Ripensia debutează acasă în noul sezon de Liga 2, cu Dunărea Călărași. Cosmin Petruescu: ”Suntem convinși că ne așteaptă o partidă extrem de dificilă, din cel puțin trei motive.” Lotul timișorenilor

Autor: Anda DELIU Publicat: 30 Jul. 2021, 11:30 Actualizat: 30 Jul. 2021, 11:38 Liga 2

Ripensia Timișoara începe noul sezon regulat al Ligii 2 cu două meciuri pe teren propriu. Primul va fi cel cu Dunărea Călărași, o echipă care urmează să intre în insolvență și care are o situație dificilă din acest punct de vedere, financiar.

Ripensiștii au un lot numeros, dar cu mulți tineri, așadar, antrenorul Cosmin Petruescu știe că are o misiune dificilă în noul campionat, și mai grea ca în cel recent încheiat.

”Cel puțin trei motive” enumerate de Cosmin Petruescu pentru ca Ripensia să se aștepte la un ”meci extrem de dificil” cu Dunărea

Deși călărășenii nu trec printr-o perioadă grozavă a clubului, Cosmin Petruescu spune că în lot mai sunt jucători ce pot face diferența. Dunărea a pierdut o serie de fotbaliști, dar și pe experimentatul Cristian Pustai, locul său fiind luat de unul dintre secunzii săi, localnicul Mirel Condei.

”Suntem conștienți că ne așteaptă o partidă extrem de dificilă. Din cel puțin trei motive, aleatorii din punctul meu de vedere. În primul rând, valoare adversarului, condițiile de joc și, nu în ultimul rând, faptul că este prima etapă. Din aceste considerente suntem conștienți că va fi o partidă extrem de disputată. Chiar dacă Dunărea, din punctul meu de vedere sau din ce am citit până acum, a trecut printr-o perioadă de transformări, de remanieri, și-au păstrat în mare parte din lotul de jucători cu care au obținut rezultate foarte bune în sezonul trecut. Au în continuare în lot câțiva jucători cu experiență. Mă refer la un Șandru, un Fotescu, la un Bedea, Kanda, Cristi Bud (n.r. – Bud susține că a dat Dunărea în judecată. Atacantul nici nu a fost anunțat de club în lot cu care se începe sezonul), plus transferurile pe care le-au făcut. Reprezintă o nucă tare”, spune Petruescu.

Ripensiștii au avut și ei probleme

După o vară cu multe transferuri, chiar dacă unele pentru echipa din Liga Elitelor, la Ripensia au apărut și probleme medicale pe finalul perioadei de pregătire.

Stafful făcea eforturi să-i recupereze pe toți jucătorii cu probleme. ”Fiind și primul meci cred că se va disputa în niște condiții extrem de grele, din cauza temperaturilor foarte ridicate. Este un meci deschis oricăui rezultat. Ne dorim foarte mult să începem acest campionat cu o victorie, cu atât mai mult cu cât debutăm în fața propriilor suporteri. Din acest motiv cred că suntem pregătiți. Avem o motivație foarte mare de a începe campionatul cu dreptul”, a mai spus Petruescu.

În acest sezon, Ripensia a scos la vânzare și abonamente.

Echipamentele Ripensiei pentru noul sezon de Liga 2, ediția 2021-2022. Foto: Ripensia Timișoara

Ripensiștii s-au prezentat ignorând regulile pandemiei

Miercuri, Ripensia și-a prezentat lotul la un eveniment în spațiu închis la Universitatea de Vest din Timișoara. Deși instituția de învățământ superior a fost exagerat de dură cu proprii studenți pentru cursul festiv de absolvire, la prezentarea echipei s-au uitat efectiv toate măsurile împotriva coronavirusului, de parcă pandemia nu ar fi existat niciodată! Doar câțiva fani și ziariști au avut bunul-simț să poarte mască.

Lotul numeros al Ripensiei pentru startul noului sezon de Liga 2:

portari: Ionuț Rus, Octavian Mosoarcă, Mark Lupu, Marian Brașoveanu;
fundași: Răzvan Morariu, Andrei Macrițchii, Cosmin Gladun, Radu Rogac, Harald Fridrich, Mădălin Sturzu, Darius Țieranu, Nenad Lalic, Radu Ciurel;
mijlocași: Valeriu Macrițchii, Yuri Stephane Coulibaly, Mihai Ene, Gabriel Stoi, Ion Vasluian, Dan Taras, Raul Vidrăsan, Robert Stoica, Alexandru Piftor, Răzvan Rotea, Sebastian Dan, Sorin Avrămescu, David Ciurel, Vlad Degău;
atacanți: Cristian Pădurariu, Nemanja Sokovic, Denis Golda, Zoran Mitrov, Emmanuel Ernest, Marco Contescu.

Meciul dintre Ripensia și Dunărea Călărași, din prima etapă a sezonului 2021-2022 al Ligii 2 se va juca sâmbătă, 31 iulie, de la ora 11:00, pe arena Electrica și va fi arbitrat de brigada formată din Rareș Vidican, Doru Zamfir, Cristian Ilinca și Marius Omuț (rezervă). Observatori sunt Teodora Albon, pentru arbitri, și George Constantinescu, pentru joc.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Autor: Anda DELIU Publicat: 30 Jul. 2021, 11:30 Actualizat: 30 Jul. 2021, 11:38 Liga 2
Pe aceeași temă