Poli Iași a remizat cu rezervele celor de la Nordsjaelland, liderul din Danemarca, în al doilea amical din Antalya

Narcis POHOAȚĂ 10 Feb. 2023, 16:52 Liga 2
Poli Iași a remizat cu rezervele celor de la Nordsjaelland, liderul din Danemarca, în al doilea amical din Antalya

Politehnica Iași a terminat la egalitate al doilea meci amical disputat în cantonamentul din Antalya, scor 1-1 (0-0) cu danezii de la Nordsjaelland, care au utilizat mulți tineri, mai degrabă rezerve, nu titularii.

Golurile au fost marcate de Shayon Harrison (69), respectiv Sindre Walle Egeli (84).

Liderul din Danemarca a aliniat rezervele în amicalul cu Poli Iași

Prima clasată după 17 etape în Danemarca, Nordsjaelland, a disputat astăzi, 10 februarie, două meciuri amicale într-un interval de șapte ore.

În cursul dimineții, echipa standard a învins formația ucraineană Zorya Lugansk cu 4-1, iar în partida cu Iașiul antrenorul Johannes Hoff Thorup a aliniat o formulă cu mai mulți jucători tineri, nouă dintre titulari având sub 21 de ani.

Poli Iași, egalată pe final

Prima repriză a fost echilibrată, lipsită de mari ocazii, doar Iașiul apropiindu-se de gol, în două rânduri, în ultimele zece minute. Mai întâi Robert Ion a șutat peste poartă, din 13 metri lateral stânga, pentru ca Finica să-l găsească la post pe portarul Eriksson, în minutul 41.

Danezii au marcat în debutul reprizei a doua (55), prin Coulibaly, dar golul a fost anulat pe motiv de offside, iar cinci minute mai târziu Hlistei a irosit o bună șansă de gol, șutând puțin peste poartă, din 14 metri lateral stânga.

Intrat în teren în minutul 62, în locul lui Vojtus, Harrison a deschis scorul în minutul 69, cu un șut de la 13 metri, în stânga portarului, la rădăcina barei.

Alin Roman putea face 2-0 în minutul 82, când a încercat un lob peste portar, de la marginea careului (șut prins de portar), iar două minute mai târziu danezii au restabilit egalitatea. Intrat și el în repriza secundă, Sindre Walle Egeli a finalizat o acțiune personală cu un șut superb, cu latul, de la marginea careului ușor lateral dreapta, la colțul lung.

Al doilea amical al Iașiului în Antalya s-a terminat nedecis, 1-1, după ce în urmă cu două zile moldovenii s-au impus cu 3-1 în fața sârbilor de la Jedinstvo Ub.

Antrenorul Leo Grozavu a folosit următoarea formulă de echipă: Jankov – Martac (Kouadio 62), Fl. Plămadă (Tincu 71), Katanec (Telcean 80), Finica (Ștefanovici 80) – Marchioni (Vașvari 69), Itu (Fr. Cristea 73), Musi (Ciaun 81) – Rob. Ion (Gău 80), Vojtus (Harrison 62), Hlistei (A. Roman 62).

Înaintea partidei s-a ținut un moment de reculegere în memoria victimelor cutremurelor care au distrus mai multe orașe din Turcia, luni dimineață.

Leo Grozavu mai vrea un amical pe lângă cele perfectate deja

În următorul meci amical, Poli va întâlni, duminică, 12 februarie, de la ora 10:00, multipla campioană a Ucrainei, Dinamo Kiev, formație pregătită de Mircea Lucescu.

Până la revenirea acasă, ieșenii vor mai disputa încă două meciuri de verificare. Marți, 14 februarie, Poli va întâlni echipa germană FC 08 Homburg Saar, din seria Sud-Vest a ligii a patra din Germania, iar oficialii din Copou încearcă să găsească încă un adversar pentru miercuri, 15 februarie, penultima zi de cantonament.

  • În țară, Poli Iași a înregistrat următoarele rezultate în meciurile amicale: 2-4 cu Bucovina Rădăuți, 1-1 cu FC Bălți, 1-1 cu Zimbru Chișinău, 2-0 cu Ceahlăul Piatra Neamț și 3-1 cu Foresta Suceava.

Înregistrarea amicalului Poli Iași – Nordsjaelland 1-1:

Narcis POHOAȚĂ 10 Feb. 2023, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă