Prima experiență ca ”principal” a lui Nae Constantin se încheie după un singur meci la ACSO Filiași: ”Am hotărât de comun acord să nu mai continuăm.” Ce urmează pentru antrenor

Răzvan STÎNGĂ 05 Jun. 2020, 11:46 Liga 3

Nicolae Constantin (46 de ani) va termina destul de repede prima experiență ca antrenor principal. A anunțat că înțelegerea cu ACSO Filiași (Seria 4, Liga 3) nu va fi prelungită, astfel că va rămâne cu un singur meci la activ, cel de la începutul acestui anului, care s-a jucat chiar înaintea suspendării Ligii 3 din cauza pandemiei de COVID-19, decizia fiind apoi urmată de ”înghețarea” actualei ediții de campionat. A câștigat la limită jocul cu Gilortul Târgu Cărbunești, cu 1-0, iar acum anunță că părțile nu vor continua colaborarea și pentru sezonul următor.

Nicolae Contantin: ”Nu dau la o parte o ofertă de Liga a 3-a, dar aș vrea să vină de la un club cu un obiectiv de promovare, care să ofere condiții bune”

Înțelegerea fusese semnată pe jumătate de an, expiră pe 15 iunie, astfel că părțile au discutat despre prelungire sau neprelungire. Potrivit informațiilor oferite de Nicolae Constantin, s-a considerat faptul că e mai bine ca fiecare să meargă pe drumul său. Antrenorul prahovean așteaptă acum alte oferte și spune că este dispus să revină în Liga 3, dacă se ivește ocazia.

”Contractul îmi expiră pe 15 iunie. Oferte nu am. Cu Filiașiul am vorbit și am hotărât de comun acord să nu mai continuăm. Aștept să văd ce o să se întâmple. Aș vrea să am continuitate ca principal, să muncesc și să pot să arăt că sunt antrenor. Spun asta, pentru că în lunile astea petrecute la Filiași nu știu cum am putut eu să demonstrez că sunt antrenor sau nu. Nu dau la o parte o ofertă de Liga a 3-a, dar aș vrea să vină de la un club cu un obiectiv de promovare, care să ofere condiții bune. În ultimă instanță m-aș duce undeva pentru bani, dar nu cred că se pune problema de bani la nivelul Ligii a 3-a.

Da, așa a fost să fie. Îmi doream altceva,  voiam să se termine altcumva, dar nu am avut de ales și asta este. Nu pot să zic că am început-o (n.r. – cariera) cu stângul. Era începută cu stângul dacă aș fi retrogradat cu Filiașiul. Nu o iau ca minus, dar nici pe plus, pentru că totul a fost influențat de virusul ăsta. Așa cum s-a încheiat campionatul la Liga a II-a și în alte țări, așa a fost și la noi”, a spus Nicolae Constantin pentru Gazeta de Sud.

Nicolae Constantin vrea să-și termine cursurile de antrenor: ”O să încerc să-mi găsesc ceva, să lucrez pe aproape de casă și să am posibilitatea să ajung la cursuri”

După această experiență ca antrenor principal, Constantin își va termina cursurile de antrenor, pentru că se gândește ca pe viitor să meargă în afara României. Vrea să aibă toate licențele la ”dosar” pentru a putea să antreneze oriunde și oricând, fără a fi nevoit să refuze anumite propuneri, din motive care nu țin de el.

”În momentul ăsta e important să-mi termin cursurile de la Școala de Antrenori. Aș avea probleme dacă ar fi să plec să antrenez în afara țării, pentru că ar trebui să mă întorc periodic la cursuri și nu știu dacă o să mi se permită așa ceva. Prefer să rămân în continuare aici, să-mi termin școala, ăsta e primul gând. O să încerc să-mi găsesc ceva să lucrez pe aproape de casă și să am posibilitatea să ajung la cursuri. Nici cei de la Școala de Antrenori nu știu exact ce se va întâmpla, dar stăm cu telefoanele deschise. În mod normal ar fi trebuit să avem un modul luna asta, la început, dar a fost anulat… Încă nu se știe nimic”, a mai spus Nicolae Constantin pentru sursa citată.

Fostul fundaș central de Liga 1 al echipelor Petrolul, Rapid, Astra sau FC Brașov, prahovean originar din Filipeștii de Târg, a fost „secundul” lui Daniel Isăilă la naționala Under 21 a României, apoi la ASA Târgu Mureș, dar și „secundul” lui Răzvan Lucescu sau Octavian Grigore.

În acest sezon de Liga 3 nu va retrograda nimeni, astfel că ACSO Filiași, care în momentul suspendării campionatului se afla pe locul 13, va rămâne în acest eșalon. În 16 etape a acumulat 15 puncte (patru victorii, trei egaluri și nouă înfrângeri), cu unul mai mult decât echipa clasată pe poziția a 14-a, ACS Poli Timișoara. Seria 4 a fost câștigată de U Craiova 1948 SA, cu 42 de puncte, urmată de Șoimii Lipova, 29 de puncte, și Crișul Chișineu Criș, 28 de puncte.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/emotii-mari-pentru-nae-constantin-fostul-jucator-al-petrolului-si-rapid-s-a-autoizalat-cu-familia-dupa-ce-a-fost-la-un-doctor-confirmat-cu-coronavirus-au-fost-zile-foarte-tensionate-19128768?fbclid=IwAR1g_Kn6PO3ALmP8Gl3ZaAkuaIpr9it8e8My6Bz2pLydGo5bX7E7qcnlsAE

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-campionatul-ligii-3-a-fost-inghetat-decizia-frf-in-privinta-retrogradatelor-si-promovatelor-doua-echipe-au-fost-deja-desemnate-campioane-si-trimise-in-liga-2-19132196

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-se-gandeste-doar-la-promovarea-in-liga-2-dorin-toma-a-dat-startul-antrenamentelor-e-bine-sa-venim-la-teren-dupa-o-astfel-de-pauza-insa-e-foarte-greu-sa-repornim-motoarele-jucatorilo-19134728

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-progresul-spartac-a-facut-apel-la-tas-impotriva-deciziei-frf-de-a-o-trimite-la-baraj-de-promovare-pentru-liga-2-hotararea-nu-o-consideram-ca-avand-acoperire-regulamentara-19134706

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-slobozia-incepe-pregatirea-pentru-meciurile-de-baraj-enache-costea-vom-parcurge-pasii-stabiliti-cu-testari-si-alte-prevederi-ale-autoritatilor-parerea-antrenorului-despre-d-19134678

Răzvan STÎNGĂ 05 Jun. 2020, 11:46 Liga 3
Pe aceeași temă