Victorie smulsă de Ripensia în prelungiri la Slatina! Timișorenii au dominat, dar au transpirat serios pentru cele trei puncte

Anda DELIU 20 Mar. 2021, 16:36 Liga 2
Victorie smulsă de Ripensia în prelungiri la Slatina! Timișorenii au dominat, dar au transpirat serios pentru cele trei puncte

Ripensia s-a impus cu 1-0 la Slatina, după un gol marcat în ultimul minut al prelungirilor de Mihai Ene. De altfel, timișorenii au avut mult mai multe ocazii ca oltenii, dar au și ratat foarte mult, întrucât maniera de finalizare acțiunilor a lăsat mult de dorit în multe momente.

Trebuie spus că Dinu Todoran a lipsit de la acest meci, confirmat pozitivi cu coronavirus.

În orice caz, Ripensia a avut mai multă inițiativă la acest meci. Prima ocazie a avut-o chiar tânărul Piftor, cu un șut curajos, care s-a dus puțin peste poartă. Au urmat faze cu Rogac sau Vasluian la finalizare, dar fără probleme pentru portarul Nicușor Grecu. Pentru slătineni, ocaziile periculoase au lipsit în prima repriză, iar timișorenii au continuat să atace. Coulibaly a tras și el de la distanță, ca Piftor, iar mingea ar fi intrat în poartă, dar Grecu a respins-o bine peste transversală. Alte ocazii irosite ale vizitatorilor le-au mai aparținut lui Călin, Vasluian sau Sokovic.

Jocul de la Slatina s-a mai echilibrat în repriza a doua

Trebuie subliniat că persoanele care au avut acces pe stadionul din Slatina în contextul protocolului existent au vociferat în repriza a doua mult la adresa arbitrului Eduard Ioniță.

În minutul 50, gazdele au invocat un henț în careu și un fault tot în suprafața de pedeapsă, dar centralul a lăsat jocul să continue. Peste cinci minute, echipa din Olt a avut o mare ocazie. La o centrare a lui Manea, Ianis Stoica a trimis în bara laterală, dintr-o poziție excelentă. Dorin Toma a ratat o altă șansă în contul echipei gszdă, iar Coulibaly a expediat și el total defectuos o fază a echipei oaspete.

De altfel, în ultima jumătate de oră s-a resimțit tot mai mult presiune punctelor, iar ambele echipe au început să facă tot mai multe greșeli ”neforțate”.

Ripensia s-a avântat spre poarta lui Grecu și a câștigat

Pe finalul de meci s-a jucat foarte deschis, cu un plus de determinare la Ripensia. Popovici l-a pus la muncă pe Grecu, iar portarul ar fi putut să scape cu poarta imaculată, dacă în minutul al treilea al prelungirilor, Mihai Ene a luat o fază pe cont propriu, a pătruns prin apărarea adversă și a marcat.

CSM SLATINA – RIPENSIA TIMIȘOARA 0-1

Mihai Ene 90+3′

CSM Slatina: Nic. Grecu – Bodri, Cotigă, M. Manea, Demici – Ov. Popescu (Vas. Gheorghe 63’), D. Toma (cpt.), C-tin Radu (Vlada 84’), Deta (Rogoveanu 37’) – Doman (Oprescu 84’), I. Stoica
Rezerve neutilizate: Preduţ – Cr. Preda, Pisăru, Ceapă, B. Enache
Antrenor secund: Mircea Voicu

Ripensia: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Țieranu (Gladun 72’), Rogac, Fridrich – Coulibaly, T. Călin – Vasluian (Vl. Tudorache 72’), Al. Neagu (cpt.)(Mih. Ene 46’), Piftor (Val Mcrițchii 90+2’) – Sokovic (Al. Popovici 84’)
Rezerve neutilizate: Mikloș – Sturzu, Lalic, Golda
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: 1 Mai (Slatina – Olt); Fără spectatori; Arbitru: Eduard Ioniță (Galaţi); Asistenți: Erchian Ionus (Medgidia) și Constantin Mihai Cantemir (Făgăraş); Rezervă: Valentin Naidin (Turnu Măgurele); Observatori: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

Cu 21 de punte, Ripensia a urcat pe locul 15 în Liga 2, fiind la egalitate cu Concordia Chiajna, care are însă un golaveraj superior. Etapa viitoare va primi vizita celor de la Fotbal Comuna Recea, care în această rundă au umilit cu 6-0 CSM Reșița.

CSM Slatina a rămas cu 15 puncte și pe locul 18 din 20, iar în ultima rundă a sezonului regular merge la Miercurea Ciuc, pentru partida cu FK Csikszereda, care în etapa a 20-a joacă luni, de la ora 19:30, la Viitorul Pandurii.

Foto: Gazeta nouă

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinu-todoran-testat-pozitiv-covid-19-si-absent-de-la-meciul-cu-ripensia-e-izolat-la-domiciliu-dar-csm-slatina-n-a-anuntat-nimic-19175275

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-20-penultima-a-sezonului-regular-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-insa-doar-o-echipa-care-intra-la-joc-mai-are-sanse-la-play-off-19175206

Anda DELIU 20 Mar. 2021, 16:36 Liga 2
Pe aceeași temă