Bogdan Andone nu concepe ca Poli Timișoara să nu înceapă sezonul cu o victorie, cu Unirea Constanța. A adoptat strategia lui Mircea Lucescu din 1997, la Rapid!

Anda DELIU 05 Aug. 2022, 18:39 Liga 2
Bogdan Andone nu concepe ca Poli Timișoara să nu înceapă sezonul cu o victorie, cu Unirea Constanța. A adoptat strategia lui Mircea Lucescu din 1997, la Rapid!

Poli Timișoara va debuta în noul sezon de Liga 2 cu un meci acasă, pe Știința, cu Unirea Constanța, satelitul faptic al FCSB.

Clubul bănățean promovează acest sezon cu hashtagul ”Un nou început”, ca o restartare după retrogradarea sportivă în Liga 3 și continuarea în Liga 2 în urma mai multor retrageri a altor echipe, iar Bogdan Andone spune că are pretenții de la formația sa.

După ce a schimbat aproape un lot de jucători întreg, fostul antrenor al FCSB spune că s-a inspirat din ceea ce s-a petrecut în 1997 la Rapid.

Bogdan Andone a încercat să unească ”vestiarul”: ”Am încercat să stăm mai mult timp împreună”

Antrenorul Politehnicii știe că mentalul e foarte important la orice start de sezon. Andone a aplicat ”metodele” cumnatului Șumudică, pentru a uni vestiarul.

Pentru jocul de sâmbătă, nu sunt rezerve de fundași centrali! ”Primul meci din sezonul dificil e tot timpul dificil, indiferent de adversar. Tocmai de aceea trebuie să ne pregătim mental, să ajungem la ora jocului pregătiți din toate punctele de vedere. Am pretenții de la această echipă, suporterii, la fel. E obligatoriu să debutăm cu o victorie. Eu sper să nu fie probleme de omogenitate. Tocmai de asta am încercat să stăm mai mult timp împreună. În timpul liber am ieșit de câteva ori cu băieții, la o plimbare, la o terasă, să stăm cât mai mult timp împreună. Pe postul de fundaș central va trebui să improvizăm și din jucătorii tineri”, a punctat Andone.

Sunt accidentați și Tudor Moțiu, și Cosmin Huminic, și Cristian Bocșan, dintre stopperi, plus Adrian Zaluschi și Daniel Benzar.

Ioan Mera și Cristian Scutaru, celebrul cuplu defensiv al alb-violeților, este ”istorie” oricum, ambii fiind ”pensionați” forțat.

Au plecat 17 jucători. Andone invocă exemplul Rapidului

Cu tot cu Doru Andrei, plecat fără să se renunțe la el sau să fie vândut, față de sezonul trecut, 17 jucători au plecat de la Politehnica. Întrebat de reporterul Liga2.ro dacă nu este, totuși, cam mult, Andone a punctat că el este de părere că alb-violeții au terminat un ciclu și era nevoie de această schimbare.

”Este și nu este. Depinde din ce puncte de vedere privim lucrurile, Mircea Lucescu venise în anul 1997 la Rapid și cred că a schimbat o întreagă generație. Au mai rămas trei sau patru jucători din vechiul lot, tinerii, Pancu, Iencsi, eu. A fost cam aceeași situație. A fost o perioadă de tranziție pentru noi, și am pierdut campionatul în ultima etapă. Aici s-a terminat un ciclul de cinci ani de zile. Erau jucători pe care, în mare parte, i-am adus eu acum 5 ani. Tocmai de aceea, 5 ani e destul de mult, e o limită. Am rămas cu jucătorii tineri din vechiul lot și am încercat să aducem jucători cu experiență”, a punctat Andone.

În toate ”colțurile” fotbalului timișorean se bârfește că salariul lui Bogdan Andone e plătit de Dan Șucu, acționar al Rapidului. Antrenorul a spus că acest lucru este o minciună. ”Nu este adevărat. Contractul meu este cu Politehnica Timișoara”, a punctat principalul.

Cosmin Bîrnoi va fi unul dintre căpitani

Poli va avea în acest sezon trei căpitani. Unul dintre ei va fi Cosmin Bîrnoi, care este optimist pentru prima etapă.

”Unirea Constanța știu că au o echipă foarte bună, cu jucători de calitate, care vor să joace fotbal. Dar am încredere în mine și în echipa mea. Sunt convins că mâine dacă vom da 100 la sută, vom câștiga. Este o onoare pentru mine și sunt recunoscător că am fost ales de domnul antrenor. Încercăm în fiecare meci să dăm totul pentru suporteri și sper ca anul acesta să le arătăm că fața noastră nu este ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut”, spune Bîrnoi.

Sezonul trecut, la final, înainte de returul barajului de retrogradare, un grup de suporteri a venit la căminul unde stăteau jucătorii și au făcut scandal. Bîrnoi spune că nu a rămas marcat de moment. ”Au fost doar niște discuții. Eram mai mulți colegi afară. Suntem jucători cu experiență, nu ne temem de ei. Au venit doar să tragă o alarmă să nu jucăm așa slab, să încercăm să dăm totul pe teren”, a povestit jucătorul.

Meciul dintre Poli Timișoara și Unirea Constanța se joacă sâmbătă, de la ora 18:00, la cererea poliștilor, aprobată de oaspeți.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-semnat-cu-inca-doi-jucatori-un-portar-italian-fost-la-un-club-de-serie-b-dar-si-un-atacant-suedez-ultimele-achizitii-ale-banatenilor-19239327

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-incepe-iar-lupa-e-pusa-pe-cei-mai-interesanti-tineri-ai-campionatului-frf-analiza-celor-mai-de-perspectiva-nume-pe-cine-propun-steaua-si-dinamo-si-cine-sunt-numiti-din-ran-19239311

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iosif-rotariu-a-devenit-cetatean-de-onoare-al-timisoarei-cred-ca-si-timisoara-m-a-adoptat-pe-mine-ce-spune-fostul-international-despre-situatia-actuala-a-fotbalului-din-capitala-ba-19239248

Anda DELIU 05 Aug. 2022, 18:39 Liga 2
Pe aceeași temă