Dunărea Călărași a început procedura de intrare în insolvență! Ce transmite clubul și mesajul tranșant al lui Ionel Ganea, fostul director tehnic al echipei: ”El trebuie tras la răspundere pentru tot” | EXCLUSIV

Marius ANGHEL 30 Jun. 2021, 14:48 Liga 2
Dunărea Călărași a început procedura de intrare în insolvență! Ce transmite clubul și mesajul tranșant al lui Ionel Ganea, fostul director tehnic al echipei: ”El trebuie tras la răspundere pentru tot” | EXCLUSIV

Dunărea Călărași a depus ieri, 29 iunie 2021, la Tribunalul Călărași, dosarul prin care solicită deschiderea procedurii de intrare în insolvență.

Măcinată de datorii după cheltuielile avute în sezonul în care a fost în Liga 1, în ediția 2018-2019, echipa călărășeană n-a reușit să iasă la suprafață în ultimii doi ani, în care a activat în Liga 2, astfel că a apelat la varianta insolvenței pentru a se putea reorganiza.

Cel puțin teoretic, pentru că ceea ce urmează într-adevăr nu poate anticipa nimeni în acest moment.

Tribunalul Călărași se pronunță în cazul insolvenței Dunării Călărași la începutul lunii septembrie

Primul termen în care Tribunalul Călărași se va pronunța în această speță va avea loc la data de 2 septembrie 2021, atunci când campionatul Ligii 2 va fi deja început. Noul sezon debutează la 31 iulie.

”A.F.C Dunărea Călărași a depus în instanță dosarul privind deschiderea procedurii generale a insolvenței conform disp. Legii nr. 85/2014, cu propunerea unui plan de reorganizare.
Extras din cerere: «Raportându-ne la situația concretă, considerăm că sunt întrunite condițiile legale pentru a se dispune intrarea subscrisei în procedură generală a insolvenței cu propunere de plan de reorganizare și redresare economică. Apreciem că șansele de reorganizare sunt existente și întrevedem un plan de redresare viabil»”, sună comunicatul clubului Dunărea emis către Liga2.ro.

Ionel Ganea s-a ales cu postul desființat: ”Iliuță trebuie tras la răspundere pentru tot ceea ce a făcut acum la echipă, pentru că el răspunde de toate”

Fostul internațional Ionel Ganea, director tehnic la Dunărea Călărași în ultimul sezon, mai avea un an de contract cu clubul, era anunțat de către președintele Cristian Zanfir chiar posibil noul antrenor al echipei, însă s-a trezit cu postul desființat.

Ganea spune că de vină pentru tot ceea ce se întâmplă acum la Dunărea este Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, instituție care este principalul finanțator al clubului.

Fostul atacant știe că Dunărea avea aprobat un buget de 1 milion de euro, bani veneau și de la Academica Clinceni, pentru închiriera stadionului pentru meciurile din Liga 1, însă Iliuță este cel care ”refuză să plătească banii”.

”Tot ce se întâmplă acum e din cauză că nu s-au plătit salariile, din cauza lui Iliuță, care pe vremuri, eu zic de spune lumea pe acolo prin oraș, era hoț de biciclete, și acum a ajuns mare președinte de Consiliu Județean. El s-a folosit de noi. Dacă îți aduci aminte, a dat și un interviu în ziar, că vrea performanță. Dar el a vrut performanță ca să nu plătească. Consilierii au fost de bună credință și au aprobat bugetul, au întrebat că de ce nu primim banii la timp, că ei au aprobat banii, iar el nu vrea să plătească. Tot ce a făcut, a făcut intenționat. A zis că plătește banii după 10 iunie, ceea ce nu s-a întâmplat nici până astăzi. Ultimul salariu pe care l-au primit jucătorii și stafful este pe luna ianuarie.

Cred că trebuie tras la răspundere pentru tot ceea ce a făcut acum la echipă, pentru că el răspunde de toate.

Din ce am vorbit, atât cu președintele Consiliului Județean, cât și cu președintele clubului, s-au desființat câteva posturi, inclusiv al meu, s-a promis banii de către Iliuță, de către președintele Consiliului Județean, în fața consilierilor județeni. Consilierii, de bună credință, au aprobat, iar el refuză să plătească banii. Bagă clubul în insolvență, am înțeles, iar dacă nu plătește așa cum a zis, câte două salarii, își dai seama că niciun jucător nu va mai veni la echipă, dintre cei care mai au contract. Deja sunt cinci luni care nu sunt plătite. Plus furnizorii. Bugetul era aprobat, de 1 milion de euro, s-a semnat contract cu Academica Clinceni, de 25000 de mii de lei pentru fiecare meci jucat acasă, dar nu vrea el să plătească. 

Eu transmit ceea ce mi-au spus președintele Consiliului Județean și cu președintele clubului.

Groparii fotbalului călărășean sunt Iliuță, Grama și contabila lui, care lucrează și la firmele lui. Când ne-a dat banii pe luna decembrie, de Paște, noi ne-am dus să căutăm brad de Crăciun. Un nenorocit care distruge tot, care nu are nicio legătură cu funcția pe care o are. Niciun președinte care a fost până acum la Consiliul Județean nu a făcut ceea ce face el”, a spus Ionel Ganea pentru Liga2.ro.

Jucător al Dunării: ”Vor să termine și ultimul lucru care mai era bun în Călărași”

În urmă cu aproape două săptămâni, unul dintre jucătorii Dunării spunea, sub protecția anonimatului, faptul că nu a primit salariul în ultimele patru luni și că prin această procedură de insolvență se teme că nu-și va mai primi banii pentru care a muncit.

”Echipa nu trebuie să intre în insolvență. Ne-au mințit că până pe 10-15 intră două salarii, dar nimic. Se fac 4 luni de când nu am primit salarii. Vor să termine și ultimul lucru care mai era bun în Călărași. Au terminat handbalul, futsalul și vor să termine și fotbalul. Vor să desființeze echipa, ori să intre în insolvență și să dea banii doar jucătorilor care rămân. Nu mi se pare normal, pentru că toți am dus echipa pe locul 3. Mă miră că pentru 300 – 400 de mii de euro vor să desființeze echipa. Nu e o sumă atât de mare”, a spus jucătorul Dunării, pentru Liga2.ro.

Acesta declara că jucătorii s-au simțit mințiți inclusiv de președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță. ”Eram mințiți săptămânal de Grama și Iliuță, care spunea că după ce va câștiga alegerile vom primi banii a doua zi și că este aprobat bugetul de 1 milion de euro. S-a folosit de echipă și acum nu se mai ține de promisiuni. Doar din vina lor nu s-a promovat. Cu o conducere bună promovam la pas. Dar la noi conducătorii întrebau când iau ei banii, nu când îi dau jucătorilor. Am făcut performanță pe stomacul gol. Am căzut pentru că nu ne mai puteam antrena, dar am făcut ce a depins de noi. Oamenii ăștia merită să se ia lumea de ei pe stradă”, a dezvăluit fotbalistul Dunării.

Vasile Iliuță, în mijlocul fostului președinte al Dunării, Florentin Brișan, și a antrenorul Dan Alexa.

Dunărea Călărași a încheiat sezonul regular al Ligii 2, ediția 2020/2021, pe locul 2, la un punct în spatele liderului ”FC U” Craiova. Măcinată în continuare de probleme financiare, echipa a ”căzut” în play-off, unde a terminat pe locul 4, la zece puncte în spatele liderului ”FC U”. A prins însă locul care ducea la barajul de promovare, unde a întâlnit FC Voluntari. N-a reușit însă să treacă de echipa ilfoveană, cedând cu 1-2 acasă și cu 0-4 în deplasare.

Antrenorul principal Cristian Pustai a anunțat după ultimul joc că nu va mai continua la Dunărea, săturat de problemele financiare ale clubului și ale minciunilor conducătorilor. Acesta a ajuns, între timp, la FC Buzău.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-inca-o-echipa-ar-putea-sa-dispara-din-fotbalul-romanesc-jucatorii-dunarii-sunt-disperati-vor-sa-termine-si-ultimul-lucru-care-mai-era-bun-in-calarasi-eram-mintiti-saptamanal-de-19189526

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-noul-sezon-de-liga-2-editia-2021-2022-se-va-desfasura-exact-pe-modelul-celui-recent-incheiat-in-play-out-se-joaca-tot-doar-meciuri-tur-19190633

Marius ANGHEL 30 Jun. 2021, 14:48 Liga 2
Pe aceeași temă