Primele declarații ale lui Francisc Dican, după ce a fost numit antrenor la FK Miercurea Ciuc. De ce nu-i convine că echipa stă în prima etapă din play-out

Marius ANGHEL 16 Mar. 2022, 16:54 Liga 2
Primele declarații ale lui Francisc Dican, după ce a fost numit antrenor la FK Miercurea Ciuc. De ce nu-i convine că echipa stă în prima etapă din play-out

Francisc Dican (54 de ani) este alesul conducerii FK Miercurea Ciuc pentru postul de antrenor principal al echipei de seniori a clubului, după despărțirea de Valentin Suciu, produsă după  aproape patru ani petrecuți pe banca harghitenilor și încheiată din cauza ratării calificării în play-off-ul Ligii 2.

Dican activa deja în cadrul clubului, ca director tehnic al primei echipei, adus în toamna trecută, când formația traversa o criză de rezultate, după cinci eșecuri consecutive în startul campionatului.

Francisc Dican, noul antrenor al FK Miercurea Ciuc: ”Nu vor fi prea multe schimbări”

Noul antrenor principal al echipei din Miercurea Ciuc are Licența PRO, însă în pare parte din cariera sa a fost antrenor secund, lucrând alături de Ioan Andone, Jorge Costa, Toni Conceicao, Vasile Miriuță sau Viorel Moldovan, la echipe ca ”U” Cluj, Unirea Alba Iulia, CFR Cluj, AJ Auxerre (Franța), Dinamo, Chindia Târgoviște și Petrolul Ploiești. ”Principal” a fost doar în postura de interimar, în mai multe rânduri, la CFR Cluj.

Un avantaj pe care l-a avut în alegerea sa ca antrenor la FK Miercurea Ciuc a fost faptul că știe limba maghiară, obligatorie la clubul din Harghita.

În maghiară a și acordat primul interviu în calitate de antrenor principal al echipei din Miercurea Ciuc, pentru site-ul clubului.

”Nu vor fi prea multe schimbări, singura diferență este că voi fi mai mult cu echipa (n.r. – față de cum a fost până acum, în postura de director tehnic). Ofer tuturor o șansă, tinerii vor avea și mai mult timp să joace, pentru a vedea unde se situează”, a spus Dican.

Dican n-ar fi vrut ca echipa sa să aibă pauză în prima etapă din play-out: ”Treceam mai repede peste eșec”

În play-out, FK Miercurea Ciuc va avea de disputat șase meciuri în șapte etape. În prima rundă va sta, lucru care nu îi prea convine lui Dican. Acesta a mai spus și că se așteaptă la jocuri echilibrate cu Metaloglobus, Poli Iași, CS Comunal Șelimbăr și Poli Timișoara, nu și cu Dunărea Călărași și Dacia Unirea Brăila.

”Cu excepția ultimilor doi adversari clasați în seria noastră de play-out, mă aștept la meciuri echilibrate. Cred că ar fi fost mai bine să nu avem această pauză lungă până la următorul meci, pentru că am putea trece mai repede peste eșec (n.r. – egalul de acasă cu FC Brașov, care a împiedicat echipa să se califice în play-off). De asemenea, lucrăm într-o atmosferă de echipă”, a mai declarat Francisc Dican, originar din Borșa (Maramureș).

Cu 33 de puncte și clasată pe locul 7 la finalul sezonului regular al Ligii 2, FK Miercurea Ciuc a fost repartizată în Grupa A a play-out-ului, alături de Metaloglobus (28 puncte), Politehnica Iași (25), CS Comunal Șelimbăr (23), Politehnica Timișoara (21), Dunărea Călărași (7) și Dacia Unirea Brăila (2).

FK Miercurea Ciuc va sta în prima etapă din play-out, iar în a doua va juca pe teren propriu cu Politehnica Timișoara (locul 5).

Interviul integral în limba maghiară oferit de Francisc Dican la numirea ca antrenor principal la FK Miercurea Ciuc:

https://www.youtube.com/watch?v=84-ZsGEDff0

Altfel, ieri, 15 martie, clubul din Miercurea Ciuc a sărbătorit ziua Ungariei:

https://www.youtube.com/watch?v=PxlIlT-Spu0

Video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/francisc-dican-este-noul-antrenor-al-echipei-fk-miercurea-ciuc-acesta-fusese-adus-la-club-dupa-inceputul-dezastruos-al-echipei-in-debutul-actualului-sezon-19223382

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-suciu-s-a-despartit-de-fk-miercurea-ciuc-dupa-ratarea-accederii-in-play-off-ul-ligii-2-antrenorul-pleaca-de-la-clubul-harghitean-dupa-patru-ani-exista-mult-mai-multe-aspecte-poziti-19223283

https://liga2.prosport.ro/seria-1/play-off-ul-ligii-2-incepe-cu-un-meci-de-foc-intre-primele-doua-clasate-in-play-out-un-singur-joc-nu-se-disputa-la-matineu-programul-primei-etape-19223303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-grupei-a-a-play-out-ului-ligii-2-politehnica-iasi-politehnica-timisoara-se-joaca-tocmai-in-etapa-a-6-a-19223263

Marius ANGHEL 16 Mar. 2022, 16:54 Liga 2
Pe aceeași temă