Ripensia s-a pus în gardă pentru meciul de la Slatina. Cosmin Petruescu: ”Știm ce ne așteaptă acolo, din toate punctele de vedere”

Anda DELIU 19 Mar. 2021, 12:54 Liga 2
Ripensia s-a pus în gardă pentru meciul de la Slatina. Cosmin Petruescu: ”Știm ce ne așteaptă acolo, din toate punctele de vedere”

Ripensia are un meci important sâmbătă, în etapa a 20-a a Ligii 2, pe terenul ”minat” de la Slatina, unde în urmă cu două săptămâni, celor de la Farul le-a fost anulat un gol perfect valabil, în urma unei decizii de arbitraj absolut ridicolă.

De altfel, și Cosmin Petruescu, antrenorul echipei timișorene, a sugerat subtil că este pregătit pentru orice în meciul cu CSM Slatina, echipă care are ca antrenor un angajat al federației, pe Dinu Todoran, ”secund” al naționalei U19, acolo unde selecționer este un apropiat al clubului oltean, Daniel Oprescu, al cărui fiu joacă chiar la divizionara secundă.

Cosmin Petruescu, înaintea meciului de la Slatina: ”Știm ce ne așteaptă acolo, din toate punctele de vedere”

Atât Ripensia, cât și CSM Slatina sunt în partea inferiorară a clasamentului Ligii 2, astfel că va fi o luptă importantă pentru a mai acumula puncte înainte de play-out, unde obiectivul este evitarea retrogradării.

”E o partidă importantă, atât pentru noi, cât și pentru echipa-gazdă. Dacă ne raportăm la configurația actuală a clasamentului, în care șase echipe sunt despărțite de trei puncte, e clar că ambele echipe își vor dori să obțină maximul din partida de mâine. Știm ce ne așteaptă acolo, din toate punctele de vedere, suntem pregătiți. Slatina are o echipă cu câțiva jucători cu experiență la acest nivel, jucători care au evoluat în destule meciuri sub presiunea rezultatului. Dar și noi avem atuurile noastre”, a declarat Petruescu despre meci.

Entuziasm la Ripensia, deși nu au câștigat niciun meci anul acesta

Antrenorul a mai punctat că simte o motivație bună în lot, unde nici nu există probleme cu accidentări sau suspendări.

Ripensia a înregistrat în acest an trei egaluri și o înfrângere, dar a dat de echipe mai bine cotate, toate implicate în lupta pentru play-off: Rapid (2-2), Csikszereda (1-1), Dunărea Călărași (2-2) și Viitorul Pandurii (0-2).

”Cred foarte mult în entuziasmul și dorința de victorie a băieților noștri. Am avut o serie de jocuri cu echipe care s-au luptat sau se luptă pentru accederea în play-off. De data aceasta întâlnim o echipă care este apropiată nouă din punct de vedere valoric și al clasamentului. Mergem cu încredere și optimism. Încercăm să scoatem punct sau puncte”, a mai spus Petruescu.

Slatina, în shimb, a pierdut cu CS Mioveni (0-1) și ”U” Cluj (1-2) și a remizat cu Farul (1-1) și CSM Reșița (1-1).

Înaintea desfășurării etapei a 20-a, Ripensia are 18 puncte și este pe locul 17, în timp ce CSM Slatina e pe locul 18, cu 15 puncte. Meciul dintre cele două echipe implicate în lupta pentru evitarea retrogradării are loc sâmbătă, de la ora 11:00, la Slatina, pe stadionul 1 Mai.

Interesant de urmărit este și modul în care vor arbitra centralul Eduard Ioniță (Galați) și asistenții Erchian Ionus (Medgidia) și Constantin Cantemir Mihai (Făgăraș). Rezervă de arbitru este Valentin Naidin (Turnu Măgurele), iar observatori au fost delegați Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/in-ciuda-inceputului-slab-de-an-pentru-csm-slatina-dinu-todoran-e-increzator-in-salvarea-de-la-retrogradare-avem-meciuri-fara-victorie-ne-lipsesc-golurile-dar-sper-ca-etapa-urmatoare-sa-c-19174913

https://liga2.prosport.ro/seria-1/9-echipe-sunt-deja-picate-in-play-out-ul-ligii-2-cum-arata-clasamentul-si-programul-meciurilor-acestor-cluburi-cu-doua-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-19174992

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-20-a-a-ligii-2-are-patru-meciuri-in-care-se-intalnesc-intre-ele-echipe-implicate-in-lupta-pentru-play-off-rapid-are-sabia-deasupra-capului-programul-penultimei-runde-a-sezonului-regular-19174909

Anda DELIU 19 Mar. 2021, 12:54 Liga 2
Pe aceeași temă