stăm destul de rău și a doua repriză n-am mai reușit să facem lucrurile acestea, deoarece am început să cedăm fizic. Dar, per total, sunt foarte mulțumit de ceea ce am realizat la momentul pregătirii în care ne aflăm și sunt mulțumit. Încercăm să mai aducem doi jucători și eu zic că vom fi foarte bine pentru Liga 3. Nu ne propunem neapărat promovarea. Avem aceleași obiective ca și anul trecut, să creștem jucători tineri, să propunem un fotbal cât se poate de ofensiv. Nu acceptăm să fim sub locul 5”, a spus Flavius Sabău.

Ripensia va avea un nou amical miercuri, de la ora 11:00, pe Electrica, cu Universitatea de Vest Timișoara, echipă de Liga a 4-a.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-timisoara-a-remizat-la-primul-amical-cu-nou-promvoata-u-craiova-1948-concluziile-lui-cosmin-petruescu-19141535

Anda DELIU 01 Aug. 2020, 18:03 Liga 2
Pe aceeași temă