Ripensia câștigă puncte importante cu contracandidata Slatina, dar Cosmin Petruescu echilibrat: ”Nu am realizat mare lucru.” Ce l-a făcut pe antrenor să-și ceară față de gazde

Anda DELIU 20 Mar. 2021, 20:08 Liga 2
Ripensia câștigă puncte importante cu contracandidata Slatina, dar Cosmin Petruescu echilibrat: ”Nu am realizat mare lucru.” Ce l-a făcut pe antrenor să-și ceară față de gazde

Ripensia Timișoara a ajuns pe locul 15 în Liga 2 și mai ”respiră” după primul succes din anul 2021, obținut sâmbătă, cu 1-0, la Slatina, în ultimul minut al partidei din etapa a 20-a.

Firește, Cosmin Petruescu a fost mulțumit de rezultat, dar e interesant că a simțit nevoie să își ceară cumva scuze față de adversar, după ce înainte de meci a spus că știe ce o așteaptă pe echipa sa acolo ”din toate punctele de vedere”.

Cosmin Petruescu, după victoria de la Slatina: ”Am demonstrat că suntem un grup unit, o echipă”

Antrenorul Ripensiei vrea ca jucătorii săi să rămână realiști după acest succes. ”O victorie meritată, o victorie muncită! După o primă repriză pe care, fără să fiu acuzată de subiectivism, cred că am controlat-o în totalitate și o repriza a doua mult mai echilibrată. Probabil și schimbările pe care le-au făcut gazdele au echilibrat partida. Aș vrea să-i felicit pe băieții noștri, atât cei care au intrat pe parcurs, cât și cei care au făcut-o pe parcursul jocului. Am demonstrat că suntem un grup unit, o echipă. Cu toții și-au adus aportul la cele 3 puncte, extrem de importante pentru configurația actuală a clasamentului. Trebuie să rămânem echilibrați și să fim conștienți că nu am realizat mare lucru, deși este o victorie împotriva unei contracandidate pentru evitarea retrogradării”, a spus Petruescu despre victoria cu CSM Slatina.

Golul victoriei la Slatina reușit de Ripensia i-a aparținut lui Mihai Ene, în minutul 90+3.

Laude pentru Slatina și arbitraj

Meciurile de la Slatina au mai generat în acest sezon diverse acuzații privind greșeli de arbitraj favorabile gazdelor. Acum două săptămâni, un gol al Farului a fost anulat de o manieră grosolană. Probabil întrebat de gazde despre acele ”toate punctele de vedere”, Petruescu a simțit nevoia să spună că nu a vrut să sugereze ceva despre arbitraj.

De altfel, la acest meci, cei din tribuna arenei slătinene au avut momente în care au vociferat la adresa arbitrului Eduard Ioniță.

”Îmi pare rău dacă declarația mea de dinaintea jocului a fost interpretată greșit de echipa-gazdă privind așa-zisele suspiciuni de la meciurile echipei-gazdă. Din punctul meu de vedere, am avut parte de un arbitraj impecabil. Iar Slatina, prin ceea ce are aici din punct de vedere al complexului sportiv, nu neapărat al stadionului, ci al complexului sportiv, este o echipă care cred eu că merită să rămână în Liga 2”, a mai spus Petruescu.

Cu 21 de punte, Ripensia a urcat pe locul 15 în Liga 2, fiind la egalitate cu Concordia Chiajna, care are însă un golaveraj superior. Etapa viitoare va primi vizita celor de la Fotbal Comuna Recea, care în această rundă au umilit cu 6-0 CSM Reșița.

Anda DELIU 20 Mar. 2021, 20:08 Liga 2
Pe aceeași temă