Ripensia își poate rezolva la Slatina salvarea de la retrogragarea directă. Cosmin Petruescu: ”Și-au schimbat banca tehnică, dar, în mare parte, principiile de joc au rămas aceleași”

Anda DELIU 13 Apr. 2021, 11:51 Liga 2
Ripensia își poate rezolva la Slatina salvarea de la retrogragarea directă. Cosmin Petruescu: ”Și-au schimbat banca tehnică, dar, în mare parte, principiile de joc au rămas aceleași”

Ripensia Timișoara a plecat azi la prânz spre Slatina, unde va juca mâine, de la ora 12:00, cu formația locală, CSM, în etapa a 3-a a play-out-ului Ligii 2. Meciul este important pentru bănățeni datorită mizei evitării locului ce duce la barajul dintre antepenultimele echipe din cele două serii.

În contextul programului aglomerat, Cosmin Petruescu spune că preferă săptămânile cu două jocuri.

Cosmin Petruescu, înainte de meciul cu Slatina: ”Încă mai speră la evitarea retrogradării directe”

Antrenorul timișorean a lăudat din nou Slatina, de altfel, echipă pe care o tot laudă de câteva săptămâni, deși locul din clasament nu oferă nimic de apreciat.

”O partidă importantă pentru ambele echipe. Din ce am urmărit declarațiile celor de la Slatina, își doresc foarte mult să câștige împotriva noastră. Încă mai speră la evitarea retrogradării directe și eventual, prinderea unui loc de baraj. Un meci între două echipe cu stări de spirit asemănătoare. Ambele vin după două victorii importante în etapa anterioară. Îi cunoaștem pe cei de la Slatina la fel de bine cum ne cunosc și ei pe noi. Chiar dacă după partida disputată în sezonul regular, și-a schimbat banca tehnică, am văzut că, în mare parte, principiile de joc au rămas aceleași. Rămân o echipă extrem de bine organizată în plan defensiv și au câțiva jucători cu experiență care pot face diferența în orice moment. Sperăm să practicăm un joc bun și la fel ca în meciul cu Recea, să ne adjudecăm cele trei puncte, care să vină ca o confirmare a jocului bun pe care trebuie să-l practicăm”, a declarat Petruescu.

Acesta nu se va putea baza la acest meci pe Alexandru Popovici și Darius Țieranu, accidentați.

De ce nu se schimbă stilul de joc al celor de la Slatina

După plecarea lui Dinu Todoran, petrecută chiar după înfrângerea cu Ripensia din sezonul regular, în etapa a 20-a, CSM Slatina a fost preluată de Cristian Stănculețu. Ca să fim puțin cârcotași, gurile rele și slobode ar spune că stilul celor de la Slatina nu are cum să se schimbe, deoarece antrenorul din ”umbră” ar fi mereu același: Dan Oprescu, selecționerul naționalei U19, fratele președintelui Consiliului Județean Olt.

De altfel, Oprescu e prezent meci de meci la Slatina, deși locuiește la Arad, iar localnicii vorbesc despre faptul că parcarea stadionului e plină de mașini cu numere de ”AR”. La ultimul joc dintre cele două echipe, Petruescu și Oprescu au și vorbit, după ultimul fluier, iar antrenorul Ripensia avea o declarație de după joc în care își cerea scuze dacă a supărat CSM-ul cu declarațiile sale dinaintea partidei.

Cu 1-0 s-a impus Ripensia la Slatina în sezonul regular, cu golul marcat de Mihai Ene în minutul 90+3.

Cosmin Petruescu preferă jocul cu etape intermediare

Duminică, Ripensia va juca cu ”U” Cluj, iar antrenorul ripensist spune că preferă săptămânile cu câte două jocuri. ”Mă bucur că băieții au rămas echilibrați. Și-au dat tot interesul pentru a se reface din punct de vedere fizic după partida foarte grea cu Recea de sâmbătă. O părere personală: eu sunt adeptul jocurilor la intervale mai scurte de timp, din patru în patru zile sau din trei în trei zile. Nu am nicio problemă din acest punct de vedere. Consider că avem un lot echilibrat valoric, iar oricare va intra în primul 11 sunt convins că va face tot ce va depinde de el pentru a obține cele 3 puncte”, a mai spus Petruescu.

Ripensia e pe locul 5 în Grupa A de play-out, de baraj, cu 26 de puncte. CSM Slatina e pe 6, loc retrogradabil direct, cu 18 puncte. Meciul de la Slatina are loc miercuri, de la ora 12:00.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/succes-important-pentru-ripensia-in-duelul-de-care-pe-care-cu-recea-cosmin-petruescu-a-fost-un-joc-castigat-in-primul-rand-cu-sufletul-dar-si-cu-mintea-19178606

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-castigat-la-targu-jiu-si-mai-spera-intr-o-minune-sa-se-salveze-de-la-retrogradare-cristian-scanculetu-vom-incerca-sa-ne-bucuram-de-fotbal-sperante-mai-sunt-19178664

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-2-si-3-din-play-out-ul-ligii-2-petrolul-concordia-va-fi-meciul-televizat-din-runda-din-weekend-iar-in-intermediara-jocul-gazarilor-este-amanat-din-cauza-advers-19177875

Anda DELIU 13 Apr. 2021, 11:51 Liga 2
Pe aceeași temă