Retrogradatele reprimite în Liga 2 au meci direct în prima etapă. Dacian Nastai spune că Unirea Constanța încă e în urmă cu pregătirea, iar cu Poli Timișoara e interesat mai degrabă de altceva, nu de rezultat

Marius ANGHEL 06 Aug. 2022, 00:02 Liga 2
Retrogradatele reprimite în Liga 2 au meci direct în prima etapă. Dacian Nastai spune că Unirea Constanța încă e în urmă cu pregătirea, iar cu Poli Timișoara e interesat mai degrabă de altceva, nu de rezultat

În prima etapă a noului sezon de Liga 2, ediția 2022-2023, coincidența a făcut să se întâlnească în meci direct chiar echipele retrogradate sportiv la finalul campionatului trecut și care au fost reprimite în competiție de către FRF în urma desființării celor de la Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, retrogradatele din Liga 1.

La Timișoara, pe arena Știința, sâmbătă, de la ora 18:00, se desfășoară meciul din Politehnica Timișoara și Unirea Constanța. Dacă bănățenii vor continua cu un lot schimbat în mare parte, noul antrenor Bogdan Andone explicând motivul pentru care a ales această tactică, în schimb, fosta Farul continuă politica avută și în campionatul trecut.

Mutată între timp la Clinceni, în locul defunctei Academica, Unirea va avea în lot doar jucători tineri luați de la FCSB, din acest motiv fiind considerată echipa ”satelit” a vicecampioanei. Conducătorii ei nici nu se feresc de această asociere, având în vedere că în această vară jucătorii s-au pregătit cu un echipament pe care a fost imprimată o siglă pe care era scris ”FCSB A Clinceni”. Schimbarea oficială a denumirii nu a fost însă posibilă până la startul noului sezon, astfel că echipa va continua să joace sub numele de Unirea Constanța.

Dacian Nastai spune că Unirea Constanța încă nu e pregătită pentru meciurile oficiale

Unirea Constanța are și un nou antrenor față de sezonul trecut. Leonard Strizu nu a mai rămas pe bancă, locul său fiind luat de Dacian Nastai, un alt antrenor care a mai trecut prin curtea FCSB.

Sătmăreanul spune înainte de jocul de la Timișoara că echipa sa ar mai fi avut nevoie de cel puțin două săptămâni de pregătire și de două amicale pentru a ajunge la o formă bună, având în vedere că a fost ultima care și-a reluat antrenamentele în această vară.

”Am fost conștient când am venit la echipă că avem un lot tânăr, cu mulți copii de perspectivă. Problemele noastre sunt legate de perioada scurtă de pregătire, pentru că am început destul de târziu. Aș mai fi vrut două săptămâni de pregătire și două meciurile amicale, dar aceasta este situația. Am reglat multe în aceste săptămâni, dar mai avem de pus la punct destule lucruri, pe care le vom rezolva pe parcurs. Îmi doresc mereu mai mult pentru acești copii, care au posibilitatea de a juca la nivelul Ligii a 2-a și de a progresa”, a spus Nastai, citat de site-ul Unirii Constanța.

În perioada de pregătire, Unirea a disputat patru amicale și a înregistrat următoarele rezultate: 2-2 cu Progresul Spartac, 3-1 cu Dinamo, 3-1 cu CS Afumați și 2-2 cu Gloria Buzău. După cum se poate observa, trei dintre adversari au fost din Liga 2 și nu a pierdut în fața niciunuia, deși era cu nivelul pregătirii în urmă.

Nastai, interesat în primul rând de jocul echipei la Timișoara, mai presus de rezultat

Jocul de la Timișoara va începe la ora 18:00 la solicitatea gazdelor. Și Unirea și-a dat acordul, altfel reprogramarea jocului cu șapte ore mai târziu nu era posibilă.

Trupa lui Nastai este de vineri în orașul de pe Bega și își dorește să înceapă campionatul cu un joc bun și un rezultat pe măsură. ”Ca orice început, este dificil. Va fi un meci foarte greu, pentru că nu cunoaștem aproape nimic despre adversar. Știm că lotul s-a schimbat și că este un antrenor nou. Mă interesează, în primul rând, jocul echipei. Dacă se va vedea tot ce am lucrat și am pregătit împreună, voi fi mulțumit și poate veni și un rezultat pozitiv, care contează mult pentru acești copii. Noi punem însă accentul pe dezvoltarea lor și a modelului de joc al echipei”, a mai declarat Nastai.

Lotul Unirii Constanța pentru meciul cu Poli Timișoara este următorul: Mihai Udrea, Mario Popescu (portari), Mihai Tudose, Paul Coza, Alexandru Șuteu, Radu Cireșoiu, Radu Zamfir, Narcis Lăcătuș, Ștefan Cană, Aurelian Ciuciulete, Rareș Trif, Luca Mitrică, Ciprian Timiș, Alexandru Enache, Ovidiu Horșia, Robert Tudor, Ianis Malama, Andreas Chirițoiu, Adrian Niță și Vlad Șerbănescu (jucători de câmp).

Foto: Octavian Cocoloș / Sport Pictures

Marius ANGHEL 06 Aug. 2022, 00:02 Liga 2
Pe aceeași temă