Ripensia e revoltată că meciurile din Liga 2 nu se mai dispută toate pe teren și dă în DSP și FRF. Comunicatul clubului după ce restanța cu CS Mioveni nu se mai joacă: ”De Ziua Națională îi urăm însănătoșire grabnică fotbalului românesc”

Anda DELIU 01 Dec. 2020, 19:36 Liga 2
Ripensia e revoltată că meciurile din Liga 2 nu se mai dispută toate pe teren și dă în DSP și FRF. Comunicatul clubului după ce restanța cu CS Mioveni nu se mai joacă: ”De Ziua Națională îi urăm însănătoșire grabnică fotbalului românesc”

Ripensiștii nu își ascund frustrarea față de faptul că vor pierde la ”masa verde” meciul restant cu CS Mioveni, pentru că adversarul spune că DSP i-a oprit din drum de la deplasarea deja începută spre Banat. Clubul timișorean constată că în Liga 2 și 3 se joacă tot mai multe meciuri în ”Liga DSP”, spre deosebile de Liga 1, unde cluburile respectă mai mult competiția, pentru că acolo se joacă pe bani importanți.

Interesant este că CS Mioveni nu a dat numele infectaților. De altfel, aici e o mare greșeală creată și de FRF și DSP-uri, care au permis, sub pretextul dreptului la viața privată, să se ascundă numele celor cu COVID-19. Fiind vorba de probleme „anonime”, nu se mai poate verifica veridicitatea infectărilor și criteriilor pe baza cărora Direcțiile de Sănătate Publică nu dau dreptul echipelor să facă deplasări sau să joace pe teren propriu.

De altfel, și FRF a menținut aberația secretului ”de stat” în cazul anunțului despre arbitrii infectați și, astfel, acum există suspiciuni de incorectititudine asupra desfășurării competițiilor, unele care ar fi putut fi măcar diminuate dacă s-ar fi dat mereu numele infectaților, cu transparență, deoarece probabilitate de a face din nou COVID-19 este destul de scăzută la nivel planetar.

Ripensia subliniază că în Liga 1 nu s-a câștigat niciun meci la ”masa verde”

De altfel, ripensiștii subliniază faptul că în Liga 1, s-a ajuns în acest sezon la puține reprogramări și la niciun meci anulat. Ceea ce arată clar suspiciunile asupra acestor interdicții dictate de DSP-uri, deoarece, firește, liga unde joacă o echipă nu poate fi criteriu medical pentru a declara un club de fotbal focar sau nu.

”Clubul Ripensia Timișoara a luat act de anularea partidei cu CS Mioveni, programată miercuri, 2 decembrie, de la ora 14:00, ca restanță din etapa a 12-a a Ligii 2. Cu ceva mai mult de 24 de ore înaintea jocului, cei care urmau să fie oaspeții Timișoarei au fost «OPRIȚI» din drum de către DSP, locul unde se «joacă» tot mai multe meciuri de Liga 2 si Liga 3.
Nu și de Liga 1, pentru că acolo reprezentanții cluburilor au fost atentionați că vor pierde bani din drepturile TV”, spun cei de la Ripensia.

Fotbalul românesc e bolnav

Reprezentanții continuatoarei primului club profesionist din România, căci de o activitate neîntreruptă nu poate fi vorba, spun că îi urează fotbalului românesc să se însănătoșească.

”De Ziua Națională, primul club profesionist din Romania îi urează însănătoșire grabnică fotbalului românesc, ghidat în această perioadă grea de unele reguli total greșite și inechitabile și unele decizii ale cluburilor, lipsite de fair-play, care dăunează grav asupra competiției.
Ierarhia Ligii 2 trebuie să fie stabilită pe terenul de joc, nu la DSP!”, mai spus ripensiștii.

Meciul cu CS Mioveni nu s-a disputat la data la care era programat inițial, deoarece Ripensia a fost declarat focar de coronavirus, cu 23 de infectări reperate la interval de câteva zile.

Ripensia mai are restanțe cu ”U” Cluj (deplasare, 11 decembrie, ora 14:00) și Farul (acasă, 14 decembrie, ora 14:00).

În acest moment, CS Mioveni ocupă locul 12 în clasamentul Ligii 2, cu 18 puncte acumulate în 13 meciuri, iar cu cele trei puncte câștigate la ”masa verde” va urca pe locul 7, cu 21 de puncte. Ripensia are 15 puncte strânse în 10 jocuri și e pe locul 16.

Reacția antrenorului Cosmin Petruescu o poți CITI AICI.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/surpriza-nici-restanta-ripensia-cs-mioveni-nu-se-mai-disputa-argesenii-au-doar-trei-cazuri-de-covid-19-nu-fac-deplasarea-la-timisoara-si-vor-castiga-la-masa-verde-19160723

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-reactia-lui-cosmin-petruescu-dupa-ce-cs-mioveni-a-anuntat-ca-nu-poate-juca-restanta-cu-ripensia-iar-timisorenii-vor-pierde-la-masa-verde-19160746

https://liga2.prosport.ro/seria-1/restanta-u-cluj-farul-nu-se-mai-joaca-iar-echipa-lui-costel-enache-va-pierde-la-masa-verde-constantenii-au-descoperit-ca-au-cazuri-de-covid-19-19160715

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-clubului-u-cluj-dupa-ce-restanta-cu-farul-nu-se-mai-joaca-iar-constantenii-urmeaza-sa-castige-la-masa-verde-ardelenii-isi-scor-parghiile-19160779

Anda DELIU 01 Dec. 2020, 19:36 Liga 2
Pe aceeași temă