Unirea Constanța, acord cu Dacian Nastai! Antrenorul, detalii despre lotul provizoriu numeros format din jucători crescuți de FCSB și situația schimbării numelui clubului

Autor: Andrei PASCU Publicat: 11 Jul. 2022, 18:33 Actualizat: 11 Jul. 2022, 18:45 Liga 2
Unirea Constanța, acord cu Dacian Nastai! Antrenorul, detalii despre lotul provizoriu numeros format din jucători crescuți de FCSB și situația schimbării numelui clubului

Dacian Nastai (49 de ani) va fi antrenorul echipei Unirea Constanța în sezonul următor de Liga 2! ”Principalul” a confirmat pentru Liga2.ro că a ajuns la un acord cu conducerea formației de la malul mării, iar contractul urmează a fi semnat în perioada imediat următoare.

Dacian Nastai, acord cu Unirea Constanța! Clubul face demersuri pentru schimbarea numelui

Un detaliu pentru care nu a fost semnat acordul până acum poate fi legat și de demersurile pe care clubul le are în acest moment, pentru schimbarea denumirii, din Unirea Constanța în FCSB A Clinceni. Procedura se află în curs, alt aspect confirmat de Dacian Nastai, iar în câteva zile vor fi aflate detaliile oficiale.

Știu că se fac demersuri pentru schimbarea numelui, știu că sunt discuții, se lucrează. Nu știu care sunt exact pașii, care e procedura, dar vom afla în câteva zile care va fi rezultatul

Oricum, până ca Unirea Constanța să își schimbe numele, a început pregătirile, antrenamentele și câteva ședințe au fost deja gestionate de Dacian Nastai. El a stat chiar și pe bancă în partida amicală cu Progresul Spartac, de sâmbătă, terminată la egalitate, scor 2-2.

  • Unirea Constanța a început partida cu Progresul Spartac în formula: Udrea – David (Zamfir 30′), Cană, Botezatu, Ciucă, Ștefan Cristian, Pandele, Enache, Horșia, Tudor Robert, Niță. În repriza a doua au mai intrat Popescu, Coza, Tudose, Arnold, Lăcătuș, Timiș, Mitriță, Trif, Șerbănescu, Neacșu, Cireșoiu;

Dacian Nastai are la pregătiri 28 de fotbaliști

În curând, Dacian Nastai va contura lotul final, urmând să aleagă dintre jucătorii pe care îi are acum la dispoziție. Antrenorul se va baza, oricum, doar pe tineri crescuți de Academia FCSB, Unirea Constanța fiind o rampă de lansare pentru jucători, pentru ca aceștia să facă apoi saltul la Liga 1, poate chiar în echipa vicecampioanei României.

În acest moment, Nastai are la dispoziție 28 de fotbaliști, iar în afara celor care au jucat cu Progresul Spartac s-au mai alăturat lotului Laurențiu Ardelean (absent până acum din cauza unei probleme medicale) și Dan Tălmaciu (absent din cauza unei probleme personale).

Tot după partida test cu nou-promovata în Liga 2, sub comanda lui Dacian Nastai au mai ajuns și Aurelian Ciuciulete, Alexandru Șuteu și Andreas Chirițoiu.

Lotul Unirii Constanța în acest moment:

Portari: Mihai Udrea (20 de ani), Mario Dan Popescu (18 ani);
Fundași: Flavius David (20 de ani), Radu Gabriel Zamfir (21 de ani), Ștefan Cană (21 de ani), Radu Cireșoiu (18 ani), Marian Botezatu (21 de ani), Ciucă, Paul Coza (18 ani), Călin Mihai Tudose (22 de ani), Alexandru Arnold (21 de ani), Alexandru Șuteu (18 ani), Dan Tălmaciu (20 de ani);
Mijlocași: Alexandru Cristian Enache (21 de ani), Iulian Cristian Ștefan (21 de ani), Andrei Pandele (19 ani), Ovidiu Horșia (21 de ani), Narcis Lăcătuș (18 ani), Ciprian Timiș (20 de ani), Mitriță, Aurelian Ciuciulete (19 ani), Laurențiu Ardelean (21 de ani);
Atacanți: Robert Tudor (19 ani), Romeo Adrian Niță (19 ani), Rareș Trif (19 ani), Vlad Andrei Șerbănescu (19 ani), Alexandru Neacșu (19 ani), Andreas Chirițoiu (18 ani);

Unirea Constanța, pregătiri la Clinceni și alte trei meciuri amicale

Cantonamentul de vară va avea loc pe plan local, la Clinceni, pentru că o eventuală deplasare pentru stagiul de pregătire este imposibilă din cauza momentului în care s-a ajuns, timpului scurt până la prima rundă din Liga 2.

Oricum, Unirea Constanța va mai juca meciuri amicale, trei la număr, cu Dinamo (16 iulie), CS Afumați (23 iulie) și o echipă de Liga 2 (30 iulie), care va fi decisă după ce va fi stabilit programul sezonului 2022-2023.

Declarațiile lui Dacian Nastai pentru Liga2.ro:

(N.r. – Despre situația sa la Unirea Constanța) ”Ne-am înțeles, ne-am apucat de treabă. Am început antrenamentele, am stat pe bancă și la meciul cu Progresul Spartac. Lotul de jucători deocamdată nu l-am conturat definitiv. E o perioadă prea scurtă de timp, mai așteptăm. Suntem în rând cu toată lumea, să spun așa.

(N.r. – Despre cantonament și meciuri amicale) Cantonamentul îl vom face pe plan local, considerăm că ne putem pregăti și la Clinceni și considerăm că timpul este destul de scurt să mergem în altă parte pentru cantonament.

Vom mai avea în jur de trei meciuri amicale. Sâmbătă vom juca împotriva lui Dinamo, iar apoi vom juca împotriva Afumațiului și vom mai lua, înainte de startul campionatului Ligii 2, încă un amical, dar vom stabili adversarul după ce se trage programul la sorți.

Lotul va fi format numai din jucători crescuți la academie, numai de la FCSB 2. Obiectivul echipei e să ajute jucătorii să se integreze, să facă pasul spre Liga 1, spre prima echipă. Vom fi o echipă foarte tânără”.

John Ene, în stafful echipei Unirea Constanța

Până să decidă jucătorii pe care îi va păstra în lot, Dacian Nastai și-a conturat stafful tehnic. Andrei Zisu este preparatorul fizic, Ionuț Zottu îndeplinește rolul de analist, în timp ce John Ene, omul care a coordonat Unirea Constanța la reunire, este antrenorul cu portarii.

Foto: Octavian Cocoloș / Sport Pictures

 

 

 

 

 

 

Autor: Andrei PASCU Publicat: 11 Jul. 2022, 18:33 Actualizat: 11 Jul. 2022, 18:45 Liga 2
Pe aceeași temă